Καθώς εξαντλούνται μία μία οι αγωνιστικές της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, εξαντλείται μαζί τους και η υπομονή και η καλή προαίρεση όσων θέλουν να πιστεύουν στην καθαρότητα των αγώνων, στους οποίους εμπλέκονται ομάδες της ουράς της βαθμολογίας. Στη λεγόμενη μάχη για την παραμονή η καχυποψία των ποδοσφαιρόφιλων φουντώνει καθώς τα αποτελέσματα, οι εμφανίσεις ομάδων και τα σφυρίγματα διαιτητών σπεύδουν να την τροφοδοτήσουν με εύφλεκτο υλικό. Οι «ομορφιές» που περίμεναν οι «ψυλλιασμένοι»… ζωγραφίζονται στους αγωνιστικούς χώρους. Οι προφητείες για την εξέλιξη και τα αποτελέσματα συγκεκριμένων αγώνων δικαιώνονται, ενώ την ίδια ώρα οι κινήσεις των στοιχηματικών εταιρειών επιβεβαιώνουν τη γενικευμένη καχυποψία.
Οταν οι επαγγελματίες του στοιχήματος σπεύδουν να «κλειδώσουν» αγώνες, τουτέστιν να μη δέχονται στοιχήματα για γενικευμένα ματς, δεν το πράττουν, προφανώς, εκ θείας επιφωτίσεως, ούτε γιατί έχουν εμπιστοσύνη στα θαύματα της Παναγιάς… Οταν βλέπουν ομάδες που ασφυκτιούν στον πάτο της βαθμολογίας να μετατρέπονται σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν μαζί και να κονιορτοποιούν ανήμπορους αντιπάλους με τη βοήθεια της… Μεγαλόχαρης, όταν διαπιστώνουν ότι υπάρχουν ομάδες που κοντεύουν να σωθούν χωρίς να μπορούν να κάνουν ούτε νίκη εκτός έδρας ενώ την ίδια ώρα η έδρα τους έχει μετατραπεί σε… Στάλινγκραντ, τότε λαμβάνουν και αυτοί τα μέτρα τους προκειμένου να σώσουν τα λεφτά τους.
Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και δεν αφορά πάντα τις ίδιες ομάδες. Η ποδοσφαιρική κοινή γνώμη το έχει δει να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια της εδώ και χρόνια και έχει πλέον ανοσία και μιθριδατισμό απέναντί του. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που άνθρωποι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των στημένων αγώνων να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη μέρους της κοινής γνώμης και να διεκδικούν δημόσιες θέσεις και την ψήφο των εκλογέων.
Το θέατρο του παραλόγου συμπληρώνει η ηγεσία του ποδοσφαίρου η οποία επιμένει ότι το προϊόν της είναι άσπιλο και αμόλυντο και εγκαλεί όσους διατυπώνουν την παραμικρή ένσταση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ