Εφεραν στον κ. Φ. Κουβέλη απομαγνητοφωνημένο το κείμενο της συνέντευξης που έδωσε ο κ. Γρ. Ψαριανός στο Βήμα FM, όπου είπε «δεν αποχωρώ εγώ από τη ΔΗΜΑΡ, αυτή φεύγει από εμένα», και εκείνος δήλωσε: «Αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται σε τρικυμία εν κρανίω. Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει. Ακόμη και στους υποτιθέμενους δικούς του στο κόμμα επιτέθηκε χαρακτηρίζοντάς τους «ιδρυματικούς»». Πληροφορήθηκε ο κ. Ψαριανός τι είπε ο κ. Κουβέλης και απάντησε: «Καλό είναι να προσέχουμε εκφράσεις που σε συνδυασμό με τα γεγονότα και τις πράξεις βαρύνουν τη δική μας πλάτη». Οσον αφορά τη συμμετοχή του στο συνέδριο του Ποταμιού, ο κ. Ψαριανός είπε ότι δεν πάει μόνος αυτός, αλλά θα πάει και ο γραμματέας του κόμματος κ. Αθ. Θεοχαρόπουλος, καθώς και ο κ. Σπ. Λυκούδης και πολλοί άλλοι.


Ο άθεος κομμουνιστής και ο μητροπολίτης
Παντού κτύπησε πόρτες, όπως λέει, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ για να βρει χρήματα ώστε να ανακαινίσει τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου (που κινδύνευε με κατάρρευση), αλλά ουδείς, παρά τις υποσχέσεις που έλαβε, έδειξε προθυμία. Και εγένετο αιφνιδίως… θαύμα «από έναν κινέζο κομμουνιστή και άθεο», όπως είπε. Ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής COSCO ανέλαβε ολόκληρη τη δαπάνη για την ανακαίνιση του ναού. Κάτι βεβαίως που συγκίνησε τον μητροπολίτη. Τώρα θα πείτε, άθεος και κομμουνιστής, όπως τον αποκάλεσε ο μητροπολίτης, ενδιαφέρθηκε για έναν χριστιανικό ορθόδοξο ναό; Και όμως ενδιαφέρθηκε, αφού το είδε και ως προστασία της θρησκευτικής κληρονομιάς, και σε θέματα πολιτισμού οι Κινέζοι έχουν πάντοτε ευαισθησίες.


Ολονυκτία; Και τι έγινε;

Αποφασισμένος να προχωρήσει στη διοργάνωση του gay parade το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται ο δήμαρχος κ. Ι. Μπουτάρης και δεν φαίνεται να πτοείται από τις αντιδράσεις του Μητροπολίτη κ. Ανθιμου: «Αντιδράσεις για την τιμή των όπλων κάνει ο δεσπότης» ακούστηκε να λέει. Ενθαρρυμένος που διάφορες οργανώσεις και επιμελητήρια εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην εκδήλωση του Σαββατοκύρίακου, «επειδή φέρνουν τουρίστες στην πόλη που τους έχει ανάγκη», όπως του είπαν, ο κ. Μπουτάρης έκανε και αναφορά, όπως έμαθα, και για τη στάση του μητροπολίτη: «Με τον δεσπότη στα περισσότερα συμφωνούμε και σε άλλα διαφωνούμε. Διατηρούμε πάντα καλές σχέσεις. Ας κάνει και μια ολονυκτία για να διώξει το κακό. Και τι έγινε; Δεν είναι λόγος αυτός για να τα σπάσουμε κιόλας» μου είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Το πάρτι των Σοσιαλιστών και το Ποτάμι

Στο «Πάρκο της Πεντηκονταετίας» στο κέντρο των Βρυξελλών έγινε η δεξίωση (με μοχίτο, μαρτίνι, βότκα πορτοκάλι, ροκ μουσική και προβολές από video wall) της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών.Υπήρξαν στα «πηγαδάκια» ορισμένα αξιοσημείωτα πράγματα τα οποία ευθύς αμέσως σας μεταφέρω: Πρώτα απ’ όλα να σημειώσω τη συμμετοχή των δύο του Ποταμιού, των κ.κ. Γ. Γραμματικάκη και Μιλτ. Κύρκου, οι οποίοι όχι μόνο προσαρμόστηκαν πλήρως με τους Σοσιαλιστές, αλλά μοιράστηκαν και τους προβληματισμούς τους. Για παράδειγμα, ότι ο κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα πρέπει να είναι πρόεδρος της Κομισιόν και ότι ο κ. Μάρτιν Σουλτς (ο οποίος επανεξελέγη επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών) αντιπρόεδρος. Ο κ. Κύρκος φαινόταν περισσότερο άνετος απ’ ό,τι ο κ. Γραμματικάκης, λόγω προτέρας υπηρεσίας στις Βρυξέλλες. Hταν όλοι τους εκεί –και παλαιοί (όπως η κυρία Μαριλένα Κοππά, η κυρία Αννυ Ποδηματά κ.ά.) και νέοι (όπως η Εύα Καϊλή), η κυρία Μαρία Δαμανάκη, όλοι σας λέω. Εκείνο που έκανε εντύπωση είναι ότι υπήρξε συζήτηση σε αυτά τα πηγαδάκια για τον… κ. Αλ. Τσίπρα. Τι είδους συζήτηση; Οτι πλέον προσαρμόστηκε πλήρως στα ευρωπαϊκά δεδομένα, ότι ομιλεί με όλους τους αξιωματούχους χωρίς εξαίρεση και ορισμένοι Σοσιαλιστές εξέφραζαν την πρόβλεψη ότι η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλεξία Έβερτ: Ο Πετράκης μου ζήτησε εγγράφως συγγνώμη

Με μία έγγραφη συγγνώμη τριών αράδων, που συνέταξε σε αστυνομικό τμήμα, ο Θέμης Πετράκης (γόνος εφοπλιστικής οικογένειας) επιχείρησε να κλείσει την υπόθεση του ξυλοδαρμού της κυρίας Αλεξίας Έβερτ, επειδή του έγδαρε λιγάκι το απόγευμα της 10ης Μαΐου το μπροστινό φτερό της πανάκριβης μαύρης «Φερράρι» του, στην οδό Σπευσύπου στο Κολωνάκι. Στην πραγματικότητα ολόκληρη η οικογένεια του Πετράκη (σταδιακά) ζήτησε συγγνώμη από την κυρία Έβερτ. Το θέμα όμως με μία συγγνώμη η υπόθεση κλείνει; Πέραν της αυτόφωρης διαδικασίας που έχει ήδη κινηθεί η κυρία Έβερτ τώρα το σκέφτεται πολύ σοβαρά να κινηθεί με αγωγή εναντίον του: «Ούτε έκανα κινήσεις για επίσπευση της διαδικασίας ούτε την αφήνω να λιμνάζει», λέει. Αλλά ο νεαρός δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Συνεννοήθηκε με την ασφαλιστική του εταιρεία για να υπάρξει, όπως έλεγε «φιλικός διακανονισμός» με την ασφαλιστική εταιρεία της κυρίας Έβερτ: «Ας προσέχουν τώρα όλοι αυτοί που έχει γύρω του, γιατί εάν δεν προσέχουν νομίζω ότι θα υποφέρουν, λόγω του χαρακτήρα του», λέει σήμερα η κυρία Έβερτ.

Ο βουλευτής, καθηγητής στο… στοίχημα

Εάν νομίζετε ότι επειδή ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης έκοψε τη συνδρομτική τηλεόραση στη Βουλή (για λόγους οικονομίας και για να προσηλώνονται στο κοινοβουλευτικό του έργο- όπως ειπώθηκε) και οι βουλευτές έμειναν χωρίς Μουντιάλ κάνετε λάθος. Πρώτα απ΄όλα δεν χρειάζονται συνδρομητικό κανάλι να το παρακολουθήσουν αφού τους αγώνες τους μεταδίδει η ΝΕΡΙΤ. Δεύτερον δεν κάθονται στο Εντευκτήριο της Βουλής (όπου υπάρχουν τρεις σύγχρονες τηλεοράσεις) για να παρακολουθήσουν αγώνα προφανώς για να μην γκρινιάζει κανείς από τους λεγόμενους «επιλοχίες του λόχου». Τρίτον δίνουν ραντεβού σε καφενείο στη πλατεία Κολωνακίου και εκεί ενωμένοι, φιλικά και συναδελφικά παρακολουθούν μέχρι τα ξημερώματα πολλές φορές τους αγώνες. Και παίζουν και στοίχημα. Μου λένε ότι «καθηγητής στο στοίχημα», είναι ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ κ. Δημ. Σαμπαζιώτης που γνωρίζει τα πάντα και δίνει συμβουλές σε συναδέλφους του.

Ο καφές του Γερμανού

Κοντά στη γερμανική πρεσβεία στην οδό Λουκιανού είναι το νέο στέκι του κ. Χορστς Ραϊχενμπαχ. Την Πέμπτη το πρωί απολάμβανε το καφεδάκι του μαζί με τους συνεργάτες του στο «Καφενείο». Λίγα μέτρα πιο κάτω σ΄άλλο καφενείο απολάμβαναν και αυτοί το καφεδάκι τους ο γραμματέας της ΝΔ κ. Α. Παπαμιμίκος και η νεοεκλεγείσα βουλευτής κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Ο σούπερ κινέζος υπουργός

Αυτό που έκανε ίσως ιδιαίτερα χαρούμενο τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά υποδεχόμενο τον Κινέζο ομόλογο του ήταν η ατάκα του κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: «Θέλω να σας συγχαρώ για την έξοδο της χώρας σας στις αγορές», του είπε ο Κινέζος πρωθυπουργός, αλλά δεν έμεινε εκεί: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε σταθεροί επενδυτές στα ελληνικά ομόλογα». Και μετά από αυτό ο πρωθυπουργός της Κίνας πέρασε και στην… πράξη: Έδειξε έναν υπουργό του που τον συνόδευε και είπε στον πρωθυπουργό ότι αυτός είναι ο αρμόδιος για τις επενδύσεις της Κίνας στα ομόλογα: «Μ΄αυτόν τον υπουργό θα πρέπει να βρίσκεστε σε επαφή» του είπε και ο πρωθυπουργός έκανε μαζί του θερμότατη χειραψία. Μόνον που δεν ήταν παρών ο κ. Γκίκας Χαρδούβαλης για να του γνωρίσει τον Κινέζο σούπερ- υπουργό. Αλλά αυτό θα γίνει το συντομότερο…

HeliosPlus