Ισως οι περισσότεροι να μην το πρόσεξαν, αλλά μόλις κατέβηκε από το έδρανο του προεδρείου της Βουλής (όπου ιδιοχείρως και μπροστά στις κάμερες διέγραψε τον κ. Ν. Κακλαμάνη) ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς κάθησε στη θέση του και έπιασε κουβέντα με τον κ. Ι. Στουρνάρα. Τι άραγε να του έλεγε σε μια φορτισμένη σχεδόν μεταμεσονύκτια ώρα, μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας; «Γιάννη, θέλω να σε συγχαρώ. Απέδειξες ότι, εκτός από μέταλλο, διαθέτεις και ψυχή. Συγχαρητήρια, λοιπόν» είπε στον έκπληκτο υπουργό που ακόμη δεν είχε συνέλθει από τον τρόπο που ο Πρωθυπουργός διέγραψε έναν συνεργάτη του. Επρεπε όμως κάτι να πει, ίσως για να αποφορτίσει την όλη κατάσταση: «Πρόεδρε, να ξέρεις, τελευταίως δεν κοιμάμαι. Δεν μπορώ να κλείσω μάτι. Είμαι άγρυπνος, ούτε οι καφέδες κάνουν κάτι. Και έχω ακόμη να προετοιμάσω και το Εurogroup, δεν προλαβαίνω να πάρω ούτε ανάσα». Ο Πρωθυπουργός απλώς τον κοίταξε με κατανόηση.
nnn
Εκεί όπου εντυπωσίασε όχι μόνο τον Πρωθυπουργό αλλά και τους υπουργούς και τους βουλευτές ήταν όταν ο κ. Στουρνάρας διερωτήθηκε για την πρόταση μομφής που του έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως παίρνω κανένα επίδομα για ανήλικο τέκνο;» διερωτήθηκε και αμέσως μετά δεχόταν συγχαρητήρια από τα υπουργικά έδρανα. «Γιάννη, πρώτη φορά ήσουν πολιτικός και όχι τεχνοκράτης» του έλεγαν.
Τενεκές ξεγάνωτος

Δεν επρόκειτο να σας το μεταφέρω αν ήταν μια ιδιωτική συζήτηση, αλλά ο (παρ’ ολίγον αντάρτης για το γάλα) κ. Μιχ. Κασσής στους διαδρόμους της Βουλής άρχισε, παρουσία και άλλων βουλευτών, να ξιφουλκεί εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου με ασυνήθιστα βαριές εκφράσεις: «Ο Παπανδρέου είναι τενεκές ξεγάνωτος. Επρεπε να τον είχε διαγράψει ο Βενιζέλος και να πάμε αμέσως σε εκλογές. Δεν μπορεί, κύριε Παπανδρέου, όταν ήσουν πρωθυπουργός να δίνεις 25 δισ. στις τράπεζες και τώρα να μην ψηφίζεις το άρθρο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών». Και συνέχισε βάζοντας αυτή τη φορά στόχο τον κ. Απ. Κακλαμάνη: «Τον Κακλαμάνη έπρεπε ο Βενιζέλος να τον πετάξει έξω με τις κλωτσιές και να πάμε σε εκλογές. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να φοβόμαστε τις εκλογές».

Οι σφαλιάρες του Λαφαζάνη

Για να αποκατασταθεί η αλήθεια, οφείλω να αναφέρω ότι πρώτη η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου ήταν αυτή (και όχι ο κ. Ευ. Βενιζέλος) που όταν άκουσε το «όχι» (στη δεύτερη ανάγνωση του καταλόγου ψηφοφορίας) του κ. Παπανδρέου στο άρθρο για τις τράπεζες σηκώθηκε από τη θέση της λέγοντάς του: «Δεν ντρέπεσαι, ντροπή σου, δεν ξέρεις τι σου γίνεται». Και ποιος νομίζετε ότι ενοχλήθηκε από τη στάση της κυρίας Χριστοφιλοπούλου; Ο κ. Π. Λαφαζάνης. «Ετσι μου ερχόταν, όταν την είδα να μιλάει μ’ αυτόν τον τρόπο σ’ έναν πρώην πρωθυπουργό, να σηκωθώ και να την πλακώσω στις… σφαλιάρες» είπε στους δημοσιογράφους.
Wie gent es dir?

Μάλλον ήθελε να κάνει εξάσκηση στα γερμανικά του, εν όψει της συνάντησης που θα έχει με την κυρία Ανγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς. Πώς διαφορετικά να εξηγηθεί το γεγονός ότι στη διάρκεια της αναμονής της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο φώναξε τον γιατρό γερμανομαθή βουλευτή Λάρισας κ. Χρ. Κέλλα και τον ρώτησε «wie gent es dir?» (δηλαδή, «τι κάνεις;»). Ο κ. Κέλλας του απάντησε και αυτός στα γερμανικά «alles gut» (δηλαδή, «όλα καλά») και άρχισαν να μιλούν στα… γερμανικά. Συνέβησαν κι άλλα στη διάρκεια της αναμονής στα υπουργικά γραφεία. Για παράδειγμα, ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι όχι μόνο βλέπει τηλεόραση αλλά παρακολουθεί τις περισσότερες ενημερωτικές εκπομπές. Και βαθμολογεί μάλιστα και τους νεοδημοκράτες στα πάνελ. Ετσι, όταν είδε τον κ. Μιχ. Ταμήλο, του είπε: «Σε παρακολούθησα στην τηλεόραση, τα πήγες καλά, το σημείωσα…».
Ταμήλος και Αχιλλέας

Και που το σημείωσε όμως τι βγήκε; Ο κ. Μιχ. Ταμήλος περίμενε πώς και πώς να πάρει μια υπουργική καρέκλα και με την παραίτηση του κ. Μ. Χαρακόπουλου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι συνάδελφοί του τον είχαν για σίγουρο υφυπουργό. Κι όμως έγινε ο βουλευτής Σερρών κ. Θ. Λεονταρίτης. Ο κ. Ταμήλος όμως είναι… υπεράνω: «Χάρηκα με τον Θεόφιλο. Ξέρετε, 17 χρόνια εκλέγεται βουλευτής. Του έστειλα και SMS για να του πω συγχαρητήρια. Κάποτε είχε πάρει και 42.000 σταυρούς, αλλά δεν τον άφηνε να σηκωθεί η σκιά του Αχιλλέα Καραμανλή» έλεγε για τον νέο υφυπουργό.
nnn
Τον είχαν αποκαλέσει το νέο στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Προσωπικός φίλος του κ. Ν. Μιχαλολιάκου, καθηγητής Αστρονομίας στην Πάτρα. Το όνομα του κ. Χρ. Γούδη ακουγόταν στην οργάνωση για πολύ υψηλές θέσεις. Πρώτα ορισμένοι έλεγαν ότι πάει για ευρωβουλευτής, εν συνεχεία ότι πάει για υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοπονήσου και τελικά τι νομίζετε ότι έγινε; Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του κ. Ηλ. Κασιδιάρη.
Κουίζ

Και ένα κουίζ άσχετο με τα παραπάνω: Ποιο στέλεχος της Χρυσής Αυγής λαμβάνει… τέσσερις μισθούς; Μου είπαν (και μάλιστα από τη Βουλή) ότι ο συγκεκριμένος είναι διορισμένος, όπως και η σύζυγός του, στη Βουλή και ότι λαμβάνει ακόμη έναν έξτρα μισθό (μαζί με τη γυναίκα του) από την οργάνωση, ως ειδήμων στα οικονομικά.

HeliosPlus