Η απόφαση ελήφθη από κοινού από τον υπουργό και τον υφυπουργό Παιδείας κ.κ. Κ. Αρβανιτόπουλο και Συμεών Κεδίκογλου. Οσοι μαθητές πραγματοποίησαν καταλήψεις, τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν την… αταξία τους. Πρώτα απ’ όλα θα κάνουν μαθήματα και μέσα στις διακοπές του Πάσχα, δηλαδή από την Τρίτη του Πάσχα ως και την Παρασκευή που οι άλλοι, οι… καλοί μαθητές που δεν έκαναν καταλήψεις, θα απολαμβάνουν διακοπές. Δεύτερον, κόβονται οι εκδρομές για τους καταληψίες. Οχι ακριβώς οι εκδρομές, αλλά οι λεγόμενοι σχολικοί περίπατοι, που είναι περίπου πέντε τον χρόνο. Οι άλλοι μαθητές που δεν έκαναν κατάληψη θα κάνουν περιπάτους, οι «άτακτοι» όχι: «Πρέπει να υπάρξει ένα είδος κυρώσεων» μου έλεγε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου.

nnn
Και οι εξετάσεις, θα πείτε; Εδώ μάλλον οι του υπουργείου Παιδείας δεν το προέβλεψαν. Διότι αποφασίστηκε τα σχολεία να κλείσουν στις 21 Μαΐου (δηλαδή τρεις ημέρες μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών) και οι πανελλαδικές εξετάσεις να αρχίσουν στις 27 Μαΐου (δηλαδή δύο ημέρες μετά τις ευρωεκλογές και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών). Και κάτι ακόμη. Είναι οριστικό και αμετάκλητο: από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες θα χάσουν τουλάχιστον δύο αργίες. Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να ακυρώσει την αργία των Τριών Ιεραρχών και την αργία του Αγίου Ιωάννη. Υπάρχει σκέψη να καταργηθεί άλλη μια σχολική αργία.
nnn
Παρήλασαν και τα… louboutin

Αν και ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου, που ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας (ο υπουργός απουσίαζε στην Κωνσταντινούπολη όπου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη), λέει ότι εφέτος η παρέλαση (κυρίως των μαθητριών) ήταν «σεμνή και ταπεινή», αφού, όπως είπε παρήλασαν μόνον οι σημαιοφόροι και οι συνοδοί τους, υπήρξαν και ορισμένα αξιοσημείωτα, τα οποία ευθύς αμέσως σας μεταφέρω: Ηταν, για παράδειγμα, τα… 12ποντα παπούτσια των μαθητριών, ενώ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις εμφανίστηκαν, όπως μου μετέφεραν, και ζευγάρια από τις πανάκριβες γόβες… Christian Louboutin (ορίτζιναλ ή μαϊμού, ποιος ξέρει;). Πάντως στις εφετινές παρελάσεις δεν σημειώθηκε κανένα απολύτως επεισόδιο. Με τέτοια φρούρηση;


Οι παρελάσεις άναψαν πάλι φωτιές

Αντίθετος με τις παρελάσεις και κυρίως με τις μαθητικές παρελάσεις είναι (εδώ και χρόνια) ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης: «Είναι ντροπή, έτσι όπως τους βάζουν να παρελαύνουν τους μαθητές είναι σαν… ασκέρι. Αφήστε που βάζουν και τακούνια στις μικρές. Είναι θέαμα αυτό; Επί Μεταξά γίνονταν όλα αυτά, αλλά εκεί τουλάχιστον φόραγαν και ομοιόμορφη στολή». Να σημειώσω ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρίσκεται τούτες τις ημέρες στην οικία του βαθιά γριπωμένος και με υψηλό πυρετό.
nnn
Τι ήθελε η κυρία Μαρία Ρεπούση να επαναφέρει το θέμα των στρατιωτικών παρελάσεων, ζητώντας να αλλάξουμε τον τρόπο που δοξάζουμε το παρελθόν μας; Και συμφώνησε με τον κ. Μπουτάρη ότι οι μαθητικές παρελάσεις προέρχονται από τον Μεταξά. Της απάντησε αμέσως ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης λέγοντας: «Παρακαλούνται οι πιλότοι των μαχητικών και οι οδηγοί των αρμάτων, σιγά-σιγά τους κινητήρες, ενοχλείται η αριστεροσύνη της μανδάμ Ρεπούση». Απάντησε όμως και η κυρία Ραχήλ Μακρή λέγοντας ότι «δυστυχώς εξακολουθούν να υφίστανται απομεινάρια του παλαιοκομματικού συστήματος που προκαλούν λύπη». Πάντως ο κ. Δ. Αβραμόπουλος επιμένει ότι τα άρματα μάχης και τα μαχητικά που θα εμφανιστούν την 25η Μαρτίου ανυψώνουν το ηθικό του λαού σε περίοδο κρίσης.
nnn
Μαθαίνω ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην καταβληθούν ως «πακέτο» οι δόσεις της βοήθειας που εκκρεμούν για την Ελλάδα, αλλά να δεσμευθεί το τελευταίο μέρος (από ΕΕ και ΔΝΤ) ύψους 4 δισ. ευρώ. Αυτό το ποσό λέγεται ότι ίσως αποτελέσει και «το τυρί» στις διαπραγματεύσεις που αναμένεται να ακολουθήσουν μετά τον Ιούνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θέλει ο επόμενος έλεγχος να γίνει τον Οκτώβριο, όταν θα συζητείται ο προϋπολογισμός του 2015 και θα έχει κλείσει (σ.σ.: ελπίζουμε) η διαπραγμάτευση για την επαναρρύθμιση του χρέους.
Απεργεί η ΑΔΕΔΥ, οι υπάλληλοι όχι

Οταν κάποτε απεργούσε η ΑΔΕΔΥ, το Δημόσιο κυριολεκτικά παρέλυε. Αλλά οι απεργίες των δημοσίων υπαλλήλων άρχισαν σιγά-σιγά να ατονίζουν και έχουν φθάσει πια σε σημείο απόλυτου εκφυλισμού. Επειδή από την Παρασκευή άρχισαν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, θα περίμενε κανείς ότι η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ Τετάρτη και Πέμπτη θα είχε μαζική συμμετοχή. Αλλά δεν είχε. Για την ακρίβεια, η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων σημείωσε αρνητικό ρεκόρ! Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τους 25.178 υπαλλήλους που υπηρετούν στα υπουργεία, απήργησαν μόλις 1.798 την Τετάρτη και 1.436 την Πέμπτη. Από τους 6.855 υπαλλήλους των ΟΤΑ, απήργησαν 581 την Τετάρτη και 443 την Πέμπτη. Και από τους 6.552 υπαλλήλους στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, απήργησαν 313 την Τετάρτη και 250 την Πέμπτη. Αυτό δεν ήταν απεργία. Ηταν θρίαμβος του συνδικαλισμού!
nnn
Πλώρη για τη Βουλή βάζει μαθαίνω ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης και ψυχίατρος κ. Δ. Βαρτζόπουλος, εκ των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού. Πασίγνωστος στον χώρο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, καθώς είναι από τα πιο μαχητικά στελέχη από την εποχή που έδινε μάχες στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα κατά της τότε πανίσχυρης ΚΝΕ, ετοιμάζεται για τη μάχη του σταυρού στη συμπρωτεύουσα.

Το παραλήρημα του Μιχαλολιάκου

Μ΄ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα ο επονομαζόμενος και «αρχηγός» της Χρυσής Αυγής κ. Ν. Μιχαλολιάκος επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον του πρώην συνεργάτη του (και «συναγωνιστή» του, όπως έως χθες τον αποκαλούσε) κ. Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, που παραιτήθηκε από την ΚΟ της οργάνωσης και κατήγγειλε τις εγκληματικές μεθόδους της: «Φτύστε τους δειλούς που κρύβονται, τους λιποτάκτες την ώρα της μάχης» αναφέρει σε μήνυμά του από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Η δημοσκοπική πτώση της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι αρχίζει και φοβίζει τον κ. Μιχαλολιάκο που καλεί (όσους του απέμειναν) «να μην ρίχνουν τους τόνους και να τους υψώσουν τα ουράνια. Αποκαλεί μάλιστα τον κ. Αλεξόπουλο «κατάπτυστο Ιούδα» και τον καλεί να παραδώσει την έδρα «που έκλεψε από τον ελληνικό λαό».

Ένας… κουλοχέρης για τον Νότη Μηταράκη

Εκκαθαριστή στον Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου διόρισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Νότης Μηταράκης. Πρόκειται για τον κ. Νικόλαο Κουλεχέρη,δικηγόρο Αθηνών. Οι απολαβές του θα οριστούν με νέα απόφαση, σύμφωνα ε τον νόμο για την λύση της εταιρίας. Ο κ. Κουλοχέρης είχε οριστεί το αλοκαίρι του 2013 μέλος του ΔΣ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων από τον κ. Σταϊκούρα, αλλά και με πράξη υπουργικού συμβουλίου στην προσωρινή ενιαία διοικούσα επιτροπή του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Νωρίτερα, το 2008 ο κ. Χατζηδάκης, τότε υπουργός Μεταφορών, τον τοποθέτησε στην επιτροπή αναθεώρησης του ΚΟΚ.

Συνάντηση Παπούλια – Πάπα

Δήλωση συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο από την οικονομική κρίση ελληνικό λαό αναμένεται να υπάρξει από τον Πάπα Φραγκίσκο, στη συνάντηση που θα έχει στην Αγία ¨Έδρα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Ο κ. Παπούλιας αναχωρεί για τη Ρώμη στις 26 Μαρτίου και θα συναντηθεί με τον 76χρονο Πάπα, ο οποίος πάντοτε προτάσσει το κοινωνικό του έργο. Είχε ενδιαφερθεί και για την καταστροφή των θρησκευτικών μνημείων στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Στην τριήμερη επίσκεψή του στη Ρώμη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επίσης συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Ναπολιτάνο και τον πρόεδρο της ιταλικής Βουλής.

HeliosPlus