Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς δεν θέλησε να κάνει το τραπέζι στη γερμανίδα καγκελάριο κυρία Ανγκελα Μέρκελ ούτε στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης (άλλωστε η κυρία Μέρκελ είχε γευματίσει τις προάλλες εκεί) ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου με κέτερινγκ από εστιατόριο κεντρικού ξενοδοχείου. Ηθελε κάτι διαφορετικό. Αλλωστε η κυρία Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα σε μια ιστορική στιγμή για την ελληνική οικονομία. Ετσι, σε συνεννόηση με τους Γερμανούς, κλείστηκε μια ελληνική παραδοσιακή ταβέρνα για τις 20:30 της Παρασκευής, με το όνομα Στροφή κάτω από το Ηρώδειο. Ηταν, μου είπαν, και επιθυμία της κυρίας Μέρκελ, η οποία να σημειώσω ότι στη Γερμανία πολλές φορές τιμά με την παρουσία της ελληνικές ταβέρνες, αφού κι αυτή έχει δηλώσει φαν της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας. Στην ταβέρνα αυτή σύχναζε και ο Μάνος Χατζιδάκις και η στεσιαλιτέ της είναι κατσικάκι στη γάστρα.
Καμίνης: Αχ, βρε Αρη

Λάβρος εναντίον του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων κ. Α. Σπηλιωτόπουλου εμφανίστηκε ο (συνήθως ευγενής προς τους αντιπάλους του) δήμαρχος της Αθήνας κ. Γ. Καμίνης. Αιτία στάθηκε η δήλωση που έκανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος μετά την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Αθήνας ότι γίναμε… Καμπούλ. Ποιος άκουσε τον κ. Καμίνη και δεν τον φοβήθηκε, αφού υπενθύμιζε ότι την προηγούμενη ημέρα είχε σύσκεψη με κορυφαίους τουριστικούς παράγοντες για να διαπιστωθεί ότι η Αθήνα θα έχει αύξηση του τουριστικού ρεύματος κατά 32% και την ώρα που γινόταν η δήλωση αυτή του Αρη οι τουρ οπερέιτορ επιχειρούσαν να κλείσουν τα τελευταία τουριστικά πακέτα για την Αθήνα. «Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει» συνέστησε στον κ. Σπηλιωτόπουλο.


Ρατσιστές και στις παιδικές χαρές

Με απειλές και με θράσος οι χρυσαυγίτες επιχείρησαν να σταματήσουν τα έργα που γίνονται από τον Δήμο Αθηναίων για την ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα, όπου στα σχέδια προβλέπεται και δημιουργία νέας παιδικής χαράς. Οι εκφοβισμοί φάνηκε στην αρχή να πιάνουν αφού οι εργάτες σταμάτησαν τα έργα και ορισμένοι κάτοικοι έλεγαν ότι την παιδική χαρά θα τη χρησιμοποιούν και παιδιά… μεταναστών. Ο κ. Καμίνης έδωσε εντολή να συνεχιστούν τα έργα –εμφανίστηκε και η Αστυνομία εκεί –δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα περάσουν τα ρατσιστικά σχέδια. Είπε μάλιστα ότι η παιδική χαρά θα είναι για όλους. Ανέφερε όμως και κάτι άλλο ο κ. Καμίνης: ότι ο συνυποψήφιός του κ. Γ. Σακελλαρίδης έκανε μια καλή δήλωση για το θέμα, ενώ, αντιθέτως, όπως σημείωσε, ο κ. Ν. Κακλαμάνης πήρε τη θέση των δήθεν ανησυχούντων κατοίκων. Εχει και αυτό τη σημασία του.
Η Ολγα, η Ντόρα και η Τσαμπίκα

Αν και η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη δεν ήθελε να πει τίποτα για τη συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον με τον πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα (σε όσους τη ρωτούσαν στη Βουλή έλεγε βιαστικά «μη με καθυστερείτε, έχω δουλειά»), έκανε δύο στάσεις στο βιαστικό πέρασμά της. Η πρώτη ήταν στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία και την προσκάλεσε (και η πρόσκληση έγινε αμέσως αποδεκτή) να περάσουν οικογενειακώς το Πάσχα με οβελία στην Κρήτη. Η δεύτερη στάση αιφνιδίασε πολλούς, όταν η κυρία Κεφαλογιάννη κατευθύνθηκε προς το μέρος της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κυρίας Τσαμπίκας (Μίκας) Ιατρίδου, την αγκάλιασε, την ασπάστηκε τρις και της είπε: «Κουμπαρίτσα μου, είσαι καλά;». Η κυρία Ιατρίδου εν συνεχεία δικαιολογήθηκε: «Μα αφού η Ολγα με στεφάνωσε, πώς να με αποκαλεί;».
Ντόρα συναντά Δένδια

Και ξαφνικά στο περιστύλιο της Βουλής ακούστηκε μια φωνή: «Βλέπω Δένδια εδώ, ναι, τον βλέπω». Ηταν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μόλις είδε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια να βγαίνει από την αίθουσα της Ολομέλειας (όπου διεξαγόταν ψηφοφορία) του φώναξε: «Νίκο, Νίκο, σε θέλω», έτρεξε κοντά του, τον οδήγησε σε μια άκρη και συζητούσαν, άγνωστο τι, επί 20 λεπτά. Να σημειώσω ότι προτού συναντήσει τον κ. Δένδια η κυρία Μπακογιάννη είχε συνομιλία στα όρθια στο καφενείο της Βουλής με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Μιχελάκη. Ηταν μόλις είχαν γίνει γνωστές οι καταγγελίες εναντίον του για χρηματισμό από ένα περιοδικό και ο κ. Μιχελάκης διαβεβαίωνε την Ντόρα ότι έχει καταθέσει αγωγή και μήνυση εναντίον του συντάκτη του περιοδικού. Εκανε επίσης λόγο για «συμπαιγνία δημοσιογράφου με τη Χρυσή Αυγή εναντίον μου».


Ζωή – Ραχήλ, συνεργασία

Είναι γνωστό τοις πάσι στη Βουλή ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κυρία Ραχήλ Μακρή διατηρούν μια φιλία και μια συνεργασία σε θέματα που αφορούν το Κοινοβούλιο. Αλλωστε πήγαν μαζί στην ΕΡΤ (τότε που η Ραχήλ ανέβηκε στα κάγκελα) και πολλές φορές στη Βουλή συνεργάζονται για πολλά θέματα. Την Πέμπτη το μεσημέρι η συνεργασία αυτή έγινε δημοσίως αδιαφορώντας και οι δύο αν οι άλλοι βουλευτές τις σχολίαζαν ή ακόμη αν δυο-τρεις της ΝΔ επιχείρησαν να τις βγάλουν και… φωτογραφία από τα κινητά τους. Βρίσκονταν και οι δύο μπροστά από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ετοίμαζαν μια από κοινού τροπολογία για τα υποβρύχια, όπως τουλάχιστον έλεγε η κυρία Μακρή.

HeliosPlus