Οι μηχανοδηγοί των τρένων έστησαν το σκάνδαλο Siemens. Οι καθηγητές ευθύνονται για τις αποφάσεις Αρβανιτόπουλου. Τα παιδιά του κατηχητικού εμπλέκονται στο Βατοπέδι. Δεν στέκουν όλα αυτά; Και γιατί παρακαλώ δεν στέκουν; Ρωτήστε τον Αργύρη Ντινόπουλο και θα σας τα τεκμηριώσει. Αυτή είναι η λογική του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος, σύμφωνα με αναξιόπιστη πηγή, φέρει ευθύνες για τον κορμοράνο που φωτογραφήθηκε στον πόλεμο του Ιράκ. Για όποιον δεν ξέρει την ιστορία, μπαίνουμε στον κόπο να φτιάξουμε το σενάριο.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος πριν γίνει βουλευτής ήταν δημοσιογράφος, πολεμικός ανταποκριτής. Κάλυψε τον πόλεμο στο Ιράκ. Να θυμηθούμε λοιπόν ότι τον Μάρτιο του 1991στον διεθνή Τύπο δημοσιευόταν η φωτογραφία ενός πουλιού που έμοιαζε να πνίγεται από πετρέλαιο που έριξε στον Περσικό Κόλπο ο Σαντάμ Χουσεΐν. Ε λοιπόν, σήμερα θα αποκαλύψουμε ότι ο Αργύρης Ντινόπουλος ήταν σύμβουλος του πτηνού. Αλμα λογικής; Όχι, άλμα Ντινόπουλου. Με τον ίδιο τρόπο ο ίδιος κατηγορεί τη Ρένα Δούρου ότι υπήρξε σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Πάμε πίσω. Η Ρένα Δούρου τελείωσε το Παιδαγωγικό του πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε με ένα μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες. Σε ηλικία 27 ετών έστειλε βιογραφικό στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων και προσελήφθη για να γράφει το κοντό της και το μακρύ της για την Τουρκία. Εκανε αυτή τη δουλειά για μια διετία. Να την κρίνουμε για το αντικείμενο; Να την κρίνουμε. Οι πολιτικοί πρέπει να αξιολογούνται και από τα ένσημά τους. Μέχρις εκεί όμως. Ο Αργύρης Ντινόπουλος παίζει βρόμικα όταν καταγγέλλει ότι η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής ήταν σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλου την περίοδο που ο υπουργός Αμύνης εισέπραττε μίζες εκατομμυρίων. Παίζει βρόμικα επειδή η Δούρου έχει ξεκαθαρίσει: ουδέποτε συνεργάστηκε με υπουργό του ΠαΣοΚ. Ηταν υπάλληλος σε συγκεκριμένη θέση, με συγκεκριμένο έργο.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος ενισχύει τα λεγόμενά του με φωτογραφικό υλικό. Δεν διευκρινίζει ότι υπάλληλος και υπουργός βρέθηκαν στην ίδια αίθουσα – με αφορμή μια κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ή άλλης τέτοιας εκδήλωσης. Η Ρένα Δούρου κατέθεσε αγωγή για προσβολή της προσωπικότητας από τις ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Ζητεί 260.000 για ηθική βλάβη. Στην περίπτωση που κερδίσει θα διαθέσει το ποσό στις δομές αλληλεγγύης της Περιφέρειας. Θα αναρωτηθεί κανείς: δεν βαριέται να τρέχει στα δικαστήρια; Το ψέμα άλλωστε έχει κοντά ποδάρια. Προφανώς δεν βαριέται. Αν βαριόταν, θα ανταπέδιδε διαδίδοντας την ιστορία του κορμοράνου που είχε σύμβουλο έναν πολεμικό ανταποκριτή.