Την περασμένη εβδομάδα δρομολογήθηκαν θετικές εξελίξεις για το θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Αν και αρχικά οι άνθρωποι της ΑΕΚ εμφανίζονταν να έχουν παγώσει από τη νίκη της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια και του Αρη Βασιλόπουλου στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, το τέλος της εβδομάδας τους βρήκε χαμογελαστούς. Αιτία, η συμφωνία που επήλθε μεταξύ της ΑΕΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του γηπέδου, με την ευκαιρία της συζήτησης στη Βουλή του επίμαχου νομοσχεδίου για τα Ρυθμιστικά Σχέδια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στο οποίο περιλαμβάνεται και άρθρο (81) για τη λεγόμενη Αγια-Σοφιά.
Παρόντος του ισχυρού άνδρα της Δημήτρη Μελισσανίδη η πλευρά της Ενωσης αποδέχθηκε τις περισσότερες από τις βελτιωτικές προτάσεις που διεκδικούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσαν το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, την εξασφάλιση περισσότερων θέσεων πάρκινγκ, αλλά και ευρύτερα το συγκοινωνιακό της περιοχής και το ύψος του νέου γηπέδου και των πυλώνων του.
Η εξέλιξη αυτή και κυρίως η ευκολία με την οποία η πλευρά της ΑΕΚ δέχθηκε τις τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί, μοιάζει να βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τους υψηλούς τόνους που επιλέχθηκαν από ορισμένα τμήματα της Ενωσης κατά όσων είχαν τολμήσει να αρθρώσουν προτάσεις που θα βελτίωναν τη σχέση του γηπέδου με τον οικιστικό ιστό της πόλης. Οι κραυγές κατά «των εχθρών της ΑΕΚ» μοιάζουν τώρα εκτός τόπου και χρόνου στο φως των νέων εξελίξεων και εκθέτουν όσους τις υποδαύλισαν υπηρετώντας τη λογική του έξαλλου οπαδισμού. Μεταξύ αυτών και παράγοντες της ερασιτεχνικής ΑΕΚ οι οποίοι είχαν παρέμβει ανοιχτά στην προεκλογική μάχη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, πολεμώντας κατά του τελικού νικητή των εκλογών. Και όλα αυτά τη στιγμή που το σπίτι τους καιγόταν, όπως αποδείχθηκε την περασμένη Πέμπτη όταν η ερασιτεχνική ΑΕΚ υπέστη έξωση από τα γραφεία της λόγω χρεών. Ταυτόχρονα ακολούθησαν παραιτήσεις μελών του ΔΣ, ενώ αναμένονται νέα επεισόδια εμφυλίου πολέμου σε κιτρινόμαυρο φόντο…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ