Η Ελληνική Θεαμάτων, που είχε διαδεχθεί τη Γενική Θεαμάτων, με τις πολλές θεατρικές στέγες κάτω από τις φτερούγες της, ξαναμοιράζει την τράπουλα.
***
Στο παιχνίδι φαίνεται να ξαναμπαίνουν παλαιοί γνώριμοι.
***
Ο Τάσος Παπανδρέου, που είχε απομακρυνθεί για λίγο από τις παραγωγές, επέστρεψε εφέτος με την παράσταση στην Πειραιώς 131, και τώρα μοιάζει να παίρνει τη μερίδα του λέοντος από τη μοιρασιά της ΕΛΛΘΕΑ.
***
Η Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου, που ξεκίνησε ως νομική σύμβουλος του Τάσου Παπανδρέου στην τότε ΓΕΘΕΑ και η οποία είχε ως τώρα τα ηνία της ενωμένης ΕΛΛΘΕΑ, αποχωρεί.
***
Και δίνει τη θέση της στον Τάσο Παπανδρέου, ο οποίος θα διαχειρίζεται –με την ίδια ως άτυπη σύμβουλο; – τις περισσότερες σκηνές: Χορν, Λαμπέτη, Πειραιώς 131, Κιβωτός, Εμπορικόν, Αποθήκη.
***
Το Παλλάς, το Μικρό Παλλάς και το Αλίκη περνούν στα χέρια του Διονύση Παναγιωτάκη –συνεταίρου στα παλιά και στα τηλεοπτικά του Παπανδρέου.
***
Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται να αναλάβει η Ελένη Κούρκουλα την καλλιτεχνική διεύθυνση ή να γίνει καλλιτεχνική σύμβουλος των θεάτρων στο Πρώην Μετοχικό Ταμείο Στρατού…
***
Μέσα σε αυτούς τους κύκλους λοιπόν που κάνει η εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων, λίγα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν…
***
Οι επαναλήψεις που έχουν προγραμματιστεί θα συνεχίσουν και το ρεπερτόριο της προσεχούς σεζόν δεν αναμένεται και πολύ διαφορετικό.
***
Η συνεργασία του Δημήτρη Καταλειφού με την Ελένη Σκόττη στο Εμπορικόν θα συνεχισθεί… Αλλωστε μαζί με τη Λουκία Μιχαλοπούλου προτείνουν τη «Στέλλα Βιολάντη».
***
Αλλά και το Εθνικό κάνει κύκλους…
***
Αν αληθεύει ότι πήρε και πάλι το θέατρο Χώρα για να το προσθέσει στις σκηνές του, σημαίνει πως ο Σωτήρης Χατζάκης επιστρέφει στις επιλογές του Νίκου Κούρκουλου, ο οποίος εκεί είχε και τότε στεγάσει τη «Νέα Σκηνή», υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Λιγνάδη
***
«Ενας ήρωας με παντούφλες»: Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί και παίζει τον «στρατηγό» όπως τον γνωρίσαμε μέσα από την ταινία με τον Βασίλη Λογοθετίδη… Του χρόνου στο Βρετάνια.
***
Παπαγιάννης x 3: Ο γιος θα παίξει με τον πατέρα και θα τους σκηνοθετήσει ο αδελφός του πρώτου και γιος του δεύτερου…
***
Ο λόγος για τον Νικόλα Παπαγιάννη που θα παίξει πλάι στον πατέρα του, Δημήτρη Παπαγιάννη, και θα τους σκηνοθετήσει ο Γιάννης Παπαγιάννης.
***
Ο πατέρας θα ερμηνεύει τον Βασιλιά Ληρ στην ομώνυμη τραγωδία του Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης, στις αρχές Μαΐου. Πλάι του θα είναι δύο από τους πέντε γιους που έχει συνολικά!
***
Στο Παρίσι εγκαινιάζει την καινούργια του δουλειά ο έλληνας ζωγράφος Κωνσταντίνος Παπαργύρης: στην γκαλερί Desmos από τη Μεγάλη Τρίτη τα έργα του θα ανοίξουν για το κοινό.
***
Οι αναφορές στο Βυζάντιο, στις Μυκήνες, στη μυθολογία αλλά ακόμη και στην τέχνη των Ινκας είναι αναγνωρίσιμες.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ