Από ιδρύσεως της ιδιωτικής τηλεόρασης οι ταξιδιωτικές εκπομπές αποτελούσαν δημοφιλή επιλογή.

Λίγο οι ομορφιές του τόπου μας και όχι μόνο, λίγο η ανταπόκριση του κοινού βοήθησαν έτσι ώστε να βρεθούν αρκετοί καλοθελητές και με ένα σακίδιο στον ώμο να οργώσουν τη χώρα και εν συνεχεία τον κόσμο. Κάποιοι το συνδύασαν με γεύσεις, άλλοι με κοινωνική έρευνα και πρόσφατα στον Alpha, δύο άγνωστοι τηλεοπτικά νεαροί επένδυσαν σε μια συνταγή διαφορετική με τολμηρές επιλογές.

Οι Σάκης Τανιμανίδης και Γιώργος Μαυρίδης, δύο νέοι Θεσσαλονικείς, εμπνεύστηκαν ένα διαφορετικό είδος εκπομπής, το «World party», το οποίο κατά κύριο λόγο βασίζεται στην αναζήτηση περιπέτειας. Ψάχνουν τα κατά τόπους extreme sports, τα κρυμμένα μυστικά που συνιστούν γοητευτικές γωνιές και λιγότερο δημοφιλείς, αλλά και τα άγνωστα ή τα γνωστά πρόσωπα την ιστορία των οποίων θα ήθελε ο καθένας να μάθει. Βουτούν σε ωκεανούς, επιδίδονται σε «ακροβατικά» και σε κάθε σπορ που θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος, τρυπώνουν σε σοκάκια, οργώνουν παραλίες. Επιπλέον, γεύονται κάθε στιγμή κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Τολμούν να δοκιμάσουν ζαχαροκάλαμο από πλανόδιους και αφήνονται να παρασυρθούν σε περιπέτειες από τους ντόπιους χωρίς να διστάζουν. Αποφεύγουν τα «συμβατικά» μέρη και προσπαθούν να εντυπωσιάσουν όχι προβάλλοντας το «εγώ» τους, το οποίο αφήνουν σε β’ πλάνο, αλλά τον τόπο και τους κατοίκους του.
Πρόκειται για ένα επιτυχημένο και γοητευτικό εγχείρημα γεμάτο νιάτα και ενέργεια. Επιπλέον, είναι νέα τηλεόραση μακριά από στημένες πόζες και τετριμμένα πλάνα. Απευθύνεται σαφέστατα σε ένα κοινό νέο ηλικιακά, το οποίο δεν ενδιαφέρεται απλά να επισκεφτεί τα μουσεία μιας ξένης χώρας, αλλά διψά για περιπέτεια και το κάνει εύστοχα και ευχάριστα. Κανονικό πάρτι δηλαδή.

HeliosPlus