Η ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ, αυτό το θαυμάσιο και συναρπαστικό άθλημα –με ρίζες στην αρχαία Ελλάδα ως αγώνισμα των τριήρεων -, αποκτά μια καινοτόμο διάσταση με ένα νέο αγώνισμα που ασφαλώς θα χαρίσει στη χώρα μας νέες διεθνείς διακρίσεις καθώς συμμετέχουν αστέρια της κωπηλασίας, όπως η ολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Τσιάβου και η δυναμική δυάδα των αδελφών Γκουντούλα. Πρόκειται για την παράκτια κωπηλασία, αγώνισμα εκτός του ολυμπιακού προγράμματος –και δεν είναι το μόνο –που δίνει τη δυνατότητα στον θεατή να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς αναμετρήσεις εντυπωσιακές. Μάλιστα το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στα μέσα Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, με τους θεατές στην πανέμορφη προκυμαία της.
***
ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ πριν, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, θα διεξαχθεί στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου οι ελληνικοί στόχοι, με την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού τεχνικού, κορυφαίου προπονητή Τζ. Ποστιλιόνε, που έδωσε άλλα φτερά στα ελληνικά κουπιά, είναι υψηλοί. Θα λάβουν μέρος ονόματα του παγκόσμιου διαμετρήματος με σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις κατά την περυσινή αγωνιστική περίοδο (Αικ. Νικολαΐδου, αδελφοί Κόνσολα, Π. Μαγδάνης, Σπ. Γιάνναρος, Γ. Παπασακελλαρίου και Μιχ. Κουσκουρίδης – έφηβοι).
***
ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ του πρώτου χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, οι Σπ. Γιάνναρος και Ελ. Κόνσολας έγραψαν νέα σελίδα δόξας στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας. Θα επαναλάβουμε κάτι που μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στον φίλαθλο κόσμο, πέραν των φίλων του «αθλήματος της κώπης». Η επιτυχία τους στην Αυστραλία (Σίδνεϊ) οφείλεται και στην εγκάρδια, αδελφική, ηθική και υλική συμπαράσταση και γενναιόδωρη συνδρομή της ελληνικής ομογένειας. Είναι τίτλος τιμής στις ασφυκτικές τωρινές συνθήκες και στον αθλητικό μας χώρο τέτοιες πράξεις πατριωτικής αλληλεγγύης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ