ΤΟ ΒΗΜΑ –NEW YORK TIMES

Καλημέρα, είμαι ο Μπράιαν Μπόουμαν του CNN με νέες ειδήσεις από την πτήση 370 της Malaysia Airlines: η θεωρία του αεροπλάνου –ζόμπι συνεχίζει να ισχύει! Ποιο είναι το σενάριο περί ζόμπι; Ότι το Boeing 777, αφού έκανε την περίφημη αριστερή στροφή, πέταξε με τον αυτόματο πιλότο επί ώρες… Κυκλοφορούν βεβαίως πολλές θεωρίες αλλά καμία δεν ρίχνει πλήρως φως στο τι συνέβη γι’ αυτό συνεχίζεται η έρευνά μας και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς.
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εισέβαλε στην Κριμαία.
Ενδιαφέρουσα εξέλιξη, αλλά ας επιστρέψουμε στην κύρια είδηση. Αποκαλύπτουμε ότι τα πάντα παραμένουν ανοιχτά. Αλλά και κάτι ακόμη: η σημερινή έρευνα πραγματοποιείται περισσότερο με το μάτι παρά με τεχνικά μέσα επειδή δορυφόροι από τρεις χώρες εντόπισαν αντικείμενα που θα μπορούσαν να προέρχονται από το αεροπλάνο να επιπλέουν στη θάλασσα. Προς το παρόν, χρειαζόμαστε καλύτερα άχυρα για να αναζητήσουμε τη βελόνα.
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προσάρτησε την Κριμαία.
Συγνώμη για τις διακοπές αυτές. Θα τις κρατήσουμε στο ελάχιστο δυνατό όσο συνεχίζουμε με το μυστήριο της πτήσης 370 στην οποία, παρεμπιπτόντως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι σερβιρίστηκε αρνί σατάι με σως από φιστίκια στην Business Class και φιστίκια στην οικονομική θέση λίγο πριν διακοπεί η λειτουργία του αναμεταδότη του αεροπλάνου. Δεν είναι υπερβολικά μεγάλη σύμπτωση ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε στη νεκρή ζώνη ανάμεσα στον μαλαισιανό και τον βιετναμέζικο εναέριο χώρο; Αυτό που χρειαζόμαστε είναι απτές αποδείξεις!
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συγκεντρώνει στρατό στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία.
Επιστροφή στον Μπράιαν Μπόουμαν και στα τελευταία νέα από την πτήση 370. Πρέπει να σας μεταφέρω μια συζήτηση που είχα με την γειτόνισσά μου σήμερα το πρωί. Αναρωτιόμουν πού να πήγε το αεροπλάνο και μου απάντησε ότι θα το μάθουμε σύντομα. Την ρώτησα τι εννοούσε και είπε: «Θέλουν την Αμερική. Αεροπειρατές πήραν το αεροπλάνο για να μας επιτεθούν». Όπως βλέπετε κυρίες και κύριοι, ο κόσμος αγωνιά.
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: Ρώσοι στρατιώτες εισέβαλαν στην ανατολική Ουκρανία.
Μίλησα με τον παραγωγό μου κυρίες και κύριοι και δεν θα ξαναδιακόψουμε την κάλυψη της πτήσης 370. Μα καλά, δεν βλέπουν τα νούμερα της τηλεθέασης; Λοιπόν, διάβαζα τον Τύπο και είδα αυτόν τον εξαιρετικό τίτλο «Οι οικογένειες των επιβαινόντων ελπίζουν ότι τα μέσα ενημέρωσης θα λάβουν τον «επίλογο» που χρειάζονται». Το ρεπορτάζ αναφέρει τα λόγια ενός από τους συγγενείς των αγνοούμενων επιβατών: «Ηταν πολύ δύσκολη περίοδος για τους ρεπόρτερ και τους παρουσιαστές που καλύπτουν το γεγονός αυτό. Εχουν βάλει την ζωή τους στην αναμονή».
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, επικαλούμενος την ανάγκη να αποκαταστήσει την ρωσική υπερηφάνεια, εισβάλει στην Εσθονία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος Ομπάμα δηλώνει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος αρχίζει.
Κυρίες και κύριοι, οι Αμερικανοί δεν κοιμούνται απόψε. Υπάρχει ένα μεγάλο αντικείμενο που περνά πάνω από την Μαλαισία και την Ινδονησία… Ιδού μια μεγάλη έκτακτη είδηση: ίσως να μην μάθουμε ποτέ τι συνέβη.