Μου έκανε εντύπωση η προφανώςεσκεμμένη ενέργεια της Αριστερής πλατφόρμας για το σχεδιασμό πιθανής εξόδου της χώρας από το Ευρώ. Τελικώς, όσο και αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάσει τα ποσοστά του, πάντα θα βρίσκεται αυτό το κομμάτι να ζημιώνει την Κουμουνδούρου, που όπως φαίνεται οι συζητήσεις αυτές ανοίγουν από κάποιους σκοπίμως. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ή πρέπει να ξεκαθαρίσει παντελώς ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να οδηγηθούμε εκτός Ευρώ με την πολιτική του ή πρέπει να περιθωριοποιήσει αυτούς που μέσω της Αριστερής πλατφόρμας σχεδιάζουν, έστω και ως σχέδιο «διάσωσης» την έξοδο της χώρας από το Ευρώ.
Τουλάχιστον, οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια, γιατί μέχρι στιγμής βιώνουν την αλήθεια της συγκυβέρνησης και οφείλουν να γνωρίζουν τι θα επακολουθήσει με το ΣΥΡΙΖΑ πριν προσεγγίσουν τις κάλπες. Άρα, και μόνο η κουβέντα για έξοδο της χώρας από το Ευρώ δημιουργεί σύγχυση αλλά και πανικό για το μέλλον της χώρας που είναι, άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ευρωζώνη και την κοινή Ευρωπαϊκή πορεία. Βέβαια, δεν θεωρώ το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ «γκαφατζήδες», ούτε αγνώμονες, ούτε τυχοδιώκτες. Η διαρροή της σχετικής κουβέντας μέσω της κατάθεσης της τροπολογίας ή έγινε για να δούνε τις αντιδράσεις ή κάτι γνωρίζουν και θέλουν να προετοιμάσουν τον κόσμο ή θέλουν επίτηδες ορισμένοι να κάμψουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να κάνει το μεγάλο άνοιγμα στον κεντρώο χώρο για να μπορέσει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό οφείλει να γνωρίζει ότι τα «παιχνίδια» της Αριστερής πλατφόρμας δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά από την ίδια. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διαγράφει όποιον δεν στηρίζει τις υποψηφιότητες του κόμματος, κάτι το οποίο θεωρώ αντιδημοκρατικό, και από την άλλη να εκφέρονται απόψεις που θίγουν την κεντρική γραμμή της εξουσίας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και να μην «ανοίγει μύτη».
Τα ζητήματα οικονομικής πολιτικής είναι πάρα πολύ σοβαρά, ιδιαίτερα μετά την περιπέτεια που πέρασε η χώρα και την περιπέτεια που συνεχίζει να περνά η κοινωνία. Μια ενδεχόμενη πρόταση από κόμμα εξουσίας σε σχέση με την πορεία μας στο Ευρώ θα κλυδώνιζε σοβαρά την Ελληνική οικονομία. Γι΄ αυτό το λόγο, όσοι στο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις θα πρέπει να σκέφτονται ότι βάζουν σε κίνδυνο τη χώρα.
Φανταστείτε ποια θα ήταν η αντίδραση του τραπεζικού συστήματος, των δανειστών, των επιχειρήσεων και όλων των άλλων ιδιωτικών φορέων αν συνεχιστεί ο λόγος για σχεδιασμό πιθανής εξόδου από το Ευρώ, την ώρα ειδικά που ως χώρα προσπαθούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να αποφύγουμε τον κίνδυνο. Γιατί η προσπάθεια δεν είναι κανενός κ. Σαμαρά, ούτε του κ. Στουρνάρα, είναι προσπάθεια του Ελληνικού λαού και τα παιχνίδια με τον ιδρώτα και την δυστυχία του κόσμου πρέπει να σταματήσουν τώρα. Αν η Αριστερή πλατφόρμα διαφωνεί με την προοπτική της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ας διαχωρίσει τη θέση της και ας αποκοπεί από το ΣΥΡΙΖΑ, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να παίζουν εσωκομματικά παιχνίδια σε βάρος της εικόνας της χώρας.