Ο ΑΛΛΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, με την οικονομική δυσπραγία να σφίγγει τη θηλιά, είναι, όπως φαίνεται, επτάψυχος και ουσιαστικά ερασιτεχνικός με τις διεθνείς επιτυχίες, πρόσφατες αλλά και στην αρχή της χρονιάς. Αθλήματα που τα θυμόμαστε όταν προσκομίσουν παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς τίτλους. Φυσικά αμέσως ξεχνιούνται μέχρι νεωτέρας.
***
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ όπως αυτές στην κωπηλασία με την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αυστραλία (πλήρωμα οι Ελ. Κόνσολας και Σπ. Γιάνναρος), καθώς και οι διεθνείς διακρίσεις στην Αμερική και στην Ευρώπη του «σέρφερ» Κοκκαλάνη με τη νέου τύπου ιστιοσανίδα, το ασημένιο μετάλλιο της εξαίρετης Μαρίας Πρεβολαράκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης, οι τίτλοι της ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης και όχι μόνο αυτές.
***
Ενα πειστικό παράδειγμα (το παρουσίασε επαρκέστατα πριν από μερικές εβδομάδες στο «Βήμα της Κυριακής» ο συνάδελφος Γιάννης Λαμπίρης) μας έρχεται από το άθλημα με το πλήθος των μεγάλων διακρίσεων, την ιστιοπλοΐα. Πρόκειται για ένα σκάφος τύπου καταμαράν με μεικτή δυάδα πληρώματος (αθλητής – αθλήτρια). Η πρωτοπορία ανήκει σε δύο λαμπρά ονόματα του θαυμάσιου αυτού αθλήματος, τη Σοφία Μπεκατώρου και τον Κώστα Τριγκώνη. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το αγώνισμα θα ανήκει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών του 2016 στο Ρίο. Πλαισιωμένοι πρακτικά και ηθικά στηριζόμενοι και από άλλους επώνυμους αθλητές συγκρότησαν μια ομάδα δράσης έξω από τα γνωστά πλαίσια. Η προετοιμασία άρχισε και το NACRA 17 άνοιξε πανιά για την προκριματική φάση και στόχο τους Ολυμπιακούς. Εξίσου σημαντικό, ότι το σκάφος αγοράστηκε με χρήματα των ιστιοπλόων (κόστος κάπου 30.000 ευρώ) και με χορηγίες φιλάθλων και επιχειρήσεων που δεν περιμένουν ανταπόδοση. Τα αγωνιστικά (όχι τα οικονομικά) κέρδη και η αποφασιστικότητα κάνουν το όραμα του πληρώματος και όλης της ομάδας εφικτό. Απ’ ό,τι πληροφορούμεθα, την όλη προσπάθεια στηρίζει και το υφυπουργείο Αθλητισμού. Ο Ντ. Πασχαλίδης, προπονητής, και ο Α. Κοσματόπουλος, τεχνικός διευθυντής της ομάδας, πλαισιώνουν τη δυάδα Μπεκατώρου – Τριγκώνη. Οπου ένα θέλω, εκεί και ένας δρόμος. Δείγμα αλλά και παρότρυνση και για άλλους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ