Το στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά για τον κ. Αντώνη Σαμαρά είναι να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να εξομαλύνει τις συνθήκες στο λεγόμενο χώρο της κεντροδεξιάς και να απευθύνει γενικό κάλεσμα στα στελέχη που ήταν στην παράταξη, ή που θεωρεί ότι μπορούν να συστρατευτούν με αυτή.

Μπορεί να έχουν γίνει εξ αρχής καλέσματα, όμως αυτή τη φορά οι πόρτες πρέπει να ανοίξουν με νέα δεδομένα και εγγυήσεις. Θεωρώ ότι η πολιτική συμμαχία που θα δημιουργηθεί πρέπει να έχει πολίτες και στελέχη από όλους τους χώρους που θα προσδώσουν κάτι διαφορετικό στην όλη κατάσταση.

Είμαι πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα των εκλογών και θα προσπαθήσει να διορθώσει τη στάση της, όχι τόσο για να αποφύγει την συντριβή στις επόμενες εκλογές, όσο γιατί πρέπει να διαφυλάξει την κοινωνία από τα σκληρά μέτρα, που μπορεί να μην επιβάλλονται νέα, τα παλιά όμως έχουν εξουθενώσει όλα τα κοινωνικά επίπεδα των Ελλήνων.
Η πολιτική του αυξημένου ΦΠΑ, της μεγάλης φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης και της άκρατης φορολόγησης φυσικών και νομικών προσώπων, όχι μόνο δεν συντελούν στην αύξηση των εσόδων, το αντίθετο συρρικνώνουν την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό το τόσο απλό δεδομένο δεν μπορούν να το καταλάβουν στην κυβέρνηση; Νομίζω πάνω σε αυτά το μήνυμα το πήραν.
Οι δηλώσεις περί νίκης της Νέας Δημοκρατίας και ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι άστοχες, γιατί εκτός από το γεγονός ότι δεν αποτυπώνουν την αλήθεια, από την άλλη εξοργίζουν τον κόσμο που θέλει να δει τους κυβερνώντες και ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό να κάνει την αυτοκριτική του. Αντίπαλος του κ. Αντώνη Σαμαρά δεν είναι ο κ. Αλέξης Τσίπρας, αλλά ο κακός εαυτός του και πρέπει να το καταλάβει εγκαίρως.
Αυτό που πρέπει να κάνει τώρα το Μαξίμου είναι να αποδείξει στον κόσμο ότι τα θετικά δεν θα αποτυπωθούν μόνο στα μεγάλα λόγια για έξοδο στις αγορές και το πλεόνασμα, αλλά ότι σε εύλογο διάστημα θα επανέλθει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων σε ανεκτά σημεία και ότι με απλά λόγια θα γεμίσει η τσέπη του Έλληνα χρήματα. Και δεν μιλάμε με δανεικά και κλεμμένα, αλλά μέσα από ανάπτυξη και άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.
Το κράτος πρέπει να πολεμήσει τον κακό του εαυτό. Όταν θέλεις να δημιουργήσεις και σε εμποδίζει κάθε είδους ηλίθια και βλακώδης γραφειοκρατία, αποτελεί υπευθυνότητα των κυβερνόντων που δεν μπορούν να την τιθασεύουν. Με απλά λόγια, καθαρίστε το κράτος από τις γάγγραινές του. Πόσο ικανός είναι ο κ. Αντώνης Σαμαράς να ανταποκριθεί; Τώρα θα φανεί αν θα σταθεροποιηθεί ή αν αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σκάφος μέχρι τις Προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, όπου σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές.
Το μήνυμα ήταν βαρύ και ασήκωτο, όσο και αν θέλουν να το υποβαθμίζουν κάποιοι. Η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει στα απτά και καθημερινά για να πείσει. Από εκεί και πέρα θα παίξει ρόλο πόσο θα πείσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγάλη αποτυχία του πολιτικού συστήματος είναι η άνοδος στην
Τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής, αφού με την πολιτική του οδήγησε τον κόσμο συνειδητά να ψηφίσει τα ακραία. Γιατί υποτίθεται πως ο κόσμοςγνωρίζει πλέον τι εστί Χρυσή Αυγή και συνεχίζει να τη στηρίζει και να την ενδυναμώνει.
Μην έχουμε αυταπάτες. Αν δεν αλλάξει στάση η συγκυβέρνηση θα επαναληφθεί η πορεία της Νέας Δημοκρατίας το 2009 που μετά την ήττα των Ευρωεκλογών προσπάθησε να αναστρέψει το κλίμα, όμως μάταια, γιατί τον Οκτώβριο βγήκε το ΠαΣοΚ. Κάτι ανάλογο θα γίνει και με το ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, η ιστορία επαναλαμβάνεται αν υπάρχουν ουσιαστικές παρεμβάσεις…