ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ είναι κατά κανόνα η περίοδος των μεγάλων διοργανώσεων. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Ρίο από τα μέσα Ιουνίου θα επισκιάζει τα πάντα και η εθνική μας ομάδα στην τρίτη διοργάνωση, με αρκετό έρμα αισιοδοξίας, στοχεύει σε κάτι καλύτερο από τη συμβατική συμμετοχή. Θεωρητικά εφικτό, αλλά από το όραμα στην πράξη μέγα διάστημα ανάμεσα στις δύο όχθες. Ωστόσο η αναμέτρηση των 32 εθνικών ομάδων δεν υπάγεται σε έναν δείκτη ποιότητας για όλες τις ηπείρους. Δεν πρέπει να αγνοούμε όμως αρκετές ευρωπαϊκές δοκιμασίες όπου ο ελληνικός αθλητισμός διεκδικεί σημαντικές διακρίσεις. Ο,τι θετικό προκύψει έχει πολλαπλάσια αξία σήμερα από αλλοτινούς καιρούς.
***
Ο ΙΟΥΝΙΟΣ είναι ο πρώτος μήνας του καλοκαιρνού τρίπτυχου και σε πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα η ιστορική διαδρομή της χώρας μας είναι σημαντική, έστω και αν τα αθλήματά τους, για διάφορους λόγους, δεν απολαμβάνουν της επιβαλλόμενης αναγνωρισιμότητας και της εκτίμησης που δικαιούνται. Καθώς τα αθλήματα αυτά έρχονται στο προσκήνιο της δημοσιότητας όταν επιτύχουν κάποιον άθλο για να αποσυρθούν σύντομα το περιθώριο, γιατί όχι και στην αφάνεια. Τέτοιες προκλήσεις για τον Ιούνιο είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Βελιγράδι, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ξιφασκίας στο Στρασβούργο, της Ρυθμικής Γυμναστικής στο Μπακού της Κασπίας (Αζερμπαϊτζάν).
***
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ τη βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) για τα πενήντα χρόνια της αγωνιστικής και πολιτισμικής δραστηριότητας του, ο αναγνώστης της στήλης, ένας απλός ιστιοπλόος –όπως αυτοχαρακτηρίζεται –Κώστας Καζακόπουλος μας γράφει ότι στο Αιγαίο και στη γοητεία του πολλά πράττουν –πέραν της αγωνιστικής –λαμπροί σύλλογοι ανοικτής θαλάσσης, με εξαιρετικά επιτυχείς διοργανώσεις. Ως πειστικό δείγμα προβάλλεται η REGATTA του Αιγαίου που από το 2000 έχει αγκαλιάσει όλα τα νησιά του Αρχιπελάγους, από τη Θάσο μέχρι τη Ρόδο. Ο πολυδιάστατος αυτός θεσμός συνδιοργανώνεται από τους Ομίλους Ρόδου, Σάμου, Μυτιλήνης, Χίου, με τη συμπαράσταση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ