Την περασμένη Κυριακή φαίνεται ότι το εκλογικό σώμα έδειξε τον διατηρούμενο θυμό του για όσα δεινά υφίσταται εξαιτίας της κρίσεως. Ταυτόχρονα έδειξε να επιτρέπει στην κυβέρνηση ΝΔ – ΠαΣοΚ να συνεχίσει την εξυγιαντική και αναπτυξιακή της προσπάθεια, χωρίς να αναγκασθεί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. «Δεν μου πολυαρέσει όπως κυβερνάτε, όσο μάλιστα διατηρείτε και κάποιες παλιές παλαιοκομματικές συνήθειες. Αλλά –αποφάνθηκαν –δεν διακινδυνεύομε μιαν άλλη επιλογή, που θα γκρεμίσει ό,τι με τόσες θυσίες μας άρχισε να στεριώνει και πάλι». Ομως προσοχή. Την περασμένη Κυριακή τα ικανοποιητικά για τη συγκυβέρνηση αποτελέσματα εμπεριέχουν εν πολλοίς και προσωπικές προτιμήσεις προς πολλούς υποψήφιους δημάρχους, οπότε οι δυσαρεστημένοι ενδεχομένως επιφυλάσσονται να εκδηλώσουν ισχυρότερη αντιμνημονιακή διάθεση στις ευρωεκλογές. Δυστυχώς τα λάθη της ΝΔ με αυτοκαταστροφικές επιλογές υποψηφίων έδωσαν τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να θριαμβολογεί για την Αθήνα και την Αττική, όπου καταποντίστηκαν οι υποψήφιοι της ΝΔ. Η αλαζονεία του success story απέτρεψε τον κυβερνητικό θρίαμβο, ο οποίος ήταν βέβαιος αν υποστηρίζονταν εξαρχής οι κ.κ. Καμίνης και Σγουρός, οι οποίοι πιθανότατα να εξελέγοντο και από τον πρώτο γύρο. Για τον ίδιο λόγο θα έπρεπε να υποστηριχθούν οι κ.κ. Μπουτάρης και Τζιτζικώστας στη Βόρειο Ελλάδα. Αυτών όλων των επιτυχημένων τοπικών και περιφερειακών αρχόντων η στήριξη επιβαλλόταν διότι και στον ιδεολογικό κυβερνητικό χώρο κινούνταν και –το κυριότερο –είχαν την αναγνώριση των τοπικών κοινωνιών για το έργο τους.
Αυτή την Κυριακή οι ψηφοφόροι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι με πρόωρη πτώση της κυβέρνησης θα ανασταλεί κάθε θετική εξέλιξη και οι πρόωρες εκλογές θα λειτουργήσουν με τη λογική του Σαμψών. «Θα γκρεμίσω τον ναό στον οποίο με έχουν δεμένο κι έτσι θα σκοτωθούν οι εχθροί μου έστω και αν σκοτωθώ κι εγώ». Θα αυτοκτονήσουν οι οργισμένοι; Ή θα προτιμήσουν, όπως επιβάλλει η λογική της αυτοσυντήρησης, να αφεθεί η κυβέρνηση, πάντα πιεζόμενη, να ολοκληρώσει το σταθεροποιητικό πρόγραμμά της και να κριθεί στο τέλος της τετραετίας της; Μια κυβερνητική κρίση θα έχει αναπόφευκτη συνέπεια την αναστολή νέων επενδύσεων χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να καταπολεμηθεί η ανεργία, ενώ θα ξαναφύγουν τα δισεκατομμύρια που επενδύθηκαν πρόσφατα στην Ελλάδα. Εξάλλου η απειλή του κ. Γλέζου, ότι θα επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκαστικό δάνειο, θα ωθήσει και πάλι τους καταθέτες σε μαζικές αναλήψεις. Καραδοκεί δε πάντα το αποκαλυφθέν μυστικό σχέδιο Ζ για την αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ θα σταματήσει αμέσως και κάθε περαιτέρω δανεισμός μας. Απόδειξη ότι δεν μπλοφάρουν οι εταίροι μας είναι η απόφαση του ΔΝΤ να εκταμιεύσει τη δόση των 3,5 δισ. που μας καθυστερεί μόνο μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Ετσι προειδοποιεί ότι δεν έχει άλλα λεφτά αν ψηφίσομε αντιμνημονιακά.
Υπενθυμίζω ότι οι λαοί δεν είναι πάντα αλάνθαστοι. Απόδειξη, η ανάδειξη σε δικτάτορες των Χίτλερ και Λένιν έπειτα από εκλογές.
Απόδειξη, η μαζική υποστήριξη της Χρυσής Αυγής από εθελοτυφλούντες αγανακτισμένους που τη στέλνουν και στην Ευρωβουλή για να μας εκπροσωπήσει.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ