Ποιoς, αλήθεια, θα μπορούσε να το φανταστεί σε ημέρες χαράς και εθνικής υπερηφάνειας με την πρόκριση της Ελλάδας στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου ότι θα ξεσπούσε καβγάς ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έβαλε γκολ ο… Σαμαράς; «Απορώ που δεν μας κατήγγειλε ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ όταν διαπίστωσε ότι ένας Σαμαράς και ένας Σάμαρης έσωσαν την παρτίδα και την πατρίδα» έλεγε ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού κ. Χρ. Λαζαρίδης (στη μεγάλη φωτογραφία με τον Πρωθυπουργό) την ώρα που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο Gulfstream για να μεταβεί μαζί με τον κ. Αντ. Σαμαρά στις Βρυξέλλες. Ο Χρύσανθος όμως δεν σταμάτησε εκεί αλλά παρατήρησε: «Σε αυταρχικά, χουντικά καθεστώτα θα ήταν απολύτως φυσιολογικό αυτό που συνέβη με την Εθνική μας. Σε δημοκρατικά όμως καθεστώτα μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να το θεωρήσει σκάνδαλο με έναν Σαμαρά και έναν Σάμαρη να σκοράρουν και να πετύχουν την πρόκριση».

nnn
Το πληροφορείται όμως αυτό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης (φωτογραφία δεξιά), όπως πληροφορήθηκε και τα άλλα που έλεγαν οι γαλάζιοι βουλευτές στη Βουλή, ότι δηλαδή «μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει την εξουσία θα μας πάρει πίσω το πέναλτι γιατί το εκτέλεσε ένας Σαμαράς», και αποφασίζει να απαντήσει στον Χρύσανθο: «Αλλο Αντώνης Σαμαράς και άλλο Γιώργος Σαμαράς, που είναι και παιχταράς».


Παρ’ ολίγον και στη Βραζιλία

Συνέβησαν πολλά και διάφορα με τους πολιτικούς που παρακολούθησαν (όλοι ξεχνώντας μνημόνια, νομοσχέδια, προαπαιτούμενα, μείωση του χρέους κτλ.) τον αγώνα της Εθνικής μας. Για παράδειγμα, ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε το ματς στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου πρέπει να σας αποκαλύψω ότι ένας από τους συνεργάτες του έριξε την πρόταση να πάει στη Βραζιλία να βρεθεί κοντά στην εθνική μας ομάδα στον αγώνα της Κυριακής με την Κόστα Ρίκα. Αλλωστε με το πρωθυπουργικό Gulfstream δεν θα ήταν καθόλου δύσκολη υπόθεση, αφού μπορεί να πάει από τις Βρυξέλλες (όπου θα βρίσκεται ο κ. Σαμαράς) στη Βραζιλία χωρίς καν ενδιάμεσο ανεφοδιασμό. Μόνο που το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού είναι τόσο βαρύ που θεωρείται αδύνατον να πραγματοποιήσει τέτοιο ταξίδι.
«Σήκωσε τη γειτονιά»

Λίγες ώρες μετά τη λήξη του αγώνα της εθνικής μας ομάδας ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής πήρε το αεροπλάνο και… έφυγε για το εξωτερικό (για το πού πήγε θα σας το αποκαλύψω εν ευθέτω χρόνω). Εκείνο όμως που μου επεσήμαναν οι συνεργάτες του είναι ότι «ο Καραμανλής δεν έφυγε στο εξωτερικό επειδή ο Σαμαράς έβαλε γκολ» αλλά επειδή είχε υποχρεώσεις. Παρακολούθησε, μου είπαν, τον αγώνα από το σπίτι του στη Ραφήνα και ήταν τόσο «ξέφρενοι» (αυτή ακριβώς τη λέξη χρησιμοποίησαν) οι πανηγυρισμοί του για τη νίκη της Εθνικής μας που «σήκωσε τη γειτονιά στο πόδι». Φώναζε, χειροκροτούσε, επικροτούσε με τόση ένταση που αιφνιδίασε ακόμη και τη φρουρά του που γνωρίζει ότι τα βράδια στην οικία Καραμανλή επικρατεί ησυχία.
Ο εθνικός μας… γουρλής

Και το όνομα αυτού Κώστας Κουκοδήμος. Είναι υφυπουργός Παιδείας και βαφτίστηκε από τον υπουργό του Ανδρέα Λοβέρδο «εθνικός γουρλής». Δείτε όμως με πόση ευκολία έγινε… νονός του. «Θα νικήσουμε απόψε;» τον ρώτησε ο υπουργός τρεις ώρες προτού αρχίσει το ματς στη διάρκεια των πολλών συσκέψεων της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Ο κ. Κουκοδήμος πήρε το σοβαρό του ύφος, υπενθύμισε ότι είναι παλαιός πρωταθλητής και είπε με βραχνή φωνή: «Θα νικήσουμε 2-1». Ο κ. Λοβέρδος μάλιστα προέτρεψε όλους όσοι θέλουν να μάθουν εκ των προτέρων το αποτέλεσμα κάποιου αγώνα να ρωτούν τον… Κουκοδήμο, «που είναι και γουρλής».


Οι συνομιλητές του κ. Παπούλια

Περισσότερη (πολιτική) σημασία έχουν οι εκτός προγράμματος, ανεπίσημες και μη ανακοινώσιμες συναντήσεις που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας με πολιτικούς. Το τελευταίο διάστημα παρατήρησα ότι έχουν πυκνώσει οι συναντήσεις του με τον πρώην υπουργό Δ. Κρεμαστινό. Τον συνάντησε δύο φορές σε διάστημα μιας εβδομάδας και το Σάββατο θα γευματίσουν μαζί σε ψαροταβέρνα της Καισαριανής. Ρώτησα τον κ. Κρεμαστινό τι λένε τόσες ώρες με τον Πρόεδρο. Η απάντησή του ήταν ότι ποτέ δεν κοινοποιούνται οι ιδιωτικές συνομιλίες του Προέδρου, αλλά μου είπε ότι «να είστε βέβαιοι πως η πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει τη θητεία του και αυτά περί πρόωρης παραίτησής του είναι φούμαρα».

HeliosPlus