Η νέα κυβέρνηση είναι … «ντουμπλ φας». Σαν εκείνα τα μπουφάν που είναι από τη μια πλευρά αδιάβροχα κι από την άλλη πάνινα για να μπορείς να τα φοράς σε κάθε περίσταση.
Η μία πλευρά της κυβέρνησης είναι ασφαλώς το νέο οικονομικό επιτελείο της . Ο νέος «τσάρος» της οικονομίας Γκ. Χαρδούβελης ( με Παπασταύρου στο Μαξιμου) , Στουρνάρα στην Τράπεζα Ελλάδος και Δένδια στο υπουργείο ανάπτυξης κάνουν την κυβέρνηση αδιάβροχη- παντός καιρού.

Μπορούν με ευκολία και σοβαρότητα να συνεννοηθούν με Σόιμπλε, Ντράγκι και Λαγκάρντ για να προχωρήσουν οι τελευταίες μνημονιακές ρυθμίσεις ( ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ, μείωση των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων ,κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων κλπ) έτσι ώστε η χώρα να οδηγηθεί ομαλά το Φθινόπωρο σε μια συμφωνία για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους .Μπορούν επίσης να βάλουν και την οικονομία σε γρηγορότερη αναπτυξιακή τροχιά με απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, προσέλκυση ξένων επενδύσεων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η άλλη πλευρά της κυβέρνησης είναι το πολιτικό- εκλογικό κομμάτι της . Αποτελείται κατ αρχάς από δοκιμασμένους υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν περάσει τις εξετάσεις τους στα χρόνια του μνημονίου και επιστρατεύονται τώρα να δώσουν ένα πιο κοινωνικό προφίλ στην κυβέρνηση .

Κοντά, όμως, στον Χρυσοχοϊδη, τον Αβραμόπουλο, τον Μητσοτάκη , τον Μανιάτη και τον Βρούτση έχουν τώρα προστεθεί και υπουργοί της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς .Στελέχη της ΝΔ που έχουν δώσει αγώνες στα τηλεπαράθυρα κατά των μεταρρυθμίσεων και των εκσυγχρονιστικών αλλαγών και έχουν ενταχθεί στην κυβέρνηση με καθαρά εκλογική στόχευση : να χαϊδέψουν αυτιά και να επαναπατρίσουν δεξιές ψήφους κυρίως στην Α και Β ΑΘήνας .

Η κυβέρνηση αυτή δημιουργεί ένα ασταθές και δύσκολα διαχειρίσιμο μίγμα. Μπορεί το «ντουμπλ φας» της , πράγματι , να φανεί χρήσιμο εκλογικά εάν τον Νοέμβριο( λόγω θετικής έκβασης στην διευθέτηση του χρέους) ή τον Φεβρουάριο του 2015 (λόγω αδυναμίας εκλογής προέδρου της δημοκρατίας ) οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος επιλέξουν ή υποχρεωθούν να πάνε σε πρόωρες κάλπες.
Αρκεί – ως τότε- να μην έχουν χαθεί ψηφοφόροι που στήριξαν την συγκυβέρνηση για να αλλάξει τον τόπο. Δυνάμεις που ήδη νιώθουν απογοήτευση από την απομάκρυνση των πιο δυναμικών στοιχείων αυτής της προσπάθειας – υπουργών όπως ο Αδ. Γεωργιάδης που «έσπασε αυγά» στο υπουργείο Υγείας για να βάλει τέλος στο πάρτι των γιατρών και των φαρμακοβιομηχάνων ή ο καθηγητής βιοτεχνολόγος Αθ. Τσαυτάρης που προωθούσε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την γεωργία του 22ου αιώνα αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο την χρεοκοπημένη πολιτική των άγονων επιδοτήσεων του «‘όλα τα κιλά ,όλα τα λεφτά»…​