Ορισμένοι το χαρακτήρισαν ως το μεγάλο κόλπο του κ. Ι. Στουρνάρα, ώστε η τρόικα να σταματήσει να θεωρεί το τσίπουρο… ουίσκι και να το φορολογεί όπως το ουίσκι. Τι σκάρωσε λοιπόν ο υπουργός; Στο δείπνο προς τιμήν των υπουργών Οικονομικών στο Μουσείο της Ακρόπολης, έδωσε εντολή σε κάθε τραπέζι μπροστά από κάθε υπουργό να υπάρχει και ένα μπουκάλι τσίπουρο (και χωρίς και με γλυκάνισο) και μία παγοθήκη. Δίπλα στο μπουκάλι από το τσίπουρο θα υπάρχει ένα φυλλάδιο γραμμένο στη γλώσσα κάθε υπουργού Οικονομικών με το οποίο θα εξηγείται τι εστί τσίπουρο, με ποια φαγητά συνοδεύεται, ποιες είναι οι ιδιότητές του και γιατί πρέπει ως ελληνικό προϊόν να φορολογείται όπως το… ούζο.


Κατήργησαν τον φόρο στη… γούνα

Νύκτωρ και ακριβώς στο παρά πέντε ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ κατάφεραν να καταργήσουν έναν και μοναδικό φόρο στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε το βράδυ της Κυριακής. Ουδείς το αντελήφθη, ουδείς διαμαρτυρήθηκε, ούτε καν η τρόικα το πήρε χαμπάρι. Τι φόρος άραγε είναι αυτός που καταργήθηκε; Ο φόρος πολυτελείας στις… γούνες! Είχε επιβληθεί το 2010 και τώρα με την κατάργησή του η γαλάζια βουλευτής Καστοριάς κυρία Μαρία Αντωνίου πανηγυρίζει: «Οσες θέλουν να αγοράσουν γούνες, θα μπορούν να τις αγοράζουν με 10% χαμηλότερη τιμή. Μη γελάτε γιατί μία γούνα στοιχίζει 1.000 ευρώ, η έκπτωση θα είναι σημαντική» έλεγε υπερηφάνως σε συναδέλφους της στη Βουλή. Και σε ποιον νομίζετε ότι τα έλεγε; Στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, αλλά ο άνθρωπος είχε άλλες σκοτούρες…


Η Καλή μας Αγελάδα

Κρατούσε ανά χείρας το iPhone του και τηλεφωνούσε σε φίλους, γνωστούς και ψηφοφόρους του, την επομένη της παραίτησής του. Τι τους έλεγε; «Ησύχασα, τώρα, μπορώ και κοιμάμαι, νιώθω ήρεμος, γλίτωσα» και, το σημαντικότερο, τους αποκάλυπτε ότι άρχισε να γράφει ένα βιβλίο. Βρήκε μάλιστα και τον τίτλο, που δεν είναι άλλος από το «Η Καλή μας η Αγελάδα» και σημείωνε ότι έχει καταγράψει όλα όσα συνέβησαν με το γάλα και τις συζητήσεις που έγιναν και θα τις βγάλει σε βιβλίο. Να σημειώσω ότι ο κ. Χαρακόπουλος έχει πείρα στη συγγραφή των βιβλίων και όταν γράψει το βιβλίο του θα το παρουσιάσει στη Λάρισα.


Πολυνομοσχέδιο και… Μπαϊρακτάρης

Δύο γαλάζιες βουλευτίνες, οι κυρίες Ασημίνα Σκόνδρα και η κυρία Μαρία Αντωνίου, και μία υφυπουργός, η κυρία Ζέττα Μακρή, αποφάσισαν μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου να το ρίξουν έξω και να πανηγυρίσουν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έλεγαν. Πήγαν λοιπόν νυχτιάτικα στον γνωστό «Μπαϊρακτάρη» και παρήγγειλαν σουβλάκια κοτόπουλο και κεμπάπ και άρχισαν να συνομιλούν όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ ή για το πολυνομοσχέδιο, δεν φάνηκε να τους απασχολεί ούτε η νωπή διαγραφή Ν. Κακλαμάνη, αλλά για τις φωτογραφίες που υπήρχαν στους τοίχους της ταβέρνας: «Μα πώς ήταν ο Καραμανλής και πώς έγινε;» είπε η κυρία Αντωνίου βλέποντας τη φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού, όταν στην αρχή της πρωθυπουργίας του πήγε στον Μπαϊρακτάρη και μίλησε για… νταβατζήδες! Η κυρία Μακρή τους προειδοποιούσε «μην τολμήσετε και βάλετε τσιγάρο στο στόμα σας» και εξαφάνισε τα τασάκια. Η κυρία Σκόνδρα (η οποία και στο παρελθόν είχε τραπεζώσει πολλούς βουλευτές) έκανε μία ερώτηση που έβαλε τις υπόλοιπες σε… προβληματισμό: «Ποιος νομίζετε ότι είναι πιο ερωτευμένος στη Βουλή;». Δεν γνωρίζω εάν βρήκαν τον ερωτευμένο, εκείνο που έμαθα είναι ότι την έβαλαν και πλήρωσε τον λογαριασμό.
Πρώτα το ζούμε και μετά γράφουμε

Το αποκάλυψε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την αναμόρφωση του Σωφρονιστικού Κώδικα, γαλάζιος βουλευτής κ. Α. Κουτσούμπας, που τελευταίως μαζί με άλλους βουλευτές άρχισε να επισκέπτεται τις φυλακές. Υπάρχει, μου είπε, μία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (είπε και το όνομά της), η οποία ζητεί κάθε φορά να παρατείνουμε τις επισκέψεις μας στις φυλακές, ώστε να έχει καλύτερη εικόνα των συνθηκών κράτησης. Η συγκεκριμένη βουλευτής είπε ότι δεν είχε καμία αντίρρηση να έμενε και μία νύχτα στις φυλακές για να ζήσει την εμπειρία και μετά να κάνει τις σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή.
Η Πρωταπριλιά της… Πρωταπριλιάς

Υπάρχουν μερικοί βουλευτές που μιλάνε, μιλάνε πολύ και κυρίως όταν μιλάνε δεν προσέχουν. Και όταν έπειτα τα δουν γραμμένα (από αυτή τη στήλη), αρχίζουν να γκρινιάζουν. Αλλος έλεγε ότι δεν τα είπε, παρά το γεγονός ότι τα είπε ενώπιον βουλευτών και δημοσιογράφων, άλλος ότι τα είπε μεν αλλά ήταν ιδιωτική η συζήτηση που (κατά τη γνώμη του) δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί. Τότε γιατί τα έλεγε; Και μία άλλη, αναπληρωτής υπουργός, παραδέχεται ότι τα είπε αλλά δεν τα είπε για τον κ. Γ. Παπανδρέου (αφού απουσίαζε εκείνη την ώρα) αλλά τα είπε και μάλιστα πιο ευγενικά απ’ ό,τι γράφτηκαν για τον κ. Απ. Κακλαμάνη. Συνηθίζουν μάλιστα καμιά φορά να εκδίδουν και ανακοινώσεις από τα γραφεία Τύπου τους, τα αποστέλλουν παντού, νομίζοντας ότι… καθάρισαν, με το να χαρακτηρίζουν τα δημοσιεύματα… μυθολογίες. Υπάρχει και μία άλλη κατηγορία πολιτικών που ζητούσαν επιμόνως να αποσυρθεί το επίμαχο δημοσίευμα από το site, όχι επειδή δεν ήταν ακριβές, αλλά επειδή βρήκαν τον… μπελά τους από συναδέλφους τους. Και όλοι μαζί, αξιοποιώντας την Πρωταπριλιά, έλεγαν «πες ότι ήταν… πρωταπριλιάτικη δήλωση να μην έχουμε κι άλλα μπερδέματα…». Πρωταπριλιά της Πρωταπριλιάς λοιπόν, αφού το θέλουν. Πρωταπριλιάτικο λοιπόν ψέμα ήταν ότι ο κύριος Λαφαζάνης θέλησε να υπερασπιστεί τον κύριο Γ. Παπανδρέου λέγοντας ότι θα πλακώσει στις σφαλιάρες την κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.

HeliosPlus