Σκηνές απείρου κάλλους σημειώθηκαν στη σύνοδο των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έγινε την Τρίτη στο Ζάππειο υπό την προεδρία του κ. Αδωνη Γεωργιάδη. Την ώρα που οι υπουργοί συζητούσαν σε μια βαριά ατμόσφαιρα για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, το τηλέφωνο (αυτό με το τεράστιο γαλάζιο gadget ακουστικό) του κ. Γεωργιάδη χτύπησε. Ηταν η σύζυγός του κυρία Ευγενία Μανωλίδου, η οποία χωρίς καν να ρωτήσει εάν ενοχλεί του είπε: «Αγάπη μου, χρειάζομαι έναν γυναικολόγο». Ο κ. Γεωργιάδης πετάγεται από τη θέση του, αφού η εγκυμονούσα σύζυγός του ζητούσε γυναικολόγο, αλλά δεν ήθελε να εγκαταλείψει και την προεδρία της συνόδου της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αφού ρώτησε και ξαναρώτησε τι πρόβλημα υπήρχε και όταν βεβαιώθηκε ότι δεν ήταν κάτι το επείγον, αποφάσισε να κάνει στους ευρωπαίους υπουργούς το δικό του… σόου: «Να πάρεις το τριψήφιο τηλέφωνο του ΠΕΔΥ και να κλείσεις ραντεβού και μετά να με ενημερώσεις» είπε στη γυναίκα του και έκλεισε το τηλέφωνο. Σε δέκα λεπτά η κυρία Μανωλίδου στέλνει στον σύζυγό της ένα SMS: «Αγάπη μου, το ΠΕΔΥ σκίζει. Μου έκλεισαν ραντεβού σε πέντε ημέρες και με γιατρό δίπλα στο σπίτι μας». Και ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει το σόου του: «Κύριοι», είπε στους έκπληκτους υπουργούς Υγείας, «θέλω να σας διαβάσω ένα μήνυμα της συζύγου μου για να δείτε πόσο αποτελεσματικές είναι οι μεταρρυθμίσεις εδώ στην Ελλάδα» και άρχισε να διαβάζει το μήνυμα της Ευγενίας, μεταφράζοντας το «αγάπη μου» σε… dear. Ηταν ή δεν ήταν στημένο; Εσείς τι λέτε;
Οι αντάρτες του Εμφυλίου πήγαν… Γέιλ

Και ξαφνικά το ξακουστό αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Γέιλ γέμισε από φωτογραφίες με αντάρτες του εμφυλίου πολέμου. Τι είχε συμβεί και τρέλανε τους αμερικανούς φοιτητές; Ηταν εκεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία στο πανεπιστήμιο με θέμα την «οικονομική αποτίμηση του εμφυλίου πολέμου». Κάποιοι σκέφτηκαν να διαφημίσουν την ομιλία του πρώην «τσάρου» της οικονομίας κολλώντας αφίσες από τον Εμφύλιο στους τοίχους του Γέιλ. Αλλά ο κ. Χριστοδουλάκης δεν πήγε μόνον στο Γέιλ, πέρασε και από το Χάρβαρντ, όπου μίλησε για την «ύφεση και την αποεπένδυση στην ελληνική οικονομία». Πέρασε επίσης από το Σικάγο, στο Πανεπιστήμιο Λογιόλα, όπου μίλησε στους αμερικανούς φοιτητές για τα προγράμματα λιτότητας στην ευρωζώνη, καθώς και από το Ινστιτούτο Λέβι της Νέας Υόρκης.


Ο Κασιδιάρης πάει Αγιον Ορος

Την πρόθεσή του να βρεθεί στο Αγιον Ορος, χωρίς όμως να την ανακοινώσει, εξέφρασε ο υπόδικος για εγκληματικές πράξεις Ηλίας Κασιδιάρης: «Θα είναι μια επίσκεψη που δεν θα την ανακοινώσω, δεν θα γίνει δηλαδή για προεκλογικούς λόγους» είπε συγκεκριμένα, αλλά δεν είπε ποια μονή θα επισκεφθεί και κυρίως εάν θα τον δεχτούν οι μοναχοί. Γιατί, όπως διακηρύττει, δεν πάει στο Αγιον Ορος για μετάνοια ή για να εξομολογηθεί για όσες αμαρτίες έκανε, αλλά επειδή μόνον «εκεί υπάρχει σωτηρία για την πατρίδα μας και πολλοί Ελληνες στρέφονται στο Αγιον Ορος». Και με την ευκαιρία επιτίθεται, όπως το συνηθίζει, σε ορισμένους ιεράρχες, χαρακτηρίζοντάς τους «τέκτονες». Οταν ρωτήθηκε πάντως αν είχε μετανιώσει για το χαστούκι που έδωσε στην κυρία Λιάνα Κανέλλη είπε: «Δεν μετανοώ για το χαστούκι. Η Κανέλλη με είχε αποκαλέσει φασισταριό και π….., αυτό είναι καταγεγραμμένο. Και εσείς αν μου πετάξετε έντυπα στο πρόσωπο, ε, λογικό είναι να αντιδράσω. Και δεν θα γυρίσω το άλλο μάγουλο…».

«Πήραμε στον λαιμό μας 500.000 ψυχές»

Στο Κολωνάκι βρέθηκε ο αποχωρήσας από τη Χρυσή Αυγή Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος συνοδευόμενος από τρεις «φουσκωτούς». Διέσχισε την Τρίτη το μεσημέρι την οδό Κανάρη, σταμάτησε σε ένα ΑΤΜ τραπέζης και έκανε ανάληψη 180 ευρώ (σε 20άρικα), τα έδωσε σε έναν από τους φουσκωτούς συνοδούς του και μίλησε (ίσως για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του) σε συνεργάτη μου. Είπε ότι δέχεται απειλές από χρυσαυγίτες. Οτι το σπίτι του και το κατάστημά του στη Λάρισα φρουρούνται από αστυνομικούς και ότι δεν τον πτοούν οι απειλές. Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι ότι ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, στον οποίο ο κ. Κασιδιάρης είχε δώσει τον χαρακτηρισμό «προδότης και ρίψασπης», αποκάλυψε ότι είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό την ηγεσία της Χρυσής Αυγής ότι οι εγκληματικές πράξεις που έκανε και κάνει δεν οδηγούν πουθενά, αλλά δεν τον άκουσαν: «Πήραμε στον λαιμό μας 500.000 ψυχές που μας ψήφισαν με αυτά που κάναμε» είπε συγκεκριμένα και ανέφερε ότι πρόκειται να καταθέσει, αν του το ζητήσουν, στοιχεία στην Επιτροπή όταν έρθει η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του.


Ρουσφέτι τελευταίας στιγμής

Διαβάζω στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 16490) ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτης προσέλαβε τον κ. Β. Παντελίδη ως ειδικό συνεργάτη στο υπουργικό του γραφείο. Ο κ. Παντελίδης είναι ειδικευμένος, όπως αναφέρεται, στην «οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη», αλλά (πάντοτε υπάρχει ένα… αλλά) είναι και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ, εκλεγείς στο 9ο Συνέδριο του κόμματος.

HeliosPlus