Πολύ, μα πάρα πολύ ενοχλήθηκε το ΠαΣοΚ από τα μέτρα για την κοινωνική στέγη που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός με στόχο της κυβέρνησης να βοηθήσει, όσο και αν μπορεί, τους άστεγους της Αθήνας – ένα πρόβλημα που έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι στο ΠαΣοΚ κατηγορούν συνεχώς την αντιπολίτευση ότι είναι μίζερη και δεν βλέπει τίποτα θετικό σε ότι συμβαίνει, τώρα εκείνοι έσπευσαν να αποδειχθούν ακόμα πιο μίζεροι, κατά τρόπο αδιανόητο αν σκεφτεί κανείς ότι μετέχουν στην ίδια κυβέρνηση με αυτή που έκανε τις χθεσινές ανακοινώσεις, τις οποίες ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε με τέτοιο τρόπο!

Θα πετύχει ο σχεδιασμός για την κοινωνική στέγη; Δεν ξέρουμε ακόμα. Χίλιες φορές μακάρι να πετύχει και ας εισπράξει ο Σαμαράς όλα τα μπράβο του κόσμου, αν κάποιοι συνάνθρωποί μας που τους ρήμαξε μια τραγική εποχή καταφέρουν να βρουν ξανά μέσα από αυτό το πρόγραμμα μια στοιχειώδη δυνατότητα διαβίωσης. Και, αντικειμενικά, έχει και δυνατότητες να πετύχει.

Όμως, βρισκόμαστε μπροστά σε εκλογές. Εκλογές που για το ΠαΣοΚ και τη θλιβερή μετάλλαξή του, την “Ελιά”, είναι εκλογές ζωής και θανάτου. Το να έρχεται τώρα ο «δεξιός» Σαμαράς και με αυτή την πρωτοβουλία να “παίρνει τη μπουκιά απ’ το στόμα” του ΠαΣοΚ, αυτό είναι η πραγματική αιτία της έκρηξης.

Γιατί; Επειδή του «βγαίνει από αριστερά» και το καθιστά εκείνο πλέον πολιτικά άστεγο. Εκεί βρίσκεται όλη η ουσία της υπεραντίδρασης, που, μεταξύ άλλων, δείχνει και τη σοβαρότητα με την οποία λειτουργεί η συνοχή των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν…

Ε, τι να κάνουμε. Αυτοί το σκέφτηκαν, αυτοί το έκαναν.

Κι αντί να γκρινιάζετε «σύντροφοι» της Ελιάς και των λοιπών… στοιχείων της φύσης, ε, καλύτερα, βοηθήστε, όσο μπορείτε και αν μπορείτε, να πετύχει – κι ας μην είναι φόρος ή χαράτσι, στα οποία είστε οι κορυφαίοι ειδικοί στον τόπο…