Οσοι συναντούν αυτές τις ημέρες τον κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη, στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, γρήγορα διαπιστώνουν πόσο… «τσατισμένος» είναι. Δεν είναι μόνο επειδή οι γιατροί τον έχουν βάλει σε καραντίνα λόγω γρίπης και δεν μπορεί ακόμη να δει τη νεογέννητη εγγονή του (την είδε μόνο σε φωτογραφία που του έστειλε με… SMS η κόρη του) αλλά και για τα σενάρια που σκοπίμως, όπως λέει, ορισμένοι αφήνουν να διαρρεύσουν, ότι δήθεν έχει υπόγειες διαδρομές με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Τη μια μου λένε ότι συνομιλώ με τη Χρυσή Αυγή, την άλλη ότι συνομιλώ –και μάλιστα υπογείως –με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν τον θεό τους, είναι φαντασιώσεις. Οι μόνες μυστικές διαβουλεύσεις που είχαμε ήταν οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας μας στις αγορές» λέει.
Δεν αλλάζουμε όνομα, μόνο ατζέντα

Ο κ. Λαζαρίδης όμως μίλησε και για άλλες «φαντασιώσεις», όπως τις χαρακτήρισε. Εχουν σχέση με τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι η Νέα Δημοκρατία αλλάζει όνομα και γίνεται «Νέα Ελλάδα». Δεν αποκαλύπτει ωστόσο ποιοι είναι αυτοί που διακινούν τέτοια σενάρια, κατά τον κ. Λαζαρίδη, αλλά αν ψάξει σίγουρα θα τους ανακαλύψει. Διαβεβαιώνει πάντως ότι η ΝΔ δεν αλλάζει όνομα («τελεία και παύλα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει) και όσοι διακινούν τέτοια σενάρια –και μάλιστα παραμονές ευρωεκλογών –επιδιώκουν την εσωστρέφεια. Απλώς αυτό που γίνεται είναι ότι μετά την έξοδο στις αγορές και τη συζήτηση για το χρέος η ΝΔ επιχειρεί να αλλάξει ατζέντα πολιτικής, να έρθει πιο κοντά στους πολίτες και να «θεραπεύσει» πληγές που άνοιξε το Μνημόνιο.
Τα σουβλάκια του Γαβρίλη

Πανευτυχής ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, στηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μόλις ανακοίνωσε τα ονόματα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό του, πήρε καμιά δεκαριά υποψηφίους για να τους κεράσει σουβλάκια και μπίρες. Ετσι επέλεξε το σουβλατζίδικο «Προδόρπιον» (Ακαδημίας και Ασκληπιού) για να φάνε όλοι μαζί καλαμάκια, γύρο και τζατζίκι. Να σημειώσω ότι το σουβλατζίδικο αυτό το προτιμούν και οι πασόκοι. Πριν από λίγες ημέρες έτρωγαν σουβλάκια εκεί ο κ. Δ. Καρύδης και η υποψήφια ευρωβουλευτής με την Ελιά κυρία Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.

Τους αλλάζουν τον… αέρα στη Βουλή

Δύο γερανοφόρα φορτηγά εισήλθαν την Πέμπτη το πρωί στο μαρμάρινο προαύλιο της Βουλής (στην είσοδο από τα «λουλουδάδικα») και αμέσως εργάτες άρχισαν να αφαιρούν τα μάρμαρα και να σκάβουν. Εσκαψαν αρκετά ώσπου να εμφανιστεί ένα τεράστιο μηχάνημα θέρμανσης – ψύξης θαμμένο στα έγκατα του Κοινοβουλίου. Για να το ανεβάσουν στο προαύλιο χρειάστηκαν και τα δύο γερανοφόρα. Τι είχε συμβεί; Η Βουλή αποφάσισε να αλλάξει τον κλιματισμό της, ο οποίος ήταν παμπάλαιος και δεν απέδιδε όπως έπρεπε. Ετσι οι βουλευτές θα έρθουν στη Βουλή από τη Δευτέρα και θα αναπνεύσουν νέο αέρα.


Η ώρα των ανακριτριών

Την προσεχή εβδομάδα καλούνται από τις ανακρίτριες κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου προς απολογία για κακουργηματικές πράξεις πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Οπως με πληροφορούν, καλούνται σε απολογία η σύζυγος του «αρχηγού» κυρία Ελένη Ζαρούλια με την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και οι κ.κ. Κασιδιάρης, Κούζηλος, Κουκούτσης και Αρβανίτης, η ασυλία των οποίων έχει αρθεί από τη Βουλή. Κατά πάσα πιθανότητα, και οι πέντε θα ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν και αμέσως μετά οι δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν αν θα προφυλακισθούν ή όχι.
Τα όπλα Κασιδιάρη

Με την επιβαρυντική κατηγορία της οπλοκατοχής και του εφοδιασμού εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ο κ. Ηλ. Κασιδιάρης. Οπως πάλι με πληροφόρησαν, στην κατοχή του βρέθηκαν δύο ύποπτα όπλα. Υποπτα λόγω προέλευσης αλλά και λόγω αποτελεσματικότητας. Γιατί υπάρχει ενσωματωμένο στη δικογραφία πόρισμα της Ειδικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας σύμφωνα με το οποίο τα δύο αυτά όπλα έχουν «πειραχθεί» και έχουν μετατραπεί σε πυροβόλα όπλα. Αυτό λέει η Αστυνομία και βεβαίως αυτό που λαμβάνεται υπόψη είναι ότι ο κ. Κασιδιάρης μπορεί να λέει πως είχε άδεια οπλοφορίας για την καραμπίνα του, αλλά άλλο καραμπίνα και άλλο «πειραγμένη καραμπίνα» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πυροβόλο (φονικό) όπλο. Πάντως εκείνο που δείχνει την αποφασιστικότητα των δικαστικών αρχών είναι ότι οι κλήσεις προς απολογία των χρυσαυγιτών γίνονται –εκτός απροόπτου –λίγες ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Ο κ. Κασιδιάρης είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.
Τα πιστόλια της Ζαρούλια

Η κυρία Ζαρούλια θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στις δύο ανακρίτριες για τα τρία όπλα πιστόλια που βρέθηκαν στο σπίτι της και τις δεκάδες σφαίρες στην έφοδο που έκανε η Αστυνομία κατά τη σύλληψη του «αρχηγού» του πολιτικού αυτού μορφώματος στην οικία τους. Κατά τις δικαστικές αρχές, αφού Μιχαλολιάκος και Ζαρούλια είναι αντρόγυνο και διαμένουν μαζί, για ό,τι παράνομο βρεθεί στην οικία τους έχουν κοινή ευθύνη.
nnn
Εκείνο που έμαθα επίσης είναι ότι στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού υπάρχουν αρκετά κενά κελιά. Ως τώρα στην ανακαινισμένη αυτή πτέρυγα είναι τρόφιμοι μόνο χρυσαυγίτες βουλευτές και ο κατηγορούμενος για μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα κ. Κάντας. Μου είπαν επίσης ότι τα μέτρα ασφαλείας το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί. Να σκεφθείτε ότι εδώ και χρόνια ανήμερα το Πάσχα προσφερόταν στους εγκλείστους και από μια… μπίρα. Εφέτος οι κρατούμενοι (ανάμεσά τους και ο κ. Μιχαλολιάκος και η κοινοβουλευτική παρέα του) πέρασαν το Πάσχα με μια… πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό.

HeliosPlus