Οι κραυγές τον κρατούν ξάγρυπνο. Ετσι είπε πριν παραιτηθεί. Στην Ασία, όχι εδώ. Ο πρωθυπουργός της Κορέας εγκατέλειψε το αξίωμα μετά το ναυτικό ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες μαθητές. Θα αναρωτηθεί κανείς, τι ευθύνη έχει ο πρωθυπουργός; Κι όμως, έχει. Καταγράφονται παραβάσεις στους κανόνες φόρτωσης του πλοίου, άρα δεν γίνονται επαρκείς έλεγχοι, άρα, άρα…
Μήπως δεν έχει ζήσει η Ελλάδα τραγωδίες; Δεν ξεχνιέται το ναυάγιο του Σάμινα. Κανείς δεν παραιτήθηκε παρά το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας, παρά το γεγονός ότι ο κρατικός μηχανισμός καθυστέρησε να αντιδράσει. Δεν παραιτήθηκε ο υπουργός ναυτιλίας ούτε βέβαια ο πρωθυπουργός Εξέφρασε εντούτοις την οδύνη του και δεσμεύτηκε να χυθεί άπλετο φως στη υπόθεση. Στη συνέχεια βεβαίως έγινε τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης.
Με το έλλειμμα ευαισθησίας να αποτελεί παράδοση ουδείς εκπλήσσεται με τη σιωπή του δημάρχου Ελληνικού, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά την τραγωδία στο λούνα παρκ. Δεν μας εκπλήσσει που κρύβεται αυτός ο μπροστάρης των αγώνων, ο δήμαρχος που έκανε μέχρι και απεργία πείνας ώστε οι δημότες του να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε οργανωμένη παραλία. Ο Χρήστος Κορτζίδης παραμένει άφαντος μετά τον θάνατο του 13χρονου επισκέπτη του λούνα παρκ το οποίο άνοιξε παράνομα στο Ελληνικό.
Ποιες είναι λοιπόν οι ευθύνες του Κορτζίδη; Υπάρχει μια εξόφθαλμη: επέτρεψε να λειτουργήσει αυτή η δομή ψυχαγωγίας για παιδιά δίπλα σε λεωφόρο, χωρίς φράχτη. Ο δήμαρχος είχε ενοικιάσει την έκταση στον επιχειρηματία χωρίς να ζητήσει τα νόμιμα δικαιολογητικά. Σαν να μην έφτανε αυτό είχε λήξει το συμβόλαιο και το λούνα παρκ συνέχιζε να δουλεύει χωρίς να υπάρχει συμβόλαια για την παραμονή του στον δημόσιο χώρο. Πλήρωνε άραγε το ενοίκιο;
Μήπως φοβάται τη δημόσια έκθεση ο Χρήστος Κορτζίδης, μήπως έχει μια φοβία του μικροφώνου; Σε καμία περίπτωση. Στο youtube υπάρχουν περισσότερα από 200 βίντεο που εκθειάζουν τη δράση του. Είχε το προφίλ του πολιτικού με ευαισθησίες, του αριστερού που δεν υπολογίζει τίποτε μπροστά στη δικαιοσύνη. Είναι εκείνος που ξεσηκώνει τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί.
Προσπαθούμε να φανταστούμε τι θα είχε κάνει ο δήμαρχος Ελληνικού εάν δεν ήταν δήμαρχος, εάν ήταν στην αντιπολίτευση του δήμου. Πως θα εξευτέλιζε άραγε τον αιρετό που θα είχε επιτρέψει τη δολοφονική αυθαιρεσία; Με την εξαφάνισή του το μόνο που καταφέρνει είναι να εξευτελίζει τον εαυτό του και τον ΣΥΡΙΖΑ που τον στηρίζει παρά την απαράδεκτη σιωπή του.