Ξέρετε ποια ομάδα υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας; Την Αργεντινή. Είναι φανατικός οπαδός του Μέσι και την Κυριακή ξενύχτησε βλέποντας από την τηλεόραση τον αγώνα της Αργεντινής με τη Βοσνία. Τώρα, θα πείτε, γιατί ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει την Αργεντινή; Ρώτησα έναν συνεργάτη μου και μου έδωσε την εξής παράξενη εξήγηση: «Και ο Πάπας στηρίζει Αργεντινή». Ο Πάπας όμως κατάγεται από την Αργεντινή και είναι φυσιολογικό να στηρίζει την εθνική ομάδα της πατρίδας του. Και η απάντησή του συνεργάτη του κ. Τσίπρα: «Εχουμε την ίδια φιλοσοφία σε πολλά πράγματα».


Η αφωνία του Αδωνη

Δεν πρόκειται να πάει διακοπές (καθότι έχει νεογέννητο) και θα ρίξει την προσοχή του όλο το καλοκαίρι σε δύο πράγματα: πρώτον στις τηλεπωλήσεις βιβλίων, γιατί όπως λέει είναι… άφραγκος και επειδή του χρωστούν χρήματα, και δεύτερον στην αφωνία. Δεν πρόκειται να μιλήσει ή να κάνει δηλώσεις, όπως υπόσχεται, έως τον Σεπτέμβριο, τότε δηλαδή που αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.


Ποιος αντιμετωπίζει τη Ζωή

Ο κ. Μιχ. Ταμήλος είναι από μεσημέρι της Δευτέρας ο πιο χαρούμενος βουλευτής της ΝΔ. Οχι επειδή έμεινε έξω από την κυβέρνηση (κάτι που δεν τον ενοχλεί –όπως λέει), αλλά επειδή ανέλαβε νέα καθήκοντα. Δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που του ανακοίνωσε ότι θα είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής δημόσιας διοίκησης: «Να ξέρεις βασιζόμαστε πάνω σου γιατί στο πρώτο θερινό τμήμα είναι και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία θα αντιμετωπίσεις» του είπε.


Πώς έφυγε ο Σίμος

Ισως η αποχώρηση από την κυβέρνηση του κ. Σίμου Κεδίκογλου να ήταν η πιο άγνωστη, η πιο σιωπηλή και η πιο… επεισοδιακή, με την οποία όμως ουδείς ασχολήθηκε. Τρεις ώρες προτού ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, ο κ. Κεδίκογλου βρισκόταν στο γραφείο του, στο υπόγειο του Μεγάρου Μαξίμου. Γεμάτος αγωνία αν θα παραμείνει ή όχι, όπως άλλωστε και τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης. Ξαφνικά, περνά από το γραφείο του ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μπούρας, ο οποίος χωρίς περιστροφές τού λέει: «Για να μην έχεις αγωνία, σου το λέω από τώρα: Βρίσκεσαι εκτός κυβερνητικού σχήματος. Οι άλλοι περιμένουν, εσύ το μαθαίνεις από τώρα». Κόκαλο ο Σίμος. Να μαθαίνει πως φεύγει από την κυβέρνηση εγκαίρως μεν, αλλά όχι από τον Πρωθυπουργό, απλώς από τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου; Αργότερα συναντάται με τον κ. Σαμαρά και εκεί ο Πρωθυπουργός τού το ανακοινώνει και επισήμως με τον γνωστό τρόπο. Ο κ. Κεδίκογλου έμαθε, όπως μου είπαν, ότι θα αντικατασταθεί από την κυρία Σοφία Βούλτεψη από το… ραδιόφωνο. Οταν μάλιστα η κυρία Βούλτεψη ήρθε στο γραφείο του για να παραλάβει, του είπε: «Σίμο, να ξέρεις ότι εγώ δεν είχα ιδέα…».


Ο Ακης ζήτησε να αλλάξει κελί

Δεν άντεξε, όπως φαίνεται, ο Ακης Τσοχατζόπουλος τους νέους του συγκατοίκους στο κελί, έναν Αλβανό και έναν Ρουμάνο, στη Στ’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού (VIP πτέρυγα) και ζήτησε μεταφορά. Τι είδους μεταφορά; Οχι απλώς να αλλάξει κελί (για να αποφύγει προφανώς τον συνωστισμό), αλλά να αλλάξει εξ ολοκλήρου… πτέρυγα. Ετσι, ζήτησε να πάει στην πτέρυγα του ψυχιατρείου! Και μάλιστα με χαρτί γιατρού. Υπάρχει βεβαίως ένα πρόβλημα αλλά, όπως μου είπαν, το ξεπέρασε. Στην ίδια πτέρυγα βρίσκεται εδώ και μήνες ο Ι. Σμπώκος, με τον οποίο θα προαυλίζονται πιθανότατα μαζί.

Ο Χρυσοβαλάντης ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Μου είπαν κάποιοι χρυσαυγίτες ότι οι ανακρίτριες βγάζουν δόντια και νύχια στην ανάκριση. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Εμένα οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας μου φέρθηκαν άψογα και ευγενικά» λέει ο αποσκιρτήσας από τη Χρυσή Αυγή βουλευτής Θεσσαλίας Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, που διήρκεσε επτά ώρες. Αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές από τον σκληρό πυρήνα της Χρυσής Αυγής αυτός και ο αδελφός του για να παραδώσει την έδρα στη Χρυσή Αυγή, κάτι όμως που δεν πρόκειται να κάνει. Εκείνο όμως που λέει με σημασία είναι ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή: «Το σκέφτομαι να το κάνω εάν τελικά επιλεγεί ένα πρόσωπο διεθνούς φήμης και καθαρό, από κάθε άποψη καθαρό, γιατί όχι να μην ψηφίσω κι εγώ πρόεδρο της Δημοκρατίας». Ο Χρυσοβαλάντης όμως λέει και κάτι άλλο. Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής, εάν βρεθεί, ένα κόμμα εθνικιστικό με αρχές στο οποίο να συμμετάσχει και «όχι κόμμα… κλωτσοπατινάδας, όπως είναι η Χρυσή Αυγή».

Με τις παλαιές συνταγές της Μαρίκας

Υψηλά ιστάμενα πρόσωπα ήταν οι προσκεκλημένα της κυρίας Ντόρα Μπακογιάννη στο δείπνο που παρέθεσε στο οικογενειακό σπίτι στη Γλυφάδα και αποφάσισε να μαγειρέψει η ίδια, για να τους εντυπωσιάσει. Δηλαδή πώς να το κάνουμε δεν είναι και λίγο πράγμα να έχεις στο ίδιο σπίτι προσκεκλημένους έναν αρχηγό κράτους, τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ τη καλλονή σύζυγο του Μεχριμπάν Αλίεβα, έναν τ. βασιλέα τον Κωνσταντίνο και ακόμα τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, τον Αζέρο υπουργό Αθλητισμού, τον πρόεδρο της ΕΣΟΕ Σπ. Καπράλο, τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη και τη σύζυγό του Μαριάννα, τον κ. Ευ. Μαρινάκη, τον επιχειρηματία ( της Aegean) Ευτ. Βασιλάκη και την κυρία Αγγελική Φράγκου της γνωστής εφοπλιστικής οικογενείας. Ούτε βεβαίως είναι λίγο πράγμα να κάθονται στο ίδιο τραπέζι οι κκ. Βαρδινογιάννης και Μαρινάκης και ανάμεσά τους ο κ. Κ. Μητσοτάκης.

***

Έτσι η Ντόρα έβγαλε από το συρτάρι τις σημειώσεις μαγειρικής που είχε η αείμνηστη μητέρα της και άρχισε, να μαγειρεύει. Πρώτο πιάτο χταποδάκι συνοδευόμενο από φάβα και με αχινοσαλάτα, δεύτερο μία ολόφρεσκη πεντάκιλη στήρα ψημένη στον σχάρα με αρμυρίκι. Τους σέρβιρε κρασί από την Ολυμπία, το γλυκό της μαμάς της, όπως είπε, το πες μελμπά και τους εξιστόρησε τις φοβερές ικανότητες που έχει η μητέρα της στη μαγειρική. Έως και για τα ξακουστά ντολμαδάκια και για το τηγανόψωμο έγινε λόγος. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ έλεγε ιστορίες από τα παλιά καθώς και την ιστορία του σπιτιού στη Γλυφάδα, της οδού Παύλου Μπακογιάννη 13.

Δεν βρέθηκε φόρμουλα, δεν πήγε ο Τσαυτάρης

Τελικά παρά την καλή του θέληση να βοηθήσει στο ευρωπαϊκό συμβούλιο των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρης δεν πήγε στο Λοξεμβούργο. Κι ας τον είχε προσκαλέσει ο διαδόχός του υπουργός κ. Γ. Καρασμάνης. Δεν βρέθηκε, βλέπετε, φόρμουλα για να συμμετάσχει, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η ελληνική πλευρά. Ακόμα κι αν ο υπουργός δήλωνε ασθένεια δεν μπορούσε να τον αντικαταστήσει. Θα πήγαινε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Π. Κουκουλόπουλος. Πάντως το γεγονός ότι ότι δεν υπάρχει φόρμουλα για να παραστεί στο Συμβούλιο δεν την ανακοίνωσε στον κ. Τσαυτάρη ο νέος υπουργός, αλλά ο γραμματέας ευρωπαϊκών υποθέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δ. Μελάς.

Θεοδωράκης, ποιος Θεοδωράκης;

Στις εκλογές για τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο του «Ποταμιού» και συγκεκριμένα στο Βόρειο Τομέα της Αττικής, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατάφερε να εκλεγεί… δεύτερος. Και άρχισαν ορισμένοι τα διερευνητικά τηλεφωνήματα για να μάθουν τις αντιδράσεις της Σεβαστουπόλεως. Μόνο που ο συγκεκριμένος Θεοδωράκης δεν ήταν ο Σταύρος…. Ήταν δηλαδή κι αυτός Σταύρος αλλά όχι ο Σταύρος. Ο οποίος πάντως (ο πρόεδρος δηλαδή) κατά διαβολική σύμπτωση είχε επισκεφθεί το εκλογικό τμήμα του Βόρειου Τομέα στο Χαλάνδρι και είχε ψηφίσει και ο ίδιος εκεί. Με αποτέλεσμα να προκληθεί ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση, σε όσους πίστεψαν ότι το αποτέλεσμα ήταν προάγγελος… εσωκομματικής αμφισβήτησης.

Όταν ο Ψινάκης συνάντησε τον Μπουτάρη

Δευτέρα απόγευμα και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλ. Ψινάκης ζήτησε να δει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρη: «Θέλω να μου δώσατε οδηγίες, θέλω τα φώτα σας, αφού σας θεωρώ τον γκουρού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», του είπε και βεβαίως το ραντεβού κλείστηκε αμέσως. Συνομιλούσαν επί μία ώρα και ο κ. Ψινάκης ρώτησε για τα πάντα από το πως μαζεύουν τα σκουπίδια, πώς μένει η πόλη καθαρή και κράτησε μάλιστα και σημειώσεις: «Δεν παραλάβατε χάος μόνον εσείς», του είπε σε κάποια στιγμή ο κ. Ψινάκης ο οποίος σαν καλός μαθητής σημείωνε τα πάντα που του έλεγε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

HeliosPlus