Ως τώρα διάβαζα ότι η «Πρωτοβουλία των 58» ήταν «δημιούργημα των μίντια».
Κάποια μέρα, δηλαδή, μαζεύτηκαν τα μίντια και αποφάσισαν να μαζέψουν 58 τύπους για να φτιάξουν μια «Ελιά».
[Κατά μία άλλη εκδοχή, οι 58 ήταν δημιούργημα του Σημίτη, αλλά επειδή αυτό το διακινούν οι ίδιοι που θεωρούν ότι και ο Σημίτης είναι δημιούργημα των μίντια, μάλλον στο ίδιο καταλήγουμε!..]
Υστερα τα μίντια ντύνονταν ακροατές και πήγαιναν στις συγκεντρώσεις των 58, προτού (πάλι τα μίντια) ντυθούν δημοσκοπήσεις που έδιναν αξιόλογα ποσοστά στην Κεντροαριστερά.
Τις οποίες παραδόξως παρουσίαζαν τα μίντια –ενώ κανονικά οι δημοσκοπήσεις πρέπει να παρουσιάζονται στα ανθοπωλεία και στη Λυρική Σκηνή…
Τελικά οι 58 το είδαν διαφορετικά και δεν θα βάλουν υποψηφιότητα. Φαίνεται ότι δεν τους έπεισαν τα μίντια…
Και επειδή όταν τα μίντια δεν έχουν δουλειά κάνουν αταξίες με τα παιδιά τους, μαζεύτηκαν πάλι από την αρχή και έβαλαν τον Σταύρο Θεοδωράκη να φτιάξει κόμμα για να κατέβει στις εκλογές που δεν κατέβηκαν οι 58.
«Η απορία λύθηκε όταν είδαμε Το Ποτάμι να προβάλλεται γενναιόδωρα από τις ειδήσεις του Mega ως δεύτερη είδηση» τους ξεμπρόστιασε η «Εφημερίδα των Συντακτών» που είναι πρώτη στο ψύλλιασμα αλλά πτωχή στην αριθμητική.
Διότι στο δελτίο της Τετάρτης ο Θεοδωράκης έπαιξε μετά τις δηλώσεις Σαμαρά για τους υδρογονάνθρακες, την Ουκρανία, το δεύτερο θέμα για την Ουκρανία με τους ομογενείς, την ανταπόκριση από τη Ρωσία, τον Ερντογάν, την ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη, την επιλογή Κουμουτσάκου και το σχετικό ρεπορτάζ. Αν μετράω καλά, όγδοη είδηση!..
Δεν ξέρω ποια ακριβώς συνωμοσία των μίντια στοιχειοθετεί μια όγδοη είδηση σε ένα δελτίο ειδήσεων.
Αλλά ποτέ μην αφήνεις την πραγματικότητα να σου χαλάσει μια καλή συνωμοσία.
Τρεις φορές στο παρελθόν η «Αυγή» έχει καταγγείλει ρεπορτάζ που παίχτηκαν (ενώ δεν είχαν παιχτεί), ρεπορτάζ που δεν παίχτηκαν (ενώ είχαν παιχτεί) και πράγματα που ειπώθηκαν (παρότι δεν είχαν ειπωθεί ποτέ).
Θα μου πείτε πως έτσι κι αλλιώς ζούμε στη χώρα όπου το 25% πιστεύει ότι μας ψεκάζει η Μέρκελ.
Καμία αντίρρηση. Απλώς υποψιάζομαι ότι μετά τον σοσιαλισμό των ηλιθίων έχουμε πλέον να κάνουμε και με το μυαλό των βλαμμένων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ