Αγχος, αγωνία αλλά και όρεξη για δουλειά δηλώνει ότι έχει η νέα γραμματέας Εσόδων κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία αναμένει την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου για να ασκήσει τα νέα καθήκοντά της και να εγκατασταθεί στο γραφείο της στην οδό Καρ. Σερβίας. «Θα προσπαθήσω να μην πέσω στον λάκκο με τα φίδια» έλεγε αντιλαμβανόμενη τους κινδύνους που έχει η νέα ιδιότητά της. Αλλά και η παλιά της ιδιότητα είχε κινδύνους τους οποίους η κυρία Σαββαΐδου ξεπέρασε με πολλή προσοχή. Μου είπαν ότι είναι εργασιομανής. Παράδειγμα: το 2008, ως συνεργάτις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζα, είχε την ευθύνη για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας στο πετρέλαιο θέρμανσης και δεν μπορούσε να πάει στο γραφείο της λόγω χιονόπτωσης στην Αθήνα στις 2 Φεβρουαρίου. Και τι νομίζετε ότι έκανε; Την έφερε ένα περιπολικό από του Γκύζη όπου έμενε για να μη χάσει ούτε μία ώρα από την εργασία της. Μου λένε ακόμη ότι είναι πεισματάρα στις απόψεις της και ότι δίνει μάχες για να της περάσει. Και δίνει και συμβολικά δώρα στους ανωτέρους της. Οταν πήγε στην Αυστραλία για να μελετήσει τον τρόπο είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών με εντολή της τότε ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, γύρισε με μια σακούλα δώρα. Εφερε σε όλους μαγνητάκια με ένα… καγκουρό (που έχει πείσμα) και στον προϊστάμενό της υπουργό κ. Μπέζα ένα… μπούμερανγκ (γιατί τα λάθη, αν δεν τα προσέξει, μπορεί να γυρίσουν χειρότερα πίσω).


Σταυρογιάννης: Δεν παραιτούμαι

Ακούστε τώρα ένα μπέρδεμα: ο ανεξάρτητος βουλευτής Φθιώτιδας (διαγραφείς από τη ΝΔ) Νίκος Σταυρογιάννης, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος Λαμίας, δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από βουλευτής: «Δεν παραιτούμαι, δεν θα τους κάνω τη χάρη να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, να παραιτηθώ δηλαδή και ο αντικαταστάτης μου να ψηφίσει Πρόεδρο. Ηδη έχω αναθέσει σε συνταγματολόγους την υπόθεση για να μου βρουν τρόπους να μην παραιτηθώ από βουλευτής». Δεν είναι καθόλου τυχαία η δήλωση του βουλευτή και μάλιστα, όπως μαθαίνω, έχει αρχίσει να προβληματίζει και το κυβερνητικό επιτελείο. Και ξέρετε γιατί; Δεν ενδιαφέρει, φέρ’ ειπείν, το Μέγαρο Μαξίμου αν παραιτηθεί ή όχι από βουλευτής γιατί το κυβερνητικό επιτελείο γνωρίζει πολύ καλά (όπως γνωρίζουν και οι συνταγμα-τολόγοι) ότι, αν δεν παραιτηθεί από βουλευτής για να καταλάβει μια άλλη αιρετή θέση, τότε εκπίπτει αυτομάτως του αξιώματός του (άρθρο 57 του Συντάγματος). Αυτό που τους απασχολεί είναι ότι μπορεί να καθυστερήσει με διάφορες προσφυγές η έκπτωσή του στο Εκλογοδικείο και ώσπου να αποφασίσει το Εκλογοδικείο θα εξακολουθήσει ακόμη να είναι βουλευτής.


Δεν ψηφίζω ούτε Κουβέλη

Ενα άλλο μπέρδεμα που αφορά την εκλογή από την παρούσα Βουλή Προέδρου της Δημοκρατίας προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ. Η Ασημίνα Ξηροτύρη δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. «Δεν είναι θέμα προσώπου, είναι θέμα αλλαγής πολιτικής» μου είπε. Τι θα γίνει όμως αν προταθεί ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Φ. Κουβέλης; «Δεν θα ψηφίσω ούτε τον Κουβέλη, είμαι κατηγορηματική σ’ αυτό» είπε. Θα ψηφίσει όμως Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις εκλογές (όποτε κι αν διεξαχθούν), με την προϋπόθεση ότι θα επανεκλεγεί βουλευτής.
Παπανδρέου: Viva Mexico

Μπορούσε να πεταχτεί δίπλα αν ήθελε να δει κανέναν αγώνα του Μουντιάλ. Αλλά ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είναι προσηλωμένος στις δράσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Και από τη Νέα Υόρκη (στην έδρα του ΟΗΕ) όπου βρίσκεται (πάλι για να υπερασπιστεί τους οικονομικούς πρόσφυγες) πάει κατευθείαν στο Μεξικό σε Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την οικονομία των κρατών της Λατινικής Αμερικής. Οταν επιστρέψει ετοιμάζει και πάλι το περίφημο Συμπόσιο της Σύμης, σε ένα νησί για το οποίο θα αποφασίσει ο ίδιος. Τα θυμάστε αυτά τα συμπόσια; Οπου νομπελίστες, οικονομολόγοι, φιλόσοφοι, πολιτικοί σοσιαλιστές κ.ά. κυκλοφορούσαν με flip flops και ανέλυαν την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη; Λοιπόν, σας πληροφορώ ότι ξαναρχίζουν με διοργανωτή το Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου.

HeliosPlus