Είναι τέχνη το σόου –και δύσκολη μάλιστα. Ειδικά επειδή πρόκειται για αμιγώς ψυχαγωγικό πρόγραμμα, απαιτούνται λάμψη, καλή χημεία, θετική ενέργεια και λίγη χρυσόσκονη. Δυστυχώς η πρεμιέρα τού «Just the two of us» επιβεβαίωσε ότι όλα τα παραπάνω είναι άγνωστες λέξεις για τα στελέχη του. Λάμψη δεν σημαίνει εμφανίζω την παρουσιάστρια και τους υπολοίπους ντυμένους σαν λαμπατέρ από τις Βερσαλλίες. Λάμψη σημαίνει ότι κατέχω το είδος και με την παρουσία και ουχί την εμφάνισή μου απογειώνω τα πλήθη. Η καλή χημεία υπάρχει, αλλά δύσκολα κατακτάται όταν απουσιάζει. Και όταν τα μέλη της κριτικής επιτροπής καταβάλλουν τόσο αγωνιώδεις προσπάθειες το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη αμηχανία απ’ όση εξέπεμψε το βράδυ της Τετάρτης το νέο σόου του Mega.
Η Ζέτα Μακρυπούλια, ελαφρώς πιο «ήρεμη» εμφανισιακά, βυθίστηκε για ακόμη μία φορά στα κλισέ του πόστου της, με αυτή τη διάθεση της αποθέωσης της ομήγυρης, απουσία χιούμορ και φυσικά ουσιαστικού σχολίου, με μοναδικό καημό να κριθεί για την εμφάνιση και το μακιγιάζ της. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ξεκούρδιστα, με τη Ρούλα Κορομηλά να προσπαθεί μάταια, τον Δημήτρη Αρβανίτη εντελώς ακατάλληλο για τον συγκεκριμένο ρόλο και τον Γιώργο Θεοφάνους να αναζητεί επίμονα να κοντραριστεί με κάποιον.
Στο κομμάτι των συμμετοχών δυστυχώς είδαμε ζευγάρια να ανεβοκατεβαίνουν στη σκηνή με εμφανή την απουσία διάθεσης αυτοσαρκασμού, με αγωνία να εμφανιστούν όμορφοι και άψογοι και σε κάποιες περιπτώσεις εντελώς ακατάλληλοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Φτωχή και η παραγωγή, η οποία επιχείρησε την αφαιρετικότητα εκεί που δεν χρειαζόταν. Ψυχρό, σκοτεινό και ακατάλληλο το σκηνικό. Ασυντόνιστο το σύνολο, ξεκούρδιστη η βραδιά, σχεδόν προκάλεσε άγχος όλη αυτή η προσπάθεια να αποδείξει κάτι το οποίο τελικά δεν ήταν. Κρίμα το τρέιλερ, το οποίο ήταν μακράν καλύτερο και ωραιότερο.
Δυστυχώς όμως για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται η απουσία σχέσης της ψυχαγωγίας με την πραγματικότητα. Ανθρωποι που νομίζουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου, ατσαλάκωτοι ανθυποστάρ, ελάχιστες γήινες παρουσίες και φιλότιμες προσπάθειες (Ράνια Θρασκιά, Μάρκος Σεφερλής) που χαντακώθηκαν από το δραματικό περιτύλιγμα, πρόσωπα που επιμένει να στηρίζει το κανάλι αδιαφορώντας για τα μηνύματα του κοινού (Ελισάβετ Σπανού) και πολλά άλλα. Α! και ο Ουγγαρέζος πασπαρτού. Φτάνει πια και με αυτή την εμμονή!


Επιμονή
Αστοχία

Σπασμωδικές, αν μη τι άλλο, οι κινήσεις του ΑΝΤ1 στο prime time. Ειδικά η επιλογή να εντάξει μια τουρκική σειρά στο πρόγραμμα, δεδομένου ότι ο κόσμος στέλνει σαφές μήνυμα ότι η συγκεκριμένη μόδα δεν τον αφορά, είναι σχεδόν αψυχολόγητη. Οπως και ο πολλαπλασιασμός των «Καρντάσιανς», όπως και κάτι προγράμματα τα οποία εκ προοιμίου δείχνουν καταδικασμένα.

Κρίμα, γιατί το κανάλι έχει μεγάλη δυναμική στα σόου και επίσης έχει πραγματοποιήσει τόσες και τόσες μεταγραφές που δεν δικαιολογούν τη συγκεκριμένη αμηχανία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ