Είναι αναπόφευκτο, στη μετεκλογική περίοδο ιδιαίτερα όταν έχει προηγηθεί μια υποχώρηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και προεξοφλούνται αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, να προκαλείται μια αρρυθμία στη λειτουργία της κρατικής μηχανής. Το πρόβλημα δεν θα ήταν μεγάλο αν η χώρα δεν βρισκόταν σε ένα σταυροδρόμι. Η όποια αδράνεια όμως στην παρούσα φάση είναι παραλυτική και δεν βοηθά στην προσπάθεια ανασύνταξης της οικονομίας και της χώρας.
Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια μιας παρατεταμένης κυβερνητικής αμηχανίας. Αφενός γιατί τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν, αφετέρου γιατί οι υποχρεώσεις έχουν ημερομηνία υλοποίησης. Οι όποιες αλλαγές στην κυβερνητική μηχανή και στην πολιτική που ακολουθείται δεν μπορούν να καθυστερήσουν.

Τα περιθώρια είναι ασφυκτικά το ίδιο και οι ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας. Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που έχουν την ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν και την υποχρέωση να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατό στις όποιες διορθωτικές κινήσεις αποφασίσουν ότι είναι αναγκαίες για να ανταποκριθούν στο μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες δια της κάλπης.

Η σταθερότητα της κυβέρνησης και της χώρας, επιβάλλει οι όποιες εκκρεμότητες να λυθούν το συντομότερο δυνατόν. Είναι ο μόνος δρόμος άλλωστε για να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των τελευταίων μηνών, ότι ξεφεύγουμε επιτέλους από τον φαύλο κύκλο τής ύφεσης και ότι μπορούμε να αρχίσουμε να ελπίζουμε ότι θα ξαναγίνουμε μια κανονική χώρα που δεν θα εξαρτά το μέλλον της από τους ελέγχους της τρόικας.

ΤΟ ΒΗΜΑ