Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ξέρετε με τι διακοσμούσε το γραφείο του στον πρώτο όροφο της Βουλής (δίπλα από το γραφείο του κ. Ν. Μιχαλολιάκου) ένας γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου της συγκυβέρνησης όπως ο κ. Τάκης Μπαλτάκος. Με μολυβένια στρατιωτάκια, με μινιατούρες από άρματα μάχης, με κάλυκες πυροβόλου και με πολλά βιβλία, ορισμένα από τα οποία είχε γράψει ο ίδιος. Α, να μην ξεχάσω, οι τοίχοι ήταν γεμάτοι από εικόνες αγίων (από το Αγιον Ορος) και κάπου σε μια γωνιά υπάρχει και ένα… άγαλμα ενός σφαιροβόλου! Ολα αυτά είδαν όσοι πήγαν στο γραφείο του την Πέμπτη το πρωί, λίγο προτού αναλάβει ο νέος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, ο αρεοπαγίτης κ. Φώτης Καϊμενάκης. Δεν γνωρίζω αν ο νέος κ. Γενικός τα ξηλώσει όλα αυτά ή αν έρθει ο κ. Μπαλτάκος να τα πάρει μαζί του.
Σοφτ και σκληρά βίντεο

Η κυρία Ραχήλ Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ως γνωστόν, είχε ψηφίσει «όχι» στην άρση της ασυλίας των χρυσαυγιτών. Στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου (με προεδρεύοντα τον κ. Γ. Βλάχο) φρόντισε και κάθησε κοντά στους χρυσαυγίτες Ν. Μίχο και Ηλ. Παναγιώταρο. Φώναξε, όπως είπαν οι συνάδελφοί της (αν και η ίδια το αρνείται), «κλείνετε στη φυλακή αθώους», το φώναξε και ο κ. Παναγιώταρος και εν συνεχεία έπιασε ψιλή κουβεντούλα μαζί τους. Ιδού τι της είπαν, όπως η ίδια αφηγήθηκε με καμάρι μετά τη συνεδρίαση. Ο κ. Παναγιώταρος και ο κ. Μίχος της σφύριξαν στ’ αφτί ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλα πέντε βίντεο. «Αυτό που δείξαμε ήταν σοφτ, τα σκληρά έπονται» της είπαν. Της αποκάλυψαν μάλιστα (τόση εμπιστοσύνη της είχαν) και το… τάιμινγκ της προβολής αυτών των βίντεο: «Κάθε φορά που θα μας χτυπούν θα ανεβάζουμε κι ένα. Ετσι, για πλάκα!».


«Ο Ηλιάκος ήθελε να σώσει μόνο το τομάρι του»

Το ερώτημα που επικρατεί την επόμενη ημέρα στη Χρυσή Αυγή είναι γιατί ο (πολύς) κ. Ηλ. Κασιδιάρης ή «Ηλιάκος» επέλεξε τώρα να παρουσιάσει το βίντεο, από τη στιγμή που το είχε στην κατοχή του από τον Οκτώβριο; Γιατί δεν το παρουσίασε τότε για να «σώσει» τον έγκλειστο στις γυναικείες φυλακές «αρχηγό» του; Γνώριζε ο κ. Μιχαλολιάκος για το βίντεο; Γνώριζαν γι’ αυτό οι άλλοι βουλευτές του πολιτικού αυτού μορφώματος; Μάλλον δεν γνώριζαν. Γιατί, αν γνώριζαν, σίγουρα θα το πρόβαλλαν. Κατά σύμπτωση έγινε γνωστή η ύπαρξή του όταν ήρθε η ώρα της άρσης της ασυλίας του για την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Ετσι στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ο κ. Κασιδιάρης θέλησε «να σώσει μόνο το τομάρι του».


Το εξαφανισμένο «βατράχι»

Πού βρίσκεται ο υιός Μπαλτάκου, ονόματι Δημήτρης ή Δημητράκης, όπως τον αποκαλεί ο διάσημος πλέον για το βίντεο και για τις υπόγειες διαδρομές του με τους χρυσαυγίτες κ. Παναγιώτης (Τάκης) Μπαλτάκος; Εχει πράγματι εξαφανιστεί, όπως ειπώθηκε; Τον έψαξα στη Μονάδα των Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού Σώματος, στον Αγιο Κοσμά. Ρωτώντας και ξαναρωτώντας έμαθα πολλά πράγματα τα οποία ευθύς αμέσως σας μεταφέρω: «Είναι με άδεια. Είχε πάρει άδεια πριν από το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό χρυσαυγιτών βουλευτών εντός της Βουλής και εξακολουθεί να βρίσκεται σε άδεια» μου είπαν διάφορα «βατράχια» που υπηρετούν μαζί του. Εν συνεχεία μου αποκάλυψαν ότι την ΕΔΕ διενεργεί ο υποναύαρχος Πετρόπουλος, πλην όμως δεν την έχει αρχίσει ακόμη, αφού ο υιός Μπαλτάκος απουσιάζει. Το ωραιότερο όμως σας το άφησα για το τέλος. Οταν ρώτησα έναν συνάδελφό τους αν εκτιμούν στον Αγιο Κοσμά αν θα κληθεί και ο πατέρας Μπαλτάκος να καταθέσει ως μάρτυρας, αφού ήταν παρών στην επίθεση του υιού του, ξέρετε τι μου απάντησε; «Γιατί να κληθεί ο πατέρας; Ο Δημητράκης απλώς πλάκωσε στο ξύλο μερικούς χρυσαυγίτες, δεν πουλούσε και ναρκωτικά». Φοβερό επιχείρημα.
nnn
Ουδείς όμως από τη μονάδα των βατραχανθρώπων στον Αγιο Κοσμά είπε το παραμικρό επιλήψιμο για τη συμπεριφορά του συναδέλφου τους. Ισα-ίσα που επανελάμβαναν αυτά που είπε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης στις τηλεοράσεις το πρωί της Πέμπτης: ότι πολύ τους συγκίνησε που πήγε να υπερασπιστεί τον πατέρα του από τους… χρυσαυγίτες. Δεν σχολίασαν βεβαίως τις υπόγειες διαδρομές του πατέρα του τόσο καιρό με τους χρυσαυγίτες ούτε βεβαίως το γεγονός ότι ένας χαμηλόβαθμος αξιωματικός (έχει τον βαθμό του σημαιοφόρου) είχε την άνεση να παρουσιάζεται κάθε λίγο και λιγάκι με υπουργούς, υφυπουργούς, επιχειρηματίες, ακόμη και δίπλα στον Πρωθυπουργό, πάνω στη φρεγάτα στην επιθεώρηση του Στόλου.
Ο Σταύρος για τον Μπαλτάκο

Καθ’ οδόν προς τη Λάρισα με το τρένο ο πρόεδρος του κόμματος Το Ποτάμι κ. Στ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε (ίσως για πρώτη φορά τόσο γρήγορα στην επικαιρότητα) στην υπόθεση Μπαλτάκου. Είπε ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει συγγνώμη γιατί αυτός τον επέλεξε σ’ αυτή τη θέση και ότι δεν είναι βουλευτής, για να έχει ο κόσμος την ευθύνη που τον επέλεξε, για να προσθέσει: «Κάποιοι μαλώνουν αν ο Μπαλτάκος είναι πολύ ακροδεξιός ή λίγο ακροδεξιός. Υπάρχει κάτι σοβαρότερο απ’ αυτό: η εικόνα ενός ανθρώπου που τρέμει απέναντι στον Κασιδιάρη, που δίνει εξηγήσεις σαν σχολιαρόπαιδο…».

HeliosPlus