«Στο ίδιο έργο θεατές» βρέθηκαν όσοι, ποδοσφαιρόφιλοι ή μη, είχαν την ατυχία να παρακολουθήσουν τον ημιτελικό ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός που σημαδεύτηκε από απαράδεκτα επεισόδια. Το ίδιο έργο που είχαν παρακολουθήσει στο πρόσφατο ή απώτερο παρελθόν στη Ριζούπολη, στο ΟΑΚΑ, στο «Γ. Καραϊσκάκης» επαναλήφθηκε την Τετάρτη στην Τούμπα με το γνωστό σενάριο που θέλει τους χούλιγκαν να επιβάλλουν τον νόμο τους, τη βία να κυριαρχεί και το μίσος να καταπατά κάθε έννοια αθλητικού πνεύματος. Ενα διαχρονικό ριπλέι του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου αλλάζουν κάθε φορά ο τόπος, οι φανέλες και οι παίκτες. Γιατί η Τούμπα ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η μόνη διαφοροποίηση, επί τα χείρω, σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χουλιγκανικά «έπη» ήταν ότι αυτή τη φορά σε αυτό το πανηγύρι των τρελών συμμετείχαν και οι παίκτες, με τους έλληνες διεθνείς να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Και αυτό προκαλεί σοκ διότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έμοιαζε να έχει αφήσει πίσω του τις εποχές Κωνσταντίνου – Συνετόπουλου, με τους παίκτες να απέχουν από κοκορομαχίες ή ακόμη και να αντιδρούν στις εκρήξεις χουλιγκανισμού της εξέδρας, των παραγόντων, των μπράβων. Η συμπεριφορά των παικτών και των περισσότερων ελλήνων διεθνών στους δύο επεισοδιακούς ημιτελικούς ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού χτύπησε καμπανάκι κινδύνου από τη μια για την ένταση του οπαδισμού που έχει εισχωρήσει στο δυναμικό των δύο ομάδων και από την άλλη για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Διότι αυτοί που την Τετάρτη έριχναν λάδι στη «φωτιά» που είχαν ανάψει οι οπαδοί θα κληθούν σε λίγες εβδομάδες να βρεθούν ο ένας δίπλα στον άλλον για να υπερασπιστούν την παρουσία της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Και το ερώτημα είναι πώς, μετά την πληγή που άνοιξαν οι συγκρούσεις ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού.
ΥΓ.: Την ίδια στιγμή που η ποδοσφαιρική Ελλάδα ζούσε τα δικά της πάθη η ηττημένη του τελικού του ισπανικού κυπέλλου Μπαρτσελόνα έστελνε συγχαρητήρια στη νικήτρια Ρεάλ!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ