Δύο φορές σε διάστημα λιγότερο των 24 ωρών θα συναντηθούν οι κ.κ. Αντ. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής και μάλιστα προ του ανασχηματισμού. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Ιδρύματος Καραμανλή για τον ελληνοαμερικανό πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ ναύαρχο κ. Τζ. Σταυρίδη. Η δεύτερη (και σημαντικότερη) θα γίνει την επομένη στην Πολιτεία στην οικία του κ. Αχ. Καραμανλή, ο οποίος και θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του ναυάρχου. Θα παρακαθήσουν και ο Πρωθυπουργός και ο πρώην πρωθυπουργός. Στο δείπνο δεν είναι κανείς άλλος καλεσμένος πλην βεβαίως του τιμώμενου ναυάρχου, του κ. Π. Μολυβιάτη και του υιού τού κ. Αχ. Καραμανλή, Κώστα Καραμανλή.
nnn
Προφανώς θα αναρωτηθείτε πώς είμαι τόσο βέβαιος ότι δεν θα γίνει ανασχηματισμός ως την προσεχή Πέμπτη. Δεν είμαι. Απλώς κοιτάζω τις ημερομηνίες και βγάζω συμπεράσματα. Την Τετάρτη ο κ. Ευ. Βενιζέλος θα απουσιάζει εκτός Ελλάδος και την Πέμπτη το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας θα πάρει το πρωθυπουργικό Εμπραέρ για να πάει στη Νορμανδία, όπου εκεί θα είναι συγκεντρωμένοι οι πάντες: από τον πλανητάρχη ως τον πρόεδρο Πούτιν. Πότε επιστρέφει ο Πρόεδρος; Το Σάββατο. Αλλωστε οι περισσότεροι στη συγκυβέρνηση το λένε: «Μην περιμένετε ανασχηματισμό πριν από τις 10 Ιουνίου».


Βρέθηκαν… γόπες στην Εντατική

Αφωνος έμεινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας όταν άκουσε την υφυπουργό Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή να του ανακοινώνει ότι στην Εντατική δημόσιου νοσοκομείου στις Σέρρες βρέθηκαν δύο αποτσίγαρα. Το ένα μάλιστα… κάπνιζε. Και επειδή όσοι νοσηλεύονται στην Εντατική είναι αδύνατον να καπνίσουν, τότε ποιος κάπνιζε; Οι δράστες δεν βρέθηκαν και επιβλήθηκε πρόστιμο στο νοσοκομείο. Και ενώ η Ζέττα παρέθετε στοιχεία για το κάπνισμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έβγαλε, βάσει των στοιχείων, κάποια συμπεράσματα: «Οι γυναίκες φαίνεται να είναι πιο θεριακλούδες από τους άνδρες» (έτσι ακριβώς το είπε). Ανέφερε πάντως ότι δεν κάπνισε ποτέ στη ζωή του αφού ήταν και αθλητής, αλλά έμεινε και πάλι έκπληκτος όταν άκουσε την υφυπουργό να του λέει ότι «τα περισσότερα παράνομα και λαθραία τσιγάρα, αυτά που η ποιότητά τους είναι επικίνδυνη λόγω των ουσιών που εμπεριέχουν, πωλούνται προς 2 ευρώ το πακέτο στα… σχολεία».
Κουβέλης: Προς τι τούτο το μίσος;

Ο κ. Φώτης Κουβέλης έχει τούτες τις ημέρες μια, κατά τη γνώμη του, εύλογη απορία: «Γιατί τέτοιο μίσος προς τη ΔΗΜΑΡ; Γιατί επιτίθενται με τόση σφοδρότητα στον πρόεδρό της;» λέει, για να υπενθυμίσει ότι η ΔΗΜΑΡ πήρε μόλις το 1,2% στις ευρωεκλογές, άρα δεν αποτελεί φόβο για κανένα κόμμα. Εμφανίζεται ενοχλημένος από τις δηλώσεις που κάνουν στα ΜΜΕ πολλά στελέχη του κόμματος και προσμένει τη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το προσεχές Σάββατο, ώστε να δοθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις για συντεταγμένη πορεία εφεξής. Τον ρώτησα αν θα επιμείνει στην παραίτησή του, μου απάντησε ότι θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή, με τη σημείωση ότι στο Συνέδριο του κόμματος θα μπορεί οποιοσδήποτε να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα; Η απάντηση που έδωσε ήταν ένα «θα δούμε». Δηλαδή ούτε το αποκλείει ούτε το επιβεβαιώνει.


«Θα σε βάλουν να πλένεις σκάλες στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Αυτή η Δημοκρατική Αριστερά με αυτό το σχέδιο προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περιλαμβάνει εμένα» ξεσπά ο κ. Γρ. Ψαριανός της ΔΗΜΑΡ και επιτίθεται με σφοδρότητα σε όσα μέλη της ΔΗΜΑΡ λοξοκοιτούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας μάλιστα στους συριζαίους και όρους: «Ενα κόμμα του 0% δεν μπορεί να θέτει όρους και ας προσέξουν μερικοί, όπως ο Μαργαρίτης. Γιατί αν πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ πώς νομίζουν ότι θα τους υποδεχτούν; Θα τους βάλουν να σφουγγαρίζουν σκάλες και να πλένουν ζάντες».
Η πρώτη φορά του Χρυσοβαλάντη

Ισως είναι η πρώτη φορά –από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή και από τότε που η κυρία Ελένη Ζαρούλια του ανέμιζε στη Βουλή τα 20 ευρώ –που ο κ. Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος (βουλευτής Λάρισας) ανοίγει τα χαρτιά του και αποκαλύπτει τι ακριβώς συνέβαινε στα έγκατα της εγκληματικής αυτής οργάνωσης. Πρώτα απ’ όλα ζητεί να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ζεύγους Μιχαλολιάκου και του Ηλ. Παναγιώταρου και βεβαίως του δικού του «για να διαπιστώσει ο κόσμος ποιος έχει και ποιος δεν έχει χρήματα από εξαγορά». Δεύτερον, αποκαλύπτει ότι κάθε μήνα η οργάνωση του παρακρατούσε ένα μεγάλο ποσοστό από τον βουλευτικό μισθό και τον ανάγκαζε να πληρώνει επιπλέον και για συσσίτια και για τις διάφορες εκδηλώσεις. Τρίτον, όπως λέει, «κανείς δεν γνώριζε ακριβώς τα οικονομικά του κόμματος. Οι αποφάσεις για αυτές παίρνονταν σε στενό κύκλο στα γραφεία του κόμματος». Τέταρτον, ότι έπαθε σοκ όταν διαπίστωσε ότι όλος ο σκληρός δίσκος πολλών συντρόφων του ήταν γεμάτος με ναζιστικά σύμβολα και τρόπους επιθέσεως εναντίον των μεταναστών. Πέμπτον, ότι ο Χρ. Παππάς όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρξε από τον Μπαρμπαρούση επίθεση εναντίον των μικροπωλητών βγήκε έξω από το γραφείο και του έριξε όσα… γαλλικά γνώριζε. Εκτον, τουλάχιστον δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής (είπε και τα ονόματά τους) έσβησαν τα τατουάζ από τα μπράτσα τους με το που άρχισαν οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής. Και έβδομον, όταν πήγε να ψηφίσει, πήγε με συνοδεία τριών αστυνομικών και ενός αξιωματικού της Αστυνομίας, και ότι μαύρισε το χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο.

Ραχήλ: Με ζηλεύουν γιατί είμαι αστέρι

Έξω φρενών εμφανίζεται να είναι η κυρία Ραχήλ Μακρή με ορισμένους από τους «συναγωνιστές» της στο κόμμα των Ανερτήτων Ελλήνων που «πήγαν και έβαλαν λόγια στον πρόεδρο» ότι δήθεν δεν είναι κατάλληλη για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος: «Το ξέρω ότι ορισμένοι με μισούν, με ζηλεύουν γιατί είμαι η αγαπημένη του προέδρου, γιατί είμαι αστέρι και αυτός είναι λόγος που φέρνουν συνεχώς εμπόδια ώστε να μην μπορώ ποτέ να πάρω καμιά θεσμική θέση». Η Ραχήλ είναι οργισμένη με τους «συναγωνιστές» της που την θεωρούν… αναξιόπιστη και ετοιμάζεται να πάρει την εκδίκηση της. Έμαθα ότι ήδη έκλεισε δύο ραντεβού για συζήτηση με δύο κόμματα, το ένα μάλιστα την προσεχή Τετάρτη.

Ταμήλος: Όχι αποτυχημένους στην κυβέρνηση

Την αντίθεσή του να εισέλθουν στην κυβέρνηση αποτυχόντες υποψήφιοι στις ευρωεκλογές ή στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκφράζει ο γαλάζιος βουλευτής κ. Μιχ. Ταμήλος: «Αν βάλει αποτυχόντες, τότε θα έχουμε κυβέρνηση αποτυχόντων», λέει. Όταν όμως ρωτάται εάν τον ενδιαφέρει ο υπουργικός θώκος δίνει τη γνωστή «ταμήλεια απάντηση»; «Όχι σ΄αυτή τη φάση δεν με ενδιαφέρει. Άλλωστε τώρα έχω την εντύπωση ότι θα βάλει στην κυβέρνηση τα… τσικό. Οι βετεράνοι έπονται…»

HeliosPlus