Ισως οι περισσότεροι να διερωτάσθε πώς βρέθηκε ο «μυστήριος» κ. Αλεξ Ρόντος στην Ελλάδα, πώς έγινε σύμβουλος του κ. Γ. Παπανδρέου και πώς συμμετείχε σε όλες τις ελληνικές αποστολές στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Σας αποκαλύπτω λοιπόν ότι τον κ. Ρόντο τον έφερε στην Ελλάδα ο Ελληνοαμερικανός της ΑΧΕΠΑ Αντριου Αθενς το 1999. Τον σύστησε στον τότε υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου λέγοντάς του ότι «είναι έξυπνος, δραστήριος, νυμφευμένος με Αμερικάνα, με διεθνείς διασυνδέσεις» και ότι «εργαζόταν για τις ορθόδοξες εκκλησίες της Αμερικής». Ο κ. Παπανδρέου τον κάλεσε αμέσως κοντά του. Του έδωσε ένα γραφείο στο ισόγειο του νεοκλασικού κτιρίου του υπουργείου Εξωτερικών, γραμματειακή υποστήριξη και ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο με οδηγό, γιατί ο κ. Ρόντος μπορεί να ήταν «δραστήριος και έξυπνος» αλλά δεν γνώριζε να οδηγεί.
nnn
Με την εγκατάστασή του στο υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Ρόντος σιγά-σιγά αλλά σταθερά προήχθη σε υπερ-σύμβουλο. Εδινε ακόμη και εντολές σε υφυπουργούς Εξωτερικών, πραγματοποιούσε συχνά ταξίδια στα Βαλκάνια (Σκόπια, Βοσνία, Μαυροβούνιο), νοίκιασε και ένα σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό και άρχισε τις συναναστροφές με επιχειρηματίες, βιομηχάνους στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και με δύο διπλωμάτες του ΥΠΕΞ. Ακόμη και στα περίφημα Συμπόσια της Σύμης που διοργάνωσε ο κ. Παπανδρέου ήταν σχεδόν πάντα παρών. Την τελευταία φορά μάλιστα εθεάθη στον Πόρο, στο περιθώριο του Συμποσίου της Σύμης, να αναλύει με τη βοήθεια της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας την κατάσταση στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή.
Η ναρκοθέτηση της… τομάτας

Με ένα πιστόλι (γκλοκ) σε ειδική θήκη, όπως οι αμερικανοί ντετέκτιβ στις ταινίες, εμφανίστηκε στη Νομαρχία Δωδεκανήσου ο εμπνευστής του Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης Κ. Τζεβελέκος. Ζήτησε να δει τον τότε νομάρχη κ. Ι. Μαχαιρίδη, αλλά επειδή απουσίαζε έκανε μια υποχώρηση και είδε τον τότε αντινομάρχη κ. Ν. Ζωίδη (μετέπειτα βουλευτή του ΠαΣοΚ και σημερινό γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας). Δικαιολόγησε την οπλοφορία του λέγοντας ότι είναι επικεφαλής σημαντικής ΜΚΟ για τις νάρκες και ότι η ζωή του κινδυνεύει, αλλά δεν πήγε στη Νομαρχία για το όπλο. Ζήτησε δύο πράγματα: άδεια για να χτίσει μια βίλα στην περιοχή της Φιλέρημου (έξω από την πόλη της Ρόδου, όπου συνήθως χτίζουν βίλες οι πλούσιοι Ροδίτες) και άδεια για… πάγκο στη λαϊκή αγορά.
nnn
Ηταν διατεθειμένος, όπως μου αποκάλυψε ο κ. Ζωίδης, να δώσει αμέσως μετρητά όσα-όσα για να αποκτήσει την άδεια ανέγερσης σπιτιού και βεβαίως την άδεια πωλητή στις λαϊκές αγορές. Εβγαλε μάλιστα 10.000 ευρώ και τα ακούμπησε στο γραφείο του αντινομάρχη. «Τι τη θέλετε την άδεια στις λαϊκές αγορές;» ρώτησε ο αντινομάρχης. «Είμαι βιολογικός καλλιεργητής και θέλω να παράγω και να πουλώ βιολογικές τομάτες» ήταν η απάντηση του προφυλακισμένου σήμερα Τζεβελέκου. «Τι σχέση έχουν οι τομάτες με τις νάρκες;» διερωτήθη ο κ. Ζωίδης αλλά τελικά του έδωσε την άδεια. Εκτοτε για πολλούς μήνες στη λαϊκή αγορά της Καλλιθέας Ρόδου (κοντά στο Νεκροταφείο) ο κ. Τζεβελέκος πωλούσε ο ίδιος τις τομάτες του. Με κάπως τσιμπημένη τιμή, αλλά ήταν… βιολογικές, όπως έλεγε.
nnn
Η απορία των Ροδίων ήταν πού βρήκε τόσα χρήματα ένας άνθρωπος που πουλούσε τομάτες στη λαϊκή αγορά, ο οποίος ανήγειρε πολυτελέστατη βίλα, οπλοφορούσε (και το έδειχνε), διέθετε πολυμελή φρουρά από σεκιουριτάδες και πολυτελή αυτοκίνητα και έκανε παρέα μόνο με επιχειρηματίες και μεγαλοξενοδόχους. Η απάντηση ήταν ότι απ’ όπου μπορούσε έβγαζε λεφτά. Και δεν τον ενδιέφερε από πού: είτε πουλώντας τομάτες είτε από τη δήθεν εξουδετέρωση ναρκών στη Βοσνία και στον Λίβανο.
nnn
Ο κ. Τζεβελέκος σύχναζε και στη Βουλή των Ελλήνων. Καθόταν συνήθως στο καφενείο της Βουλής και ανέλυε την πολιτική κατάσταση σε υπαλλήλους του Κοινοβουλίου λέγοντας ότι χρημάτισε διευθυντής σύνταξης της «Εξόρμησης». Σε κάποια στιγμή οι εμφανίσεις του στη Βουλή πύκνωσαν. Ηταν η εποχή που κατάφερε να διοριστεί για τρεις μήνες σύμβουλος Επικοινωνίας και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κυρίας Κατερίνας Μπατζελή. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή…


Η άρνηση της Ραχήλ

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που έγινε τις προάλλες έφθανε στο πιο κρίσιμο σημείο της. Επρεπε να αποφασίσουν ποιον θα στηρίξει το κόμμα για την Περιφέρεια Αττικής. Την πρόταση την έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος κ. Π. Καμμένος και έπεσε σαν κεραυνός στην αίθουσα: «Προτείνω τη Ραχήλ Μακρή ως υποψήφια περιφερειάρχη». Τα βλέμματα όλων έπεσαν στη Ραχήλ, η οποία και αυτή φαινόταν έκπληκτη από την πρόταση. Μου λένε ότι η Ραχήλ αρνήθηκε ευγενικά και με πολιτικό τρόπο: «Ακούστε, εγώ είμαι βουλευτής Κοζάνης και καλό είναι ο υποψήφιος να προέρχεται από την Αττική. Εμένα με έχουν εκλέξει οι συμπολίτες μου ως βουλευτή». Ετσι, όπως μου είπαν, η πρόταση απερρίφθη. Και τώρα τι θα κάνει η Ραχήλ; Θα συναντηθεί με την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνουν από κοινού αυτές τις μηνύσεις και αγωγές εναντίον βουλευτών που τόλμησαν να καταφερθούν με απρεπείς χαρακτηρισμούς εναντίον γυναικών συναδέλφων τους.

Ο κ. Γλέζος και η προεδρία

Ρωτήθηκε στη Βουλή ο κ. Μανώλης Γλέζος τι θα κάνει εάν προταθεί από οποιαδήποτε κόμμα να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας και ιδού τι απάντησε: «Εδώ δεν έγινα υπουργός όταν μου πρότειναν. Και τώρα να γίνω πρόεδρος της Δημοκρατίας για να εγκρίνω πράξεις υπουργών; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.» Όσον αφορά τις εκτιμήσεις του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Γλέζος ήταν σαφής: «Θα πάμε καλά, κυρίως στις περιφερειακές…».

Δίκη Παπαγεωργόπουλου

Στριμωγμένη, μου λένε ότι φάνηκε επί ώρες η Οικονομική Επιθεωρήτρια κυρία Αναστασία Τσεμπερά κατά τη διάρκεια της δίκης του πρώην Δημάρχου κ. Β. Παπαγεωργόπουλου. Και ενώ σταδιακά άρχισε να διαμορφώνεται ένα κλίμα υπέρ του πρώην Δημάρχου, ξαφνικά ο εξ αριστερών δικαστής έκανε προς την μάρτυρα μία ερώτηση: «Πιστεύετε κα μάρτυς ότι ο κ. Σαξώνης είναι τόσο ευφυής ώστε μπορούσε επί 12 χρόνια να κλέβει εκατομμύρια από τον Δήμο χωρίς κανείς άλλος να μην μπορεί να τον αντιληφθεί;» «Όχι κ. Πρόεδρε», απάντησε η Επιθεωρήτρια, «δεν σχημάτισα τέτοια εικόνα περί της ευφυΐας του Σαξώνη». «Ευχαριστώ κα μάρτυς» της είπε ο Δικαστής. Και ξαφνικά το κλίμα άλλαξε….

HeliosPlus