Δεν μπορεί, αυτός που σκέφτηκε τη χωροταξία τραπεζιών στο δείπνο για τα Ποσειδώνια σίγουρα παίζει με τα νεύρα όλων. Και εξηγούμαι γιατί. Οι πάντες περίμεναν ότι κάποιος άσπρος καπνός θα βγει για τον ανασχηματισμό στη συνάντηση που θα είχαν οι κ.κ. Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Ι. Στουρνάρας το βράδυ της Τετάρτης στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης στο συγκεκριμένο δείπνο, που τόσο πολύ διαφημίστηκε ότι θα είναι προπομπός των εξελίξεων. Εστω να είχαμε ένα σημάδι σχετικά με ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών αφού στον ίδιο χώρο και επί δύο συνεχείς ώρες Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας θα βρίσκονταν μαζί. Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι ο έχων το γενικό πρόσταγμα για το δείπνο φρόντισε να βάλει και τους τρεις σε… ξεχωριστά τραπέζια και μάλιστα τον έναν μακριά από τον άλλον και με συντροφιά μόνον εφοπλιστές. Να σημειώσω ότι και ορισμένους εφοπλιστές που δεν έχουν τις καλύτερες των σχέσεων τους έβαλε σε ξεχωριστά τραπέζια. Για παράδειγμα, αλλού κάθησε ο κ. Ευ. Μαρινάκης, αλλού κάθησε ο κ. Δ. Μελισσανίδης. Ούτε οι τραπεζίτες κάθησαν μαζί. Ο κ. Τουρκολιάς σε ένα τραπέζι και ο κ. Ζανιάς σε άλλο.
nnn
Προτού σας περιγράψω με ποια παρέα κάθησαν οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας, σας σημειώνω δυο-τρία περιστατικά που συνέβησαν. Πρόεδρος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχαν απλώς μια χειραψία και αντάλλαξαν δυο- τρεις κουβέντες στα όρθια κατά την είσοδό τους. Εκείνος όμως που είχε μια κανονική συνομιλία (έστω και αυτός στα όρθια) με τον κ. Βενιζέλο ήταν ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος να προσθέσω ότι έφυγε από το τραπέζι του, διέσχισε την αίθουσα για να συναντήσει σε άλλο τραπέζι τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Ως εκείνη την ώρα ο κ. Στουρνάρας εξηγούσε στους εφοπλιστές για το μυστηριώδες ταξίδι-αστραπή που έκανε στο Παρίσι, με τη σημείωση ότι… «το λάθος μου ήταν ότι δεν το ανακοίνωσα, ότι πήγα για μία δουλειά του Eco/Fin –μην ξεχνάτε ότι προεδρεύω ακόμα εκεί –και επειδή δεν το ανακοίνωσα πολλοί νόμιζαν ότι πήγα για άλλη δουλειά στο Παρίσι».
nnn
Καλά, θα πείτε, εδώ ο πολιτικός κόσμος βράζει για τον ανασχηματισμό και οι εφοπλιστές δεν ρώτησαν τίποτα; Δεν ρώτησαν, για παράδειγμα, τον Στουρνάρα αν μένει ή αν φεύγει από το Οικονομικών ή αν πάει ή όχι στην Τράπεζα της Ελλάδος; Τον ρώτησαν, πλην όμως σαφή απάντηση δεν έλαβαν. Τους έλεγε δηλαδή ότι «δεν έχω καμία πληροφόρηση». Και έμειναν και αυτοί με την απορία. Υπήρχε και τέταρτος πολιτικός στο τραπέζι που ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης αλλά αυτόν δεν τον ρώτησαν τίποτε. Οχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά επειδή τον είδαν τελευταίως ότι είναι συνεχώς μαζί με τον Πρωθυπουργό. Τον έχουν σίγουρο ότι παραμένει. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Θα δείξει.
nnn
Ο Πρωθυπουργός κάθησε στο ίδιο τραπέζι με τον εφοπλιστή κ. Θ. Βενιάμη, τον πρόεδρο της Ενωσης Εφοπλιστών, ο κ. Βενιζέλος ήταν μαζί με τον κ. Βερνίκο και όλοι μαζί απόλαυσαν το σούσι στην αρχή, εν συνεχεία τη φρεσκότατη σφυρίδα συνοδευόμενη από χειροποίητη μαγιονέζα και βραστά λαχανικά, έφαγαν σοκολατίνα ως επιδόρπιο και ήπιαν λευκό κρασί. Πρώτος έφυγε ο κ. Στουρνάρας, ακολούθησε ο κ. Σαμαράς, σχεδόν αμέσως ο κ. Βενιζέλος και τελευταίος ο κ. Βαρβιτσιώτης. Σημαίνει κάτι αυτό; Θα δείξει…


Το Αουσβιτς και η εβραία γιαγιά

Το φυσάει και δεν κρυώνει ακόμη η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κυρία Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου με αυτά που είπε στη Βουλή ο χρυσαυγίτης Χρ. Παππάς, ότι δηλαδή πήγε στο κατάστημά του στα Γιάννενα και ψώνισε μαζί με την αμερικανοεβραία μητέρα της: «Ο Παππάς είναι κόπανος, η μητέρα μου είναι χριστιανή ορθόδοξη, η γιαγιά μου ήταν εβραία. Τι έκανε δηλαδή, έψαξε το γενεαλογικό μου δένδρο και βρήκε κάποιον ή κάποια από την οικογένειά μου ότι είναι εβραία και αποφάσισε να μας πουλήσει παιδικά έπιπλα το 2003, όταν ήμουν έγκυος; Δηλαδή τι ήθελε να δείξει, ότι αγαπά τους εβραίους;» μου είπε η κυρία Ασημακοπούλου. Η οργή της όμως δεν σταματά εδώ και αφού επαναλαμβάνει ότι «αν αυτός ο τύπος, ο Παππάς, έρθει καμιά φορά στην εξουσία, θα με στείλει σίγουρα στο Αουσβιτς. Είναι ναζί ή δεν είναι; Ας μου απαντήσει». Είπε όμως και κάτι που αφορά τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτούς πλέον. Δεν θέλω ποτέ να ξανακούσω ότι κάποιος ψήφισε Χρυσή Αυγή επειδή τσατίστηκε με τον Στουρνάρα, ή επειδή δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Οποιος λέει τέτοιο πράγμα, να είστε βέβαιοι ότι πρόκειται περί κόπανου με περικεφαλαία». Οργή σας λέω.


Υπερπληθυσμός στο κελί του Ακη

Αυτά που ως τώρα ξέρατε για τις δήθεν ανέσεις στη λεγόμενη και VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού δεν ισχύουν. Αρχισαν και στην πτέρυγα αυτή να στοιβάζουν τον έναν πάνω στον άλλον. Στο κελί, για παράδειγμα, όπου κρατείται ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος μένουν άλλοι τρεις, ποινικοί κρατούμενοι, εκ των οποίων ο ένας είναι Αλβανός και ο άλλος ρουμάνος κατηγορούμενος για διαρρήξεις. Και ενδέχεται να τους φέρουν και πέμπτο κρατούμενο. Να σκεφτείτε ότι υπάρχουν αιτήματα κρατουμένων για να φύγουν από την πτέρυγα αυτή. Ηδη έφυγε ο κ. Ι. Σμπώκος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών.

HeliosPlus