Έπειτα από τις Τράπεζες και το ελληνικό δημόσιο το δρόμο των αγορών ετοιμάζονται να περπατήσουν και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυροί όμιλοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για εταιρικές ομολογιακές εκδόσεις, ικανές να στηρίξουν τις δραστηριότητές τους και να εκμεταλλευθούν τις επενδυτικές ευκαιρίες που αναμένεται να παρουσιασθούν στη νέα φάση στην οποία εισέρχεται η ελληνική οικονομία.
Ήδη η ΔΕΗ έχει αναγγείλει ομολογιακή έκδοση ύψους 500 εκατ.ευρώ και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται η Motor Oil, τα Ελληνικά Πετρέλαια και ο όμιλος Μυτιληναίου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Εθνική Τράπεζα θα επιδιώξει σύντομα έξοδο στις αγορές.
Επιπλέον πηγές προσκείμενες σε ισχυρούς διεθνείς ομίλους αναφέρουν ότι στο επόμενο διάστημα θα εκδηλωθούν σημαντικές επενδυτικές πρωτοβουλίες, ικανές να μεταβάλουν καθοριστικά τις συνθήκες για την ελληνική οικονομία.
Ομιλούν για πολυεθνικούς ομίλους, οι οποίοι είναι σε θέση να αξιολογήσουν το εύρος της συντελεσθείσης διαρθρωτικής μεταβολής στην Ελλάδα και να αξιοποιήσουν το ελληνικό γεωπολιτικό πλεονέκτημα και ιδιαιτέρως την άνετη και ταχεία πρόσβαση που εξασφαλίζει για προϊόντα που παράγονται στην Ασία και κατευθύνονται στις ευρωπαϊκές αγορές.
Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις μέχρι τα τέλη Απριλίου.
Γενικώς, δημιουργείται η εντύπωση ότι της εξόδου στις αγορές θα ακολουθήσει επενδυτικό μπουμ στην Ελλάδα, την έκταση και το βάθος του οποίου κανείς δεν μπορούσε να εκτιμήσει ακόμη και πριν από λίγες ημέρες.
Αν όντως επιβεβαιωθούν τα παραπάνω και ακολουθήσει ένα κύμα εισροής κεφαλαίων τα πράγματα θα αλλάξουν άρδην στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Και αυτό γιατί η αντιμνημονιακή στρατηγική θα καταρρεύσει, αφήνοντας ακάλυπτους όσους επένδυαν σε σενάρια καταστροφής.

Επίσης θα εκτεθούν οι ακραίες εκδοχές της ελληνικής πολιτικής και βεβαίως οι σωτηριολογικές εκδοχές που τελευταίως ανεδείχθησαν.

Κοινή είναι η πεποίθηση, ότι το επόμενο διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές, θα προσδιορισθεί από την μεταβολή του κλίματος και της αναγέννησης των προσδοκιών που διαμορφώνει η έξοδος στις αγορές.
Κατά τα φαινόμενα το γεγονός μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικό και η επίδρασή του στα πολιτικά πράγματα της χώρας ξεχωριστή και ικανή να μεταβάλει τις μέχρι πρότινος βεβαιότητες.
Σίγουρα πάντως θα ζήσουμε ένα εκρηκτικό εκλογικό δίμηνο γεμάτο εκπλήξεις κι ανατροπές.