Λίγες ώρες πριν φτάσουμε στην κάλπη απαριθμώ τις επιλογές που έχουν οι ψηφοφόροι για τον Δήμο της Αθήνας.

Αν θέλουμε Δήμαρχο που είναι υποψήφιος για να μετρηθούν το βράδυ των εκλογών τα κομματικά κουκιά τότε ο Καμίνης δεν ταιριάζει σε αυτή την περίπτωση.


Αν θέλουμε Δήμαρχο που άλλα ψηφίζει ως βουλευτής και υπογράφει ως υπουργός (δηλώνοντας μάλιστα με υπερηφάνεια ότι είναι ανεύθυνος) και άλλα λέει ως υποψήφιος, τότε ο Καμίνης δεν μας κάνει γιατί είναι συνεπής και σε αυτά που λέει και σε αυτά που κάνει.

Αν θέλουμε Δήμαρχο που να κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά και να την αγκαλιάζει, τότε ο Καμίνης αποκλείεται χωρίς δεύτερη συζήτηση γιατί έχει σταθερά ανοιχτό μέτωπο στη Χρυσή Αυγή, στη Βία και στο Ρατσισμό, με όπλο τη νομιμότητα.

Αν θέλουμε Δήμαρχο που να έχει αφήσει καταχρεωμένο το Δήμο,να έχει χάσει πανηγυρικά τις προηγούμενες εκλογές και τώρα θέλει να πάρει τη ρεβάνς, ο Καμίνης δεν ταιριάζει σε αυτές τις προδιαγραφές γιατί νοικοκύρεψε τον Δήμο και τον έβγαλε από το κόκκινο.

Αν θέλουμε Δήμαρχο μαυρογιαλούρο με κορδέλες, φρου φρου και αρώματα ο Καμίνης είναι εκτός προδιαγραφών γιατί αφ’ενός έχει πολύ κακή σχέση με τις κορδέλες και αφ’ετέρου έχει μονίμως σηκωμένα τα μανίκια και έχει κάνει σημαντικό κοινωνικό έργο.

Αν θέλουμε Δήμαρχο που δηλώνει ότι η Αθήνα είναι Καμπούλ,τότε ο Καμίνης δεν μας κάνει γιατί πιστεύει ότι ηΑθήνα είναι ευρωπαική πρωτεύουσα.

Αν θέλουμε Δήμαρχο που να πιστεύει οτι οι Αθηναίοι είναι υποανάπυκτοι ιθαγενείς που θα τους δελεάσει με φωτεινές πινακίδες(αυτές που ξήλωσε και καλά έκανε η Μπακογιάννη) τότε ο Καμίνης δεν μπορεί να είναι στις επιλογές του.

Αν θέλουμε Δήμαρχο που να προέρχεται από τον κομματικό σωλήνα ,τότε ο Καμίνης δεν μας κάνει διότι δεν ταιριάζει σε αυτές τις προδιαγραφές και προέρχεται από την κοινωνία.

Αν θέλουμε Δήμαρχο που πιστεύει ότι υπάρχει μνημονιακός και αντιμνημονιακός τρόπος συλλογής των σκουπιδιών τότε ο Καμίνης είναι κακή επιλογή!

Αν θέλουμε Δήμαρχο που να αγαπάει «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»και να τα υποτάσει όλα στην επικοινωνία και στο λαικισμό τότε ο Καμίνης είναι ο λάθος άνθρωπος γιατί λέει πάντα τα πράγματα με το όνομά τους.

Αν θέλουμε Δήμαρχο που θα βολέψει τα «δικά μας τα παιδιά» τότε με τον Καμίνη απλά …χάσαμε γιατί οδήγός του είναι η αποτελεσματικότητα και η αξιοκρατία.

Τέλος,αν θέλουμε Δήμαρχο lifestyle υπάρχουν άλλοι με μακράν καλύτερες επιδόσεις,ο Καμίνης δεν τόχει!

Ο Νίκος Μεγγρέλης είναι υποψήφιος με το συνδιασμό του Γιώργου Καμίνη «Δικαίωμα στη Πόλη» – Δημοσιογράφος και παρουσιαστής-μέχρι να πέσει το μαύρο- της εκπομπής «Θεματική Βραδιά» στην ΕΡΤ,αρθρογράφος στην Athens Voice και δημιουργός του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό «Πεθαίνοντας για την Αλήθεια».