Δεν θα τραυματιστεί η κυβέρνηση από τις περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές, υποστηρίζουν ορισμένοι αφελείς αναλυτές. Θα αντέξει επειδή πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα κι επειδή διένειμε κοινωνικό επίδομα, τονίζουν.
Για όσους υιοθετούν τέτοιες απόψεις τους αφιερώνω δύο περιστατικά που συνέβησαν σε δύο φίλους. Και που μαρτυρούν ότι η χώρα δεν έχει ακόμη ισορροπήσει. Ότι οι πληγές δεν έκλεισαν. Κι ότι το κράτος εξακολουθεί να παίζει με την αξιοπρέπεια του έλληνα.
Ο ένας φίλος, βρέθηκε σε κεντρικό νοσοκομείο, που διοικείται από αποτυχόντα να εκλεγεί πολιτευτή και τον οποίο «φύτεψε» εκεί το Μαξίμου. Για να μην υπερβεί το ανώτατο όριο δαπανών που του έθεσε το υπουργείο Υγείας και να δείξει ότι είναι καλός μάνατζερ τι έκανε ο αθεόφοβος;
Διέταξε στο φαρμακείο του νοσοκομείου να επικαλούνται «πλασματική λίστα αναμονής» και να διώχνουν τους ασθενείς προς άλλα νοσοκομεία! Ταυτόχρονα διέταξε να μην προμηθεύεται το συγκεκριμένο φαρμακείο του νοσοκομείου «ακριβά» φάρμακα. Και κάπως έτσι έμειναν αβοήθητοι ασθενείς με βαριά και χρόνια νοσήματα, όπως οι καρκινοπαθείς και οι καρδιοπαθείς, που περιπλανώνται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, αναθεματίζοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και όχι μόνο…
Ο άλλος φίλος βρέθηκε στην εφορία για τυπική φορολογική του υπόθεση. Αλλά ενημερώθηκε ότι παρότι έχει προβεί σε ρύθμιση των χρεών του, έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές κι έχει τεθεί εκτός ρύθμισης, επειδή δεν πλήρωσε μια δόση στην ώρα της.
-Μα τις έχω πληρώσει όλες, δήλωσε ο φίλος, προσκομίζοντας και τις σχετικές αποδείξεις. Αλλά ο εφοριακός τον έστειλε στην τράπεζα για να λάβει ειδική βεβαίωση και να την επιστρέψει στην εφορία. Τελικώς αποδείχθηκε ότι το λάθος ήταν της εφορίας, που δεν είχε ενημερώσει τους σχετικούς καταλόγους της.
Και στις δύο περιπτώσεις των φίλων μου, η κατάληξη ήταν κοινή. «Αν τους ξαναψηφίσω να μου κοπεί το χέρι» δηλώνουν από χθες στις παρέες τους, διηγούμενοι την Οδύσσειά τους.
Όσοι λοιπόν υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση θα αντέξει στις εκλογές, ας σκεφτούν πόσες τέτοιες ιστορίες «καθημερινής τρέλας» βιώνουν οι έλληνες. Κι ας καταλάβουν ότι όποιος μπαίνει έστω και μια φορά σε εφορία, σε νοσοκομείο και σε διάφορες άλλες κρατικές υπηρεσίες, δεν θέλει να ξαναδεί μπροστά του κυβέρνηση… ​