Σήμερα θα σας περιγράψω πώς οι Γερμανοί στην Αθήνα παρακολουθούν… Μουντιάλ. Και όχι όποιοι κι όποιοι Γερμανοί, αλλά ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα, δρ Πέτερ Σόοφ, ο οποίος μετέτρεψε την πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδρι σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ως και ημίγυμνες καλλίπυγες Βραζιλιάνες έφερε για να χορέψουν σάμπα στο διάλειμμα του αγώνα Γερμανίας – Πορτογαλίας. Τέτοιο ποδοσφαιρικό μεράκι έχει ο άνθρωπος. Κατ’ αρχάς πρέπει να σας πω ότι ένας γερμανός πρεσβευτής όταν παίζει η εθνική ομάδα της χώρας του στο Μουντιάλ δεν μπορεί να παρακολουθήσει μόνος του τον αγώνα. Εδώ η καγκελάριος της Γερμανίας κυρία Μέρκελ ταξίδεψε ως τη Βραζιλία για να παρακολουθήσει την Εθνική Γερμανίας. Ετσι προσκάλεσε στην οικία του τον πρεσβευτή της Πορτογαλίας στην Αθήνα κ. Ζοακίμ Φερέιρα Μάρκες και όχι μόνον. Το «παρών» έδωσαν δεκάδες άλλοι προσκεκλημένοι, από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό, διπλωματικό και δημοσιογραφικό χώρο, που παρακολούθησαν τον αγώνα Γερμανίας – Πορτογαλίας από ένα τεράστιο video wall που είχε στηθεί στον κήπο.
nnn
Οι δύο πρεσβευτές υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους φορώντας τις επίσημες εμφανίσεις των εθνικών τους ομάδων και το πάρτι ξεκίνησε με γενικευμένη αισιοδοξία, πολλή μπίρα και πορτογαλικά κρασιά (περιλαμβανομένου και του ξακουστού… Πορτό). Πλην όμως το ενδιαφέρον μειώθηκε πολύ σύντομα, αφού η Πορτογαλία δέχθηκε τρία γκολ στο πρώτο 45λεπτο. Κάπου εκεί, οι περισσότεροι στράφηκαν στα λουκάνικα και τις πατατοσαλάτες. Πάντως, όπως σας ανέφερα παραπάνω, την παράσταση έκλεψαν οι δύο χορεύτριες που έδωσαν μια νότα βραζιλιάνικη με επίδειξη των ικανοτήτων τους στη σάμπα, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.
«Ούτε ο Μακιαβέλι να ήσουν»

Πρώην υπουργός, από αυτούς που προσφάτως καρατομήθηκαν με επεισοδιακό τρόπο, βρέθηκε στο γνωστό στέκι των «κομμένων» από την κυβέρνηση, στο καφεστιατόριο «Βιβλιοθήκη», στην πλατεία Κολωνακίου. Εκεί οι γαλάζιοι «κομμένοι» του έκαναν πλάκα λέγοντάς του ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Πρωθυπουργός, κάτι του έταξε και από επικριτής του έγινε φανατικός υποστηρικτής του. Τότε ο πρώην υπουργός έβγαλε το κινητό του και έδειξε στους γαλάζιους βουλευτές ένα SMS που έστειλε στον Πρωθυπουργό την επομένη του ανασχηματισμού: «Ούτε ο Μακιαβέλι να ήσουν, με καθάρισες εν ψυχρώ». Οι γαλάζιοι βουλευτές κοίταζαν έκπληκτοι ρωτώντας ο ένας τον άλλον αν είναι δυνατόν ένας υπουργός (έστω και πρώην) να στέλνει τέτοια SMS στον Πρωθυπουργό της χώρας και ο τελευταίος να μην τον διαγράφει πάραυτα: «Ετσι έχουν τα πράγματα» έλεγε υπερηφάνως ο πρώην υπουργός και αμέσως μετά συμπλήρωσε: «Πού να δείτε το SMS που έστειλα στον υπουργό που δέχτηκε να μου πάρει τη θέση». Δεν το έδειξε, αλλά όλοι θυμήθηκαν ότι στην παράδοση – παραλαβή του υπουργείου ο απερχόμενος είπε τα καλύτερα λόγια για τον διάδοχό του.


Πρώτα περνούσα καλύτερα

Ενας άλλος καρατομηθείς πρώην υπουργός, ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος, αποκάλυπτε και άλλα στοιχεία από την καρατόμησή του. Αφού επιβεβαίωσε ότι είπε στον κ. Σαμαρά ότι αν τον κόψει από την κυβέρνηση να μην του τηλεφωνήσει αυτός, αλλά να βάλει την Ντόρα να του το πει («καλύτερα η Ντόρα, την οποία τόσο πολύ πολέμησα» έλεγε) αποκάλυψε και τούτο: Οτι πράγματι ο κ. Σαμαράς του τηλεφώνησε την επομένη και του ζήτησε να γίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος: «Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι σαμαρικός. Αλλά αυτό που μου ζητάς δεν γίνεται. Και ξέρεις γιατί, πρόεδρε; Επειδή ήμουν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στο παρελθόν, επί Καραμανλή, και πέρασα ωραία». Εκεί έκλεισαν το τηλέφωνο.


Ο Πλεύρης και ο Βορίδης

Μόλις ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης έφυγε από την κυβέρνηση, ο άμισθος (αλλά σημαντικός) σύμβουλός του τον εγκατέλειψε. Ο κ. Αθ. Πλεύρης με μια ταχυδακτυλουργική κίνηση βρέθηκε άμισθος (και σημαντικός) σύμβουλος του κ. Μάκη Βορίδη.

HeliosPlus