Στο λεωφορείο που μετέφερε από τη Λάρισα στην Αθήνα τους αγρότες για το συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθης βρισκόταν και ο γαλάζιος αγροτoσυνδικαλιστής κ. Γ. Ζιάμας. Προνοητικός άνθρωπος ο κ. Ζιάμας και έμπειρος στα συνδικαλιστικά, σκέφτηκε να τηλεφωνήσει καθ’ οδόν σε έναν γαλάζιο βουλευτή της περιφέρειάς του για να μάθει την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα. Εβγαλε από την τσέπη του το κινητό του, σχημάτισε τον αριθμό του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ κ. Χρ. Κέλλα και του ζήτησε τις εκτιμήσεις του για τις κινητοποιήσεις των αγροτών.
nnn
Ελα όμως που εκείνη την ώρα ο κ. Κέλλας μαζί με άλλους γαλάζιους βουλευτές βρισκόταν στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα (φωτογραφία) και, αντί να αναλύσει ο ίδιος την κατάσταση στον συνδικαλιστή, ζήτησε από τον κ. Στουρνάρα να το κάνει. Ευγενικός, ως είθισται, ο υπουργός Οικονομικών παίρνει το κινητό του βουλευτή και λέει: «Εδώ Γιάννης Στουρνάρας, υπουργός Οικονομικών». Εκπληκτος ακούει τον συνδικαλιστή να του λέει: «Αν εσύ είσαι ο Στουρνάρας, εγώ είμαι ο… Πάπας», αλλά ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε: «Αλήθεια σας λέω, είμαι ο Γιάννης Στουρνάρας, σας μιλώ από το γραφείο μου για να ακούσω τα αιτήματά σας». Ούτε τότε έγινε πιστευτός και ο συνομιλητής του πέταξε κάποια… γαλλικά και ζήτησε νομίζοντας ότι στο τηλέφωνο ήταν ο κ. Κέλλας να… σοβαρευτεί και να μην παίζει με τον πόνο του και κυρίως «να μη μας κάνεις εμάς τέτοιες πλάκες». Ο κ. Στουρνάρας δίνει το τηλέφωνο στον κ. Κέλλα λέγοντάς του: «Πες του ότι είμαι εγώ…».

nnn
Επενέβη ο κ. Κέλλας και διαβεβαίωσε τον αγροτοσυνδικαλιστή ότι ήταν όντως ο κ. Στουρνάρας αυτός που προηγουμένως του μιλούσε στο τηλέφωνο, του υπέδειξε μάλιστα να προσέχει πώς μιλάει σε έναν υπουργό και ξανάδωσε το κινητό του στον υπουργό για μια απευθείας συνεννόηση μέσα στο λεωφορείο στα μισά της διαδρομής Λάρισα – Αθήνα. Τα είπαν για αρκετή ώρα στο τηλέφωνο και εν συνεχεία ο κ. Στουρνάρας είπε αστειευόμενος στους γαλάζιους βουλευτές που και αυτοί άκουγαν τη συνομιλία έκπληκτοι: «Είναι πολύ ζόρικοι εκεί πάνω. Τι να τους στείλω για να ηρεμήσουν;». Ενας από τους βουλευτές πρότεινε χαμογελώντας: «Στείλε τους Ουκρανές…» και έπεσε πολύ γέλιο.
nnn
Αν νομίζετε ότι οι γαλάζιοι βουλευτές πήγαν στον κ. Στουρνάρα μόνο για τα θέματα των αγροτών, κάνετε λάθος. Βρήκαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τον ρωτήσουν («πρόσωπο με πρόσωπο») για την οικονομική πορεία της χώρας, για το πότε θα πάρουμε τη δόση των 9 δισ. ευρώ και τι προβλέπει να γίνει με την τρόικα. Οπως μου έλεγαν οι βουλευτές που μετείχαν σε αυτή την άτυπη σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας βρισκόταν υπ’ ατμόν, εν όψει της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα. Τους είπε, όπως μου εξιστόρησαν, ότι τα περισσότερα θέματα με την τρόικα είναι συμφωνημένα, απομένουν τα ζητήματα της έκθεσης του ΟΟΣΑ (ψωμί με το ζύγι και φρέσκο γάλα) και το καυτό θέμα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών. Ο υπουργός πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας: «Θα τα βρούμε τελικά με την τρόικα, νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε σε όλα».
nnn
Ρώτησα όμως και δύο-τρεις βουλευτές που μετείχαν στη σύσκεψη με τον κ. Στουρνάρα αν ο υπουργός Οικονομικών τούς μίλησε για τα μελλοντικά σχέδιά του –αν, δηλαδή, θα παραμείνει στο υπουργείο ή όχι. Η απάντηση που έλαβα είναι ότι ο κ. Στουρνάρας δεν είπε λέξη για τα σχέδιά του, αλλά οι βουλευτές εκτίμησαν ότι μόλις πάρουμε τη δόση των 9 δισ. ευρώ θα δρομολογηθεί η αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών και τη θέση του θα καταλάβει πολιτικό πρόσωπο. Λέτε να γνωρίζουν κάτι;
«Τι σου ‘κανα και πίνεις»…

Τι νομίζετε ότι έκοψε με το μαχαίρι η κυρία Ρένα Δούρου μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της στην Περιφέρεια Αττικής; Τις πολλές δηλώσεις; Τις ομιλίες της στη Βουλή; Οχι, βεβαίως. Η κυρία Δούρου έκοψε το… ποτό. Το είπε η ίδια την Τετάρτη το βράδυ σε εκδήλωση που έγινε στο μπαράκι «Κουέντι» των Αγίων Αναργύρων για την υποψηφιότητα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Γ. Κομματά. Η κυρία Δούρου ήλθε στο μπαράκι συνοδευόμενη από τον κ. Π. Σκουρλέτη, ο οποίος δεν είπε λέξη, γιατί υποφέρει από… αφωνία. Σε κάποια στιγμή συριζαίοι ένθερμοι υποστηρικτές της κυρίας Δούρου επιχείρησαν να της προσφέρουν ένα… κοκτέιλ. Και η κυρία Δούρου, με ύφος που δεν σήκωνε αντίδραση, τους είπε: «Από την ώρα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μου έκοψα το ποτό». Και το… μοχίτο που της ετοίμασαν πέρασε στα χέρια άλλου συριζαίου.
Αποσκιρτήσεις

Κάπου πήρε το μάτι μου στη «Βιβλιοθήκη» στο Κολωνάκι τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο να πίνει καφέ με τον κ. Γ. Κανελλόπουλο, πρώην διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του κ. Ν. Κακλαμάνη και αδελφό του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού. Τον ρώτησα τι σημαίνει αυτή η συνάντηση με έναν άνθρωπο του αντιπάλου του στις εκλογές και μου είπε: «Προσχώρησε σε μένα και μόνο καλά λόγια έλεγε, ότι η Αθήνα χρειάζεται ένα νέο πρόσωπο και πιο δυναμικό». Και να σκεφθείτε ότι ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της προεκλογικής περιόδου…

HeliosPlus