Oι νέες συνθήκες που δημιούργησε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ευρώπη είναι αναπόφευκτο ότι θα οδηγήσει στο άνοιγμα της συζήτησης για αναθεώρηση ή τουλάχιστον προσαρμογή της ακολουθούμενης μέχρι σήμερα πολιτικής στα νέα δεδομένα.

‘Ηδη μια σειρά ηγέτες με καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής,όπως η κυρία Μέρκελ και ο κ.Ολάντ αναγνώρισαν δημοσίως ότι πρέπει να αλλάξουν οι προτεραιότητες στο μέτωπο της οικονομίας.

Το νέο αυτό σκηνικό, δημιουργεί αντικειμενικά κάποιες ευνοϊκότερες προοπτικές για τον μεγάλο ελληνικό εθνικό στόχο της μείωσης του δημόσιου χρέους. Η ηγεσία της Ευρώπης έχει ήδη δεσμευθεί, ότι το θέμα θα έρθει για συζήτηση στο αμέσως προσεχές διάστημα.Είναι αυτονόητο ότι ο χειρισμός του θέματος επιτάσσει συγκεκριμένη τακτική από την πλευρά μας ,ολοκληρωμένο σχεδιασμό και φυσικά ικανή διαπραγματευτική ομάδα .

Η μείωση του δημόσιου χρέους αποτελεί, κατά κοινή ομολογία καθοριστικό παράγοντα στην προσπάθεια της χώρας να μπει επιτέλους σε μια αναπτυξιακή τροχιά, για να μπορέσουν οικονομία και κοινωνία να ανασυνταχθούν.Είναι υποχρέωση λοιπόν της κυβέρνησης, να διαχειριστεί τη διαπραγμάτευση αυτή με τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα, με απόλυτη συνέπεια , αξιοποιώντας όλες τις δυνατές συμμαχίες.Το αποτέλεσμα των εκλογών και η ανάγκη αλλαγών στο κυβερνητικό επιτελείο δεν πρέπει ούτε να υποβαθμίσουν, ούτε να επηρεάσουν αυτή την προσπάθεια.

Θα πρέπει να είναι αυτονόητο, ότι η επίτευξη αυτού του μείζονος εθνικού στόχου, υπερβαίνει τις όποιες κομματικές και συγκυριακές πολιτικές σκοπιμότητες.Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,που έχουν τη συνολική ευθύνη για την πορεία της χώρας, οφείλουν να συμπεριλάβουν στις άμεσες προτεραιότητες τους , την καλύτερη, την πιο ορθολογική και κυρίως την πιο αποτελεσματική διαχείριση, αυτής της κορυφαίας για το μέλλον της χώρας,διαπραγμάτευση.
ΤΟ ΒΗΜΑ