Αντίθετος σε κάθε χρίσμα υποψηφίου δημάρχου που δίνεται σε κομματικό στέλεχος εμφανίζεται ο κ. Ι. Μπουτάρης. Ετσι βρίσκεται αντίθετος με τις υποψηφιότητες των κ.κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου (για Αθήνα), Στ. Καλαφάτη (για Θεσσαλονίκη), Ι. Ιωαννίδη (Περιφέρεια Μακεδονίας) αλλά και του κ. Γαβ. Σακελλαρίδη (υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα), της κυρίας Ρένας Δούρου (Περιφέρεια Αττικής) και του κ. Θ. Δρίτσα (για τον Πειραιά). Αντιθέτως, στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Απ. Τζιτζικώστα (ανεξάρτητου υποψηφίου περιφερειάρχη που προέρχεται από τη ΝΔ).
nnn
«Ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος είναι κλασική περίπτωση υποψηφίου διορισμένου από το κόμμα. Το ίδιο και ο κ. Στ. Καλαφάτης, αν και καλό παιδί και κουμπάρος του γιου μου, ενώ ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ήταν ένας αποτυχημένος δήμαρχος. Αν είχε πετύχει, θα εκλεγόταν και πάλι. Συνεπώς αυτό που απομένει είναι ο κ. Γ. Καμίνης, από τους πλέον επιτυχημένους» λέει ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος εξηγεί γιατί προτιμά τον κ. Τζιτζικώστα από τον κ. Ιωαννίδη για περιφερειάρχη: «Σήκωσε κεφάλι σε όλη την παντοκρατορία του κόμματος της ΝΔ, απέδειξε ότι δεν είναι στέλεχος του κομματικού σωλήνα όπως είναι ο Ιωαννίδης». Οταν του ζήτησα να πει τη γνώμη του για τον κ. Σακελλαρίδη, είπε ότι είναι ένα νέο παιδί το οποίο έβαλε υποψήφιο ο κ. Τσίπρας με το πρόσχημα της ανανέωσης. Αλλά ποιας ανανέωσης, τη στιγμή που και αυτός προέρχεται από τον κομματικό σωλήνα;
Συνάντηση Αρη – Νικήτα

Συνάντηση με τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη θα επιδιώξει, όπως μου έλεγε, ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, προφανώς για να τον πείσει να αποσύρει την υποψηφιότητά του από τον Δήμο Αθηναίων. «Δεν έχω τίποτα με τον Νικήτα. Γιατί να μη συνεργαστώ μαζί του; Αλλωστε τον βρήκα στην πολιτική» έλεγε. Πάντως ο κ. Σπηλιωτόπουλος εμφανίζεται οργισμένος με τις δήθεν εκκλήσεις στελεχών της ΝΔ (όπως, π.χ., των κ.κ. Κ. Μητσοτάκη και Αδωνη Γεωργιάδη) να παραιτηθεί από βουλευτής για να διεκδικήσει τη δημαρχία της Αθήνας. «Γιατί να παραιτηθώ; Από τη στιγμή που είμαι εκλεγμένος βουλευτής θα παραμείνω έτσι ώσπου να εκλεγώ δήμαρχος. Και κάτι ακόμη: ο Εβερτ, ο Αβραμόπουλος και η Μπακογιάννη παραιτήθηκαν;». Ο κ. Σπηλιωτόπουλος πάντως πανηγύριζε χθες για δύο τηλεφωνήματα στήριξης που έλαβε: το ένα από τον κ. Δ. Κωνσταντάρα (πρώην στέλεχος του κ. Γ. Καρατζαφέρη) και το δεύτερο από τον ηθοποιό κ. Ρένο Χαραλαμπίδη (τον οποίο θα περιλάβει και στο ψηφοδέλτιο).
Καμίνης εναντίον Κακλαμάνη

«Δεν φοβάμαι κανέναν από τους αντιπάλους μου» δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γ. Καμίνης και εξαπέλυσε επίθεση (μιλώντας από ραδιοφώνου) στην περίοδο της δημαρχίας του κ. Νικήτα Κακλαμάνη: «Παρέλαβα την πόλη στη χειρότερη φάση μετά τη γερμανική Κατοχή και την κράτησα όρθια» είπε ο δήμαρχος, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε «καλή αφετηρία» τις δημοσκοπήσεις που τον φέρνουν πρώτο με διαφορά στη διεκδίκηση για δεύτερη φορά της δημαρχίας της Αθήνας. Παράλληλα εξέφρασε τη διαφωνία του με τη θέση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον περιορισμό της αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας.


Τατσόπουλος: «Εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή»

Μια ομάδα χρυσαυγιτών από άλλες περιοχές εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου στο Χαλάνδρι (όπου βρίσκεται η κατοικία του βουλευτή κ. Π. Τατσόπουλου) και έριξε φυλλάδια υπέρ της αποφυλάκισης των εγκλείστων κατηγορουμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Στα φυλλάδια μεταξύ άλλων γινόταν αήθης επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο παρουσίαζαν ως προδοτικό κόμμα. Αμέσως ομάδες κατοίκων του Χαλανδρίου και δύο-τρεις αντιφασιστικές οργανώσεις καθάρισαν την περιοχή, ενώ οι χρυσαυγίτες έσπευσαν να εξαφανιστούν. Ο κ. Τατσόπουλος ζήτησε να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή «εδώ και τώρα» ως εγκληματική οργάνωση.
Το τζετ λανγκ του Αδωνη

Βασανιζόταν από τα τζετ λανγκ αμέσως μετά την επιστροφή από τις ΗΠΑ ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης και το έδειχνε: «Νυστάζω ανυπόφορα» έλεγε σε πολλούς συναδέλφους του στη σύσκεψη υπουργών υπό τον Πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. «Μόλις τελειώσει η σύσκεψη θα πάω για ύπνο» ανέφερε χαμογελώντας. Αλλά μη νομίζετε ότι το τζετ λανγκ ή η έλλειψη ύπνου τον εμπόδισε να εμφανιστεί σε τηλεοπτικά παράθυρα και να στηρίξει τις θέσεις του για τον ΕΟΠΥΥ. Τέτοιες ευκαιρίες δεν τις χάνει ποτέ.


Απρόσμενη στήριξη

Στα τόσα προβλήματα που δημιούργησε η απόφασή του για τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ ο κ. Γεωργιάδης βρήκε έναν απρόσμενο (και πασόκο) σύμμαχο. Ο κ. Χρ. Δερβένης, χειρουργός, πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και προσωπικός γιατρός του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλου, στηρίζει ανεπιφύλακτα Αδωνι. Ναι, δεν διαβάσατε λάθος. «Είναι ο καλύτερος υπουργός Υγείας που πέρασε από το υπουργείο τα τελευταία πέντε χρόνια» έλεγε σε παρέα επίσης γιατρών και επίσης πασόκων στη σύναξη που κάνουν κάθε Κυριακή στους «Διόσκουρους» στο Νέο Ψυχικό.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ