Και το όνομα αυτού Αγγελος (Αναστασιάδης). Αγγελος για τους υποστηρικτές του, σχεδόν «Διάβολος» για τους αντιπάλους του, ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ δεν πέρασε ποτέ αδιάφορος σε όποιον πάγκο και αν κάθησε. Με προφίλ σκληρό, συντηρητικό για τα δεδομένα του σύγχρονου ποδοσφαίρου, ο Αναστασιάδης καλείται να πετύχει εκεί όπου απέτυχαν ένας ανερχόμενος έλληνας προπονητής όπως ο Γιώργος Δώνης και ένας εγνωσμένης αξίας ξένος προπονητής όπως ο Χουμπ Στέφενς.
Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης επιλέγοντας τον θεοσεβούμενο προπονητή μοιάζει να επιχειρεί μια επιστροφή στις ρίζες, στη λογική του «δικού μας παιδιού» και του προπονητή με «DNA ΠΑΟΚ». Ταυτόχρονα χαϊδεύει τα αφτιά εκείνης της μερίδας οπαδών που έβλεπαν με μισό μάτι όσους δεν προέρχονταν από τη λεγόμενη οικογένεια του ΠΑΟΚ και ήταν έτοιμοι να αποδοκιμάσουν στην πρώτη αποτυχία. Επειτα από δύο χρονιές στις οποίες απέτυχε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο ή να κάνει την υπέρβαση στο Τσάμπιονς Λιγκ, προτίμησε την ασφάλεια των δοκιμασμένων λύσεων και των δοξασμένων αναμνήσεων όπως ο αποκλεισμός της Αρσεναλ το 1997 και η κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη το 2003. Ταυτόχρονα αποκτά μια ασπίδα απέναντι σε οποιαδήποτε γκρίνια, ενώ ως τώρα ήταν αναγκασμένη η διοίκηση του ΠΑΟΚ να υπερασπίζεται –έστω και χαλαρά –τον προπονητή.
Οσον αφορά τις αγωνιστικές φιλοδοξίες του Δικεφάλου του Βορρά, η επιλογή Αναστασιάδη αποτελεί στοίχημα και για τις δύο πλευρές. Ο 61χρονος προπονητής τα τελευταία δέκα χρόνια, μετά την τελευταία αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ, δεν έχει κάτσει σε πάγκο μεγάλης ομάδας, θητεύοντας στην Εθνική Κύπρου, στα Γιάννενα και στον Πλατανιά (δις), τον οποίο οδήγησε στην παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Οι απαιτήσεις όμως του ΠΑΟΚ, ακόμη και αν ο ιδιοκτήτης του ρίξει τον πήχη των φιλοδοξιών, είναι εξ αντικειμένου πολύ μεγαλύτερες και σε επικοινωνιακό επίπεδο. Και το ερώτημα είναι αν η πειθαρχία στα αποδυτήρια για την οποία φημίζεται ο Αγγελος θα αποδειχθεί ικανή για την επιτυχία…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ