Η μία είδηση λέει ότι ένας σπουδαίος αθλητής, παγκόσμιος πρωταθλητής εγκαταλείπει τον αθλητισμό προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην που δεν μπορεί πλέον να του προσφέρει η οικογένειά του, καθώς η ομοσπονδία στην οποία ανήκει δεν μπορεί να τον καλύψει οικονομικά. Η άλλη είδηση αναφέρεται στα σχέδια για τη δημιουργία ενός ολυμπιακού μουσείου προκειμένου να στεγάσει τα επιτεύγματα των πρωταθλητών της χώρας. Το σχέδιο αποκαλύπτει πρόεδρος κορυφαίου αθλητικού κέντρου, στο οποίο τα κλειστά προπονητήρια στάζουν και καθιστούν αδύνατη την προπόνηση των κορυφαίων αθλητών στίβου της χώρας, ακόμη και των παγκόσμιων πρωταθλητών.
Παραδόξως και οι δύο ειδήσεις έρχονται από την ίδια χώρα! Από τη μια η εγκατάλειψη και η «τιμωρία» των ενεργών αθλητών και από την άλλη μεγαλεπήβολα σχέδια για έργα βιτρίνας. Από τη μια η ανέχεια για τον πραγματικό αθλητισμό και από την άλλη η διάθεση για προβολή των διακρίσεων του παρελθόντος. Τον γρίφο λύνει η αναφορά και μόνο του ονόματος της χώρας. Ελλάδα!
Για τη χώρα μας πρόκειται, όπου την ίδια στιγμή που ένας παγκόσμιος πρωταθλητής όπως ο κωπηλάτης Στέργιος Παπαχρήστος δημοσιοποιεί την απόφασή του να παρατήσει τη μεγάλη του αγάπη για λόγους βιοπορισμού, ένας παλιός πρωταθλητής και νυν πρόεδρος του ΟΑΚΑ, ο κ. Πέτρος Γαλακτόπουλος, διεκδικεί τη δημιουργία ολυμπιακού μουσείου κόστους 1 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, είχε προχωρήσει ακόμη και σε αρχιτεκτονική μελέτη για το κτίριο εντός του χώρου του ΟΑΚΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου δεν συζήτησε ποτέ για αυτό το σχέδιο.
Ευτυχώς τα μεγαλεπήβολα σχέδια του προέδρου δεν έγιναν διεθνώς γνωστά όπως η απόφαση του Παπαχρήστου (μετά τους παγκόσμιους πρωταθλητές αδελφούς Γκουντούλα), η οποία μεταδόθηκε σε όλον τον κόσμο από το μεγάλο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σε ανταπόκρισή του για την εξαθλίωση στην οποία περιέρχεται ο αθλητισμός μετά την απόφαση για νέα περικοπή στη χρηματοδότησή του. Αν και, αν το καλοσκεφτεί κανείς, η πρόταση Γαλακτόπουλου είναι χρήσιμη αφού ο ελληνικός αθλητισμός σε λίγο θα έχει μόνο παρελθόν…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ