Ενα… κόκπιτ μαχητικού αεροσκάφους τύπου Φάντομ (F-4) με όλα τα όργανα ενσωματωμένα σε αυτό κοσμεί το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Πρόκειται για τα ορίτζιναλ όργανα πλοήγησης που διαθέτουν στο κόκπιτ τα Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας, δώρο όπως έμαθα των σπουδαστών της Σχολής Ικάρων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μία από τις εκδηλώσεις που παρέστη για την παράδοση του ξίφους στους νέους ανθυποσμηναγούς. Ενα άλλο παρόμοιο κόκπιτ από Φάντομ έχει στο γραφείο του και ο διευθυντής του στρατιωτικού γραφείου του Προέδρου αντιπτέραρχος Δ. Μανδύλης, «Φαντομάς» της Πολεμικής Αεροπορίας. Το νέο «μπιμπελό» του προεδρικού γραφείου βρίσκεται δίπλα στο γραφείο του Προέδρου και δεν είναι ορατό από τις κάμερες, αφού τα πλάνα που βλέπουμε από το προεδρικό γραφείο προέρχονται από τον απέναντι καναπέ.


Η μυστηριώδης επίσκεψη της Ζέττας

Την Τετάρτη το μεσημέρι ενώ στο Προεδρικό Μέγαρο βρισκόταν ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος καταφθάνει με ένα μαύρο Golf η υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή. Την οδήγησαν σε μια διπλανή αίθουσα έως ότου ολοκληρώσει τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια ο κ. Βενιζέλος. Οταν ρωτήθηκε η κυρία Μακρή ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψής της στο Προεδρικό, με δεδομένο ότι δεν έχει ανακοινωθεί και ότι σπανίως ο Πρόεδρος συναντάται με υφυπουργούς, απάντησε: «Δεν μπορώ να σας πω, είναι ιδιωτική επίσκεψη. Με κάλεσε ο Πρόεδρος και ανταποκρίθηκα». Και όντως δεν είπε κουβέντα για αυτήν. Μόνον κάποια στιγμή κάποιοι την άκουσαν, στην έξοδο του Προεδρικού, να ομιλεί στο κινητό της και να λέει «την άλλη εβδομάδα ο Πρόεδρος θα πάει ταξίδι, συνεπώς ανασχηματισμό δεν έχει…» και το έκοψε εκεί. Μάλλον ενημέρωνε περιχαρής κάποιον υπουργό ή συνεργάτη της ότι δεν πρόκειται να γίνει ανασχηματισμός την ερχόμενη εβδομάδα λόγω απουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας στο εξωτερικό. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Οχι βεβαίως αφού ο κ. Παπούλιας θα αναχωρήσει την προσεχή Πέμπτη (και μάλιστα βράδυ) για τη Νορμανδία και θα επιστρέψει το Σάββατο.
Το πάτημα της γάτας των χρυσαυγιτών

Φόρεσαν γραβάτες και κοστούμια, έβαλαν για λίγες ημέρες τα μαύρα μπλουζάκια τους στην ντουλάπα, χαρακτήρισαν ως «παιδικές ανοησίες» τα τατουάζ σβάστικες που είχαν στο σώμα τους, δεν είπαν κουβέντα για το ναζιστικό παρελθόν τους, προσπάθησαν οι χρυσαυγίτες να κάνουν σε όλη την προεκλογική περίοδο τους καλούς, τους δήθεν συμπαραστάτες όσων υποφέρουν από το Μνημόνιο. Το γνωστό «πάτημα της γάτας» για να ξεγελάσουν και πάλι τον κόσμο να τους ψηφίσει. Αλλά δεν άντεξαν να κάνουν τους καθωσπρέπει. Κάποια στιγμή, ενώ το περιπολικό της Αστυνομίας που βρισκόταν έξω από το κατάστημα του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου δεν ήταν εκεί, βρήκαν ανοικτό τον δρόμο και επιτέθηκαν εναντίον του. Με πέτρες και τούβλα έσπασαν τζάμια και φωτεινές επιγραφές στο κατάστημα με ζωοτροφές, στην οδό Ιωαννίνων στη Φιλιππούπολη. Να θυμίσω ότι ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος παραιτήθηκε από βουλευτής καταγγέλλοντας την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.
Το παράπονο του Μαριά

Μέσα στην αγωνία βρισκόταν στη Βουλή ο κ. Νότης Μαριάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μια περνούσε μπροστά στις ψήφους και μια βρισκόταν πίσω από τον κ. Ρωμανιά. Και να σκεφτείτε ότι είχε παραιτηθεί από βουλευτής για να θέσει υποψηφιότητα στην Ευρωβουλή: «Περισσότερο στενοχωριέμαι γιατί είπα στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου ότι θα εκλεγώ. Και θέλω να εκλεγώ» έλεγε και εξέφρασε το παράπονό του για το πώς του συμπεριφέρθηκαν στο κόμμα. Ο κ. Καμμένος έβαλε έξι υποψηφίους από την Κρήτη στο ψηφοδέλτιο, ενώ τα άλλα κόμματα μόνον έναν. Επιπλέον, τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιο και έναν υποψήφιο με το όνομα Καμμένος (είναι Δ. Καμμένος) και πολλοί νόμιζαν ότι ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος και ότι χρειαζόταν σταυρό και τον… σταύρωσαν. Στην Αλεξανδρούπολη βγήκε πρώτος σε σταυρούς και δεν τον γνώριζε κανείς.

Σωστή πρόβλεψη ίσον σωστή ενημέρωση
Την περασμένη Κυριακή με το κλείσιμο της κάλπης το κοινό exit poll πέντε εταιρειών ενημέρωνε τους τηλεθεατές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ελάμβανε ποσοστά από 26% ως 30% και η Νέα Δημοκρατία από 23% ως 27% (μεσοσταθμικά: ΣΥΡΙΖΑ 28% – ΝΔ 25%). Μία εβδομάδα πριν, στον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, για λογαριασμό του «Βήματος», η Κάπα Research – εταιρεία που δεν συμμετέχει στο κοινό exit poll των καναλιών – επιχείρησε να προβλέψει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με ένα πανελλαδικό exit poll πρόθεσης ψήφου. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης δόθηκαν χωρίς διαστήματα και ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ 27,4% και για τη Νέα Δημοκρατία 22,7%. Σας θυμίζω ότι τα τελικά αποτελέσματα της κάλπης οριστικοποιήθηκαν στο 26,6% και 22,7% αντίστοιχα. Οι αναγνώστες του «Βήματος» είναι πάντα ενημερωμένοι, μπροστά από τις εξελίξεις…

HeliosPlus