Οι Κινέζοι της Cosco φάνηκε ότι ήταν καλά ενημερωμένοι σχετικά με τα όσα συνέβησαν με την… τρόικα. Γι’ αυτό μόλις είδαν τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά να εμφανίζεται στις εγκαταστάσεις της Cosco για να παραστεί στην υπογραφή της συμφωνίας της με την ZTE, του έδωσαν συγχαρητήρια για τον επιτυχή τερματισμό των διαβουλεύσεων. Ο κ. Σαμαράς φαινόταν ευτυχής, και μάλιστα δεν δίστασε να δοκιμάσει τα… κινεζικά του, θέλοντας να δείξει πόσο εκτιμά τους Κινέζους: «Νι χάου» τους καλημέρισε και εν συνεχεία ακούστηκε να λέει κάτι σαν «τσιν, τσιν» (αν το έπιασα καλά), το οποίο όμως το κατάλαβαν πολύ καλά οι Κινέζοι, που και αυτοί τον ευχαρίστησαν για την παρουσία του εκεί (στα αγγλικά). Του έδωσαν και ένα δωράκι: ένα επίχρυσο κινεζικό καραβάκι, το οποίο, όπως είπε, θα το έχει πάντα στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Συγχαρητήρια και στον Στουρνάρα

Πανευτυχής όμως (παρά την αγρυπνία) εμφανίστηκε στις Βρυξέλλες και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας. Τον πλησίασαν αρκετοί, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ντράγκι, και του έδιναν συγχαρητήρια για τη συμφωνία με την τρόικα. Αλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι σε όλη τη διάρκεια των σκληρών και πολυήμερων διαπραγματεύσεων ο κ. Στουρνάρας ίσως να ήταν ο μόνος που έλεγε συνεχώς «είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία».
Η κρατική θέση χρόνια δεν κοιτά

Η επιμονή ορισμένων αποτυχόντων βουλευτών να καταλαμβάνουν κρατικές θέσεις οδηγεί πολλές φορές σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Να, πάρτε για παράδειγμα τον 77χρονο πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Κ. Ζαχαράκη, τον οποίο ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης σώνει και καλά θέλησε να τοποθετήσει πρόεδρο του ΟΠΑΔ. Περνά λοιπόν από την αρμόδια επιτροπή ο κ. Ζαχαράκης και σημειώνεται (με το καλημέρα) η πρώτη έκρηξη…
nnn
Η πανύψηλη νεαρά βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Κατερίνα Μάρκου τον συμβουλεύει εμμέσως πλην σαφώς να πάει σπίτι του: «Είστε 78 χρονών, δεν υπάρχουν νέοι με προσόντα να αναλάβουν αυτή τη θέση; Θα μπορούσε να την αναλάβει ο γιος σας». Ο κ. Ζαχαράκης (που οι παλαιότεροι θα τον ενθυμούνται στη Βουλή όταν πηδούσε τα έδρανα με φοβερή ευλυγισία για να συμμετάσχει σε αντιπαραθέσεις με τους πασόκους), το μόνο που έκανε ήταν να διορθώσει την κυρία Μάρκου για την… ηλικία του, λέγοντας ότι του πρόσθεσε δύο χρόνια. Υπερασπιστής του κ. Ζαχαράκη εμφανίστηκε ξαφνικά ο κ. Δ. Κρεμαστινός (έχει περάσει και αυτός τα 70) λέγοντας: «Θέλω να επισημάνω ότι και ο κ. Σόιμπλε, που είναι άνω των 70 και με προβλήματα υγείας, κυριαρχεί όχι μόνο στη Γερμανία αλλά στην Ευρώπη». Η κυρία Μάρκου όμως επέμενε: «Ναι, αλλά η Γερμανία δεν έχει την ανεργία που έχει η Ελλάδα». Να σημειώσω τέλος ότι κ. Γεωργιάδης απέφυγε τα δύσκολα και δεν ήταν παρών στην Επιτροπή.


Ροχαλητό με σφύριγμα

Η παρουσίαση εκ μέρους του κ. Δ. Αβραμόπουλου των νέων προτάσεων του υπουργείου Αμυνας για τα εξοπλιστικά προγράμματα βρισκόταν ήδη στο μέσον, όταν ξαφνικά ακούστηκε ταυτόχρονα με τη φωνή του υπουργού και ένα έντονο… «χρρρ, χρρρ, χρρρ». Ο κ. Αβραμόπουλος παρουσίαζε στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας τις προτάσεις για το πώς θα γίνονται οι προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, με την παρουσία και ενός αρχηγού κόμματος. Ελάχιστοι έδωσαν σημασία στα απανωτά και κλιμακούμενα σε ένταση «χρρρ, χρρρ, χρρρ,», αλλά όταν αυτά συνοδεύθηκαν και από ένα υπόκωφο… σφύριγμα ανέλαβε δράση ο εκ των υφυπουργών κ. Αθ. Δαβάκης να ανακαλύψει τι ακριβώς συμβαίνει. Εντόπισε λοιπόν έναν εύσωμο «γαλάζιο» βουλευτή να κοιμάται μακαρίως. Επειδή οι συνεδριάσεις τέτοιου τύπου χαρακτηρίζονται απόρρητες, ρώτησα τον κ. Δαβάκη ποιος ήταν αυτός ο βουλευτής. Και μου τον «έδωσε» χωρίς δυσκολία. Ηταν ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος!


Ο Ταμήλος έσκισε (τελικά) το Μνημόνιο

Με την ιαχή «σήμερα σκίζω το Μνημόνιο» και κάτω από τους ήχους πνευστών, χάλκινων και κρουστών, ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ κ. Μιχ. Ταμήλος πανηγύρισε την επιτυχή κατάληξη της συμφωνίας με την τρόικα. Προσκάλεσε φίλους, γνωστούς (και έφερε μαζί και τη σύζυγό του) στην ταβέρνα «Χάνι» των Τρικάλων και έγινε του… Μνημονίου. Φρόντισε και έφερε μάλιστα και μερικούς λαγούς («έχω κι άλλους αν θέλετε, έχω ένα ψυγείο γεμάτο λαγούς» φώναζε) και με τη συνοδεία κλαρίνων τραγούδησε, χόρεψε, χοροπήδησε –και τι δεν έκανε. Κάποια στιγμή ήταν τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός του, όπως και αυτών που είχε προσκαλέσει στην ταβέρνα που ορισμένοι σηκώθηκαν από τα τραπέζια τους και… κόλλησαν στα κούτελα των μελών της ορχήστρας πενηντάρικα. Με αυτόν τον τρόπο έσκισαν το Μνημόνιο, αλλά δεν ξέρω πώς θα το πάρει και ο κ. Χ. Θεοχάρης που θα θελήσει… αποδείξεις.
Ο Μάξιμος και το γάλα

Ο πλέον περιζήτητος υφυπουργός στη Βουλή την Τετάρτη το μεσημέρι ήταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξ. Χαρακόπουλος. Και ξέρετε γιατί; Πρώτον, ήθελαν τη δική του ανάλυση τι γίνεται με το γάλα (την οποία έκανε ευχαρίστως) και, δεύτερον, τον ρωτούσαν αν θα ψηφίσει τελικά το σχετικό νομοσχέδιο. Απαντούσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη. Αυτό το τελευταίο έβαλε πολλούς σε σκέψεις…
O Μπ. Καούκης διεκδικεί το δήμο Ιλίου
Με σύνθημα «καλύτερη ποιότητα ζωής και λιγότερη ανεργία στους νέους» ο κ. Μπάμπης Καούκης διεκδικεί τον δήμο Ιλίου. Ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Νέα Δημοκρατία απευθύνει κάλεσμα για μία κίνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην οποία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι πολίτες με κύριο στόχο την αναβάθμιση των παροχών του δήμου προς όφελος των κατοίκων του.

Η δίκη της Θεσσαλονίκης

Καταπέλτης, έμαθα ότι ήταν ο κλητήρας του Δήμου ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Β. Παπαγεωργόπουλου. «Εγω στο τέλος της ημέρας παρέδιδα από ένα αντίγραφο στον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και τον Γενικό Γραμματέα (κ. Λεμούσια) του Ημερήσιου Δελτίου Ταμείου της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου στο οποίο φαίνονταν οι ημερήσιες αναλήψεις σε μετρητά και επιταγές και οι πληρωμές της ημέρας, οι πληρωμές του κάθε Διαχειριστή και η κατάσταση των εσόδων του Ταμείου», κατέθεσε . Κοντολογίς, απ΄ότι ανατιλαμβάνομαι, όλοι γνώριζαν τι έπαιρνε κάθε μέρα από το Ταμείο ο κατηγορούμενος για υπεξαίρεση Σαξώνης, τόσο σε μετρητά όσο και σε επιταγές. Αλλά ακούγεται ότι αναμένονται και άλλες αποκαλύψεις!

HeliosPlus