Η κ. Μαριέττα Γιαννάκου, πρώην βουλευτής της ΝΔ, πρώην υπουργός Παιδείας και (εξ όσων διαφαίνεται) πρώην ευρωβουλευτής είναι μια πικραμένη γυναίκα.

Ο κύριός της και πρωθυπουργός της όχι μόνο δεν την είδε, παρά τις παρακλήσεις της, τώρα και ενάμιση χρόνο, αλλά προέβη και σε μιαν άκρως αντιδημοκρατική και αντιαισθητική ενέργεια που την πλήγωσε πάρα πολύ. Χωρίς καν να τη ρωτήσει, χωρίς καν να την ενημερώσει άλλαξε τη δημοκρατική αριστίνδην επιλογή (=διορισμό) των ευρωβουλευτών και επέβαλε την αντιδημοκρατική και χυδαία σταυροδοσία.

Φρίκη! Και καλά οι βουλευτές των εθνικών εκλογών να εκλέγονται με σταυρούς, αλλά και οι ευρωβουλευτές; Ε, όχι! Για τούτο δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την απρέπεια. «Είναι θέμα αξιοπρέπειας. Δεν μπορώ να βλέπω να υπάρχει αυτή η κατάσταση προ των ευρωπαϊκών εκλογών […] και ο καθένας να περιφέρεται εν είδει καλλιστείων και ανάλογα με τις πλάτες που έχει. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα», είπε.

Τί να θαυμάσει κανείς; Τη λογική ή την ηθική μιας πολιτικού που διορισμένη τόσον καιρό ευρωβουλευτής (διότι περί αυτού πρόκειται) βλέπει σήμερα να χάνει τα αριστοκρατικά προνόμια; Ούτε το ένα μπορούμε να θαυμάσουμε, ούτε το άλλο. Μένουμε θαμπωμένοι μπροστά στην αισθητική αποτίμηση της πολιτικής πασαρέλας. Και συμφωνούμε μαζί της: είναι αδιανόητο να καταντήσουν οι εκλογές καλλιστεία, όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ωραίες και οι ωραίοι. Έλεος πια.