Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου είναι από τους πιο εργατικούς παρουσιαστές της ελληνικής τηλεόρασης. Αγωνιά, ψάχνει, δοκιμάζει, πειραματίζεται, καταστρώνει και ενεργοποιείται σε βαθμό πρωτοφανή. Το έκανε στην πρωινή ζώνη, στις ταξιδιωτικές εκπομπές, στα σόου, στα τηλεπαιχνίδια, το κάνει ακόμη και τώρα. Ποτέ δεν βασίστηκε στα πάνελ που τον συντρόφευαν τηλεοπτικά για να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, ίσως και γι’ αυτό να καπέλωσε κάποιους συνεργάτες του.
Η περίπτωση Αρναούτογλου είναι από τις σπάνιες εκείνες περιπτώσεις όπου η ενέργεια του κοινού όταν διοχετευόταν στον παρουσιαστή απογείωνε το τηλεοπτικό προϊόν, ενώ όταν μειωνόταν τον βύθιζε στην αγωνία και την ανασφάλεια. Πέρασαν αρκετές περίοδοι όπου ο παρουσιαστής αφέθηκε στην εμφανή μελαγχολία του τηλεοπτικού αδιεξόδου να τον παρασύρει και να καταστρέψει αυτό που επί σειρά ετών προσπάθησε να πετύχει: να δώσει χαρά.
Εφέτος με την τηλεοπτική εκπομπή «Καρντάσιανς» ο Γρ. Αρναούτογλου, εμφανώς πιο ήρεμος και ο ίδιος, δοκιμάζει να περάσει από τη χαρά και την ψυχαγωγική υπερένταση στην αίσθηση του οικείου και στην απόπειρα προσέγγισης προσώπων. Το θετικό είναι ότι για ακόμη μία φορά είναι εμφανές ότι ψάχνει πολύ, αναζητεί ένα κόνσεπτ ερεθιστικό για το κοινό και προσπαθεί να αποφύγει το αναμενόμενο. Ως εδώ καλά. Μόνο που επειδή ζούμε στην Ελλάδα και κυρίως έχουμε να κάνουμε με την ελληνική τηλεόραση, κάτι τέτοιο σκοντάφτει συχνά σε προβλήματα. Στην πολυθρόνα της εκπομπής κάθησαν πρόσωπα αδιάφορα, λούμπεν, περιθωριακά, υπερτιμημένα, πρόσωπα που προκαλούν για να προκαλούν, άνθρωποι που έκαναν απλά ένα μπαμ σε έναν χώρο τόσο εύθραυστο όπως η εγχώρια σόουμπιζ, αδικώντας το περιεχόμενό της.
Φυσικά υπήρξαν και τα πρόσωπα που ανασύρθηκαν από το παρελθόν και ήταν γοητευτικά, υπήρξαν έξυπνοι πολιτικοί, πρόσωπα που τσαλακώθηκαν, πρόσωπα απολαυστικά. Το γεγονός όμως ότι η εκπομπή προβάλλεται τόσο πολύ και πρέπει να φιλοξενεί αρκετούς καλεσμένους εβδομαδιαίως είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση. Η τηλεοπτική ιδέα είναι έξυπνη και στις μικρές αλλά εύστοχες αναλαμπές του Δημήτρη Σταρόβα ενισχύεται. Αδύναμη ακόμη η Μαρία Μπεκατώρου δεν έχει βρει τη θέση της. Αν τα «Καρντάσιανς» προβάλλονταν λιγότερο και οι επιλογές ήταν πιο ψύχραιμες, αποδεσμευμένες από το σύνδρομο της πίστας και της «στρακαστρούκας», το εγχείρημα θα ήταν πιο ελκυστικό.

Μ.Α.Μ.
Διαφορετικά μαγειρέματα
Ευχάριστη η νέα εκπομπή του Alpha «Μ.Α.Μ.» με τη Ναταλία Δραγούμη. Η οικοδέσποινα δεν υποδύεται τη σπουδαία σεφ αλλά αξιοποιεί τις όποιες γνώσεις διαθέτει στη μαγειρική σε συνδυασμό με το υποκριτικό της μπρίο και συνδυάζει συνέντευξη και γεύση μια χαρά. Ο καλεσμένος αφηγείται οικογενειακές αναμνήσεις και συνταγές, ευτυχώς οι συνήθεις τηλεοπτικές και άκομψες ερωτήσεις αποφεύγονται και η εικόνα που δημιουργείται είναι νοσταλγική και θετική. Είναι επίσης όμορφο και ελκυστικό να ανοίγουν οι κουζίνες των σπιτιών και να υπάρχει το ανθρώπινο στοιχείο στην τηλεόραση. Το τελευταίο ειδικά απουσιάζει.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ