Σε μίνι εξέγερση προχώρησαν αυτό το Σαββατοκύριακο αρκετές αθλητικές ομοσπονδίες διαμαρτυρόμενες για τη δραστική περικοπή της επιχορήγησής τους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που φθάνει, κατά μέσον όρον, στο 50% σε σχέση με την περυσινή και στο 80% σε σχέση με το 2010. Οι «επαναστάτες» προχώρησαν στη ματαίωση ή αναβολή διοργανώσεων και αγώνων, ακόμη και εθνικών πρωταθλημάτων, αντιδρώντας στις επιλογές της Πολιτείας. Το σύνθημα για την… εξέγερση έδωσε η ίδια η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία κάλεσε τις ομοσπονδίες-μέλη της να κατεβάσουν ρολά το Σαββατοκύριακο, σε μια πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά αντίδραση.
Ορισμένες ομοσπονδίες και δη από τις λεγόμενες μεγάλες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, κάνοντας λόγο μάλιστα για «κινήσεις εντυπωσιασμού», χωρίς όμως να αντιπροτείνουν άλλες μορφές αντίδρασης. Το περίεργο(;) είναι ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και ομοσπονδίες με προέδρους που φροντίζουν συχνά-πυκνά να «ανεβαίνουν στα κάγκελα» καταγγέλλοντας τη διάλυση του αθλητισμού.
Η άποψη ότι η «απεργία» πλήττει βασικά τους αθλητές δεν στερείται βάσης αλλά με δεδομένη τη σύνθεση των ΔΣ των αθλητικών ομοσπονδιών, δύσκολα θα μπορούσε να περιμένει κανείς άλλου είδους κινητοποιήσεις. Για παράδειγμα, να κατεβάσουν τους αθλητές στον δρόμο ή ακόμη «χειρότερα» στο… πεζοδρόμιο.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός σε δήλωσή του προσπαθεί να συνετίσει τους… άτακτους κουνώντας τους το χαρτί «του πλήρους διαχειριστικού ελέγχου στις ομοσπονδίες», λες και η διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση των κρατικών επιχορηγήσεων ενδιαφέρουν την Πολιτεία κατά περίπτωση. Λες και ο έλεγχος είναι υπόθεση «α λα καρτ» και όχι σταθερή υποχρέωση του υφυπουργείου Αθλητισμού, στο οποίο μάλιστα το Ελεγκτικό Συμβούλιο είχε σταματήσει να δουλεύει από το 2009! Τέτοιου είδους κινήσεις, όμως, δεν θυμίζουν συντεταγμένη Πολιτεία. Πολύ περισσότερο αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι η ηγεσία του υφυπουργείου έχει προκαλέσει, αυτή την εποχή, δικαστικές παρεμβάσεις για τον έλεγχο των οικονομικών των ομοσπονδιών…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ