Στον ΣΥΡΙΖΑ χαμογελούν από… ικανοποίηση με την κυρία Λιάνα Κανέλλη και δεν το κρύβουν. «Αλλη μία τέτοια επίθεση στον κ. Τσίπρα για το τσογλάν boy και ανεβαίνουμε δημοσκοπικά» έλεγαν την Τετάρτη το πρωί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Θεωρούν ότι η επίθεση που δέχθηκε από την κυρία Κανέλλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άδικη και δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική κριτική που μπορούσε να ασκήσει. Ο δε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης επέμεινε ότι με όλα αυτά που κάνει η Λιάνα εκθέτει πρωτίστως το ΚΚΕ και υπενθύμιζε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει: «Οταν της ετέθη η ερώτηση τι θα γίνει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, απάντησε: «Δεν θα ήξερα τι να κάνω αν στον δεύτερο γύρο ήταν ο Κασιδιάρης με τον Σακελλαρίδη»».
nnn
Πάντως, απ’ ό,τι άκουσα την Τετάρτη από τη Δημόσια Τηλεόραση, η κυρία Λιάνα Κανέλλη ήταν αντίθετη και με τις αποφάσεις της κομματικής ηγεσίας του ΚΚΕ σχετικά με τις απολύσεις στον «Ριζοσπάστη» λέγοντας πως «δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει πουθενά» όταν ρωτήθηκε για τις απολύσεις στην κομματική εφημερίδα του ΚΚΕ.
nnn
Η κυρία Ρένα Δούρου, παρούσα στη σκηνή με τον κ. Ηλ. Κασιδιάρη να της ρίχνει νερό στο πρόσωπο, προτού αρχίσει ο χρυσαυγίτης να χαστουκίζει την κυρία Κανέλλη, αρνείται σήμερα να πει το οτιδήποτε: «Εχουν περάσει δύο χρόνια, δεν θυμάμαι τι έγινε και δεν θέλω να θυμάμαι» έλεγε. Οταν ρωτήθηκε πώς αντέδρασε όταν ο κ. Τσίπρας την αποκάλεσε μετά το επεισόδιο με το νερό «μανάρι μου», είπε: «Δεν θέλω να αναφερθώ στο θέμα. Απέφευγα πάντα να μιλήσω. Αλλωστε σας είπα ότι δεν θυμάμαι τίποτα. Τώρα μ’ αυτό θα ασχολούμαστε; Αλλα είναι τώρα τα προβλήματα…».
nnn
Αντιθέτως, η υποψήφια για τις ευρωεκλογές με την Ελιά κυρία Αφροδίτη Αλ Σάλεχ θέλησε να μιλήσει λέγοντας: «Ε, δεν πέσαμε και από τα σύννεφα μαθαίνοντας την αντίδραση του κ. Τσίπρα όταν ο κ. Κασιδιάρης χαστούκιζε την κυρία Κανέλλη και ακούγοντας την κυρία Κανέλλη να χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα τσογλάν boy. Εμείς εδώ και καιρό λέγαμε ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να εκτσογλανίσει την κοινωνία. Θέλει να δείξει ότι δεν υπάρχει πλέον καμία αξία, κανένα όριο. Αυτές είναι οι ρίζες του εκφασισμού. Γελούσε όταν ένας φασίστας χτυπούσε μια βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου» είπε η κυρία Αλ Σάλεχ.
Εκκληση και απάντηση

Ισως το πιο σημαντικό στη συνάντηση ελλήνων και γερμανών βουλευτών της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ήταν η έκκληση που απηύθυνε ο κ. Ι. Δραγασάκης προς τους γερμανούς βουλευτές. Απευθυνόμενος προς τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Gunther Krischbaum είπε: «Αν ο ελληνικός λαός αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα ήθελα να διαβεβαιώσετε τον γερμανικό λαό ότι θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη η οποία υποστηρίζει τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την κρίση στο πλαίσιο της ευρωζώνης». Και τι απάντησε ο Γερμανός; «Θα σας παρακαλέσω να στρέψετε το βλέμμα σας στο μέλλον, σε μια ενοποιημένη Ευρώπη και στις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε». Ε, τι νόμιζαν;


Ευχές και «ευχές»

Ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς τηλεφώνησε την Τρίτη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο για να του ευχηθεί για την ονομαστική εορτή του. Μίλησαν μάλιστα για αρκετή ώρα και για το… γάλα. Οταν ρώτησα τους συνεργάτες του κ. Βενιζέλου αν τηλεφώνησε και ο κ. Γ. Παπανδρέου για να ευχηθεί στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, η απάντηση που έλαβα είναι: «Δεν ξέρουμε τίποτα. Δεν μας είπε…».

Νέο –οικογενειακό –αίμα

Νέο… αίμα στο ψηφοδέλτιο των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων στην Αθήνα λέει ότι υπάρχει ο κ. Ηλ. Κασιδιάρης. Και ξέρετε ποια ανακοίνωσε πρώτη ως «νέο αίμα»; Την κόρη του «αρχηγού», την κυρία Ουρανία Μιχαλολιάκου. Ετσι η οικογενειοκρατία καλά κρατεί στο εθνικιστικό αυτό κόμμα. Εχουμε τον πατέρα της Ουρανίας κ. Μιχαλολιάκο γενικό γραμματέα του κόμματος (και έγκλειστο σήμερα στις γυναικείες φυλακές), εν συνεχεία έχουμε τη μητέρα της Ουρανίας κυρία Ελένη Ζαρούλια βουλευτή, ακολουθεί ο κ. Ματθαιόπουλος, σύντροφος της Ουρανίας, βουλευτής και αυτός (για να γίνει βουλευτής παραιτήθηκε ένας άλλος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στις Σέρρες), και τώρα υποψήφια δημοτική σύμβουλος και η ίδια η Ουρανία. Ο κ. Κασιδιάρης, μου λένε, έβαλε υποψήφια την κόρη του «αρχηγού» για να διασκεδάσει τις φήμες ότι βρίσκεται σε διάσταση με τον έγκλειστο στις φυλακές κ. Μιχαλολιάκο.


Το γήπεδο και η δημαρχία

Οταν ο κ. Αντ. Σαμαράς κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου βουλευτές της Α’ Αθηνών για να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου στον Δήμο Αθηναίων, μη νομίζετε ότι οι βουλευτές δεν έθεσαν τους δικούς τους όρους. Ισως να τους εκνεύρισε το γεγονός ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν τους είπε τίποτα για την πρόθεσή του να παραιτηθεί και να καταθέσει την κομματική ταυτότητά του. Εκείνο που έχει σημασία όμως είναι ότι του έδωσαν συμβουλές πώς θα διεξαγάγει τον προεκλογικό αγώνα του και κυρίως τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει τις εκλογές: «Θα θέσεις θέμα αντικαπνιστικού και θέμα γηπέδου του Παναθηναϊκού. Αν σε τρία χρόνια δεν κάνεις γήπεδο, τότε να παραιτηθείς» του είπε ενώπιον του Πρωθυπουργού ο κ. Α. Ψυχάρης.

HeliosPlus