Η ελληνική οικονομία, όπως όλες οι ενδείξεις δείχνουν σταθεροποιείται και εισέρχεται σε μια νέα φάση. Η επίτευξη σημαντικού πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013 και η όπως φαίνεται έγκαιρη καταβολή των δόσεων της ενίσχυσης, μειώνουν στο ελάχιστο τον όποιο δημοσιονομικό κίνδυνο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις προβλέψεις οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι θα αρχίσουν να βάζουν και πάλι την Ελλάδα στα πλάνα τους.

Πρέπει όμως να βοηθήσει και η ελληνική Πολιτεία σε αυτό και κυρίως στο θέμα των φορολογικών νόμων.

Οι νόμοι και οι διατάξεις που διέπουν την ελληνική οικονομία διέπονται από απέραντη ασάφεια και ένα απίστευτο αλαλούμ.

Κορυφαίος τραπεζίτης, μάλιστα, έκανε λόγο πριν από μερικές ημέρες για μια φορολογική ολοκληρωμένη εκκρεμότητα. Δηλαδή, χάος.

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει θεατές μιας παράλογης καταιγίδας διευκρινίσεων, ανακοινώσεων και εγκυκλίων του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με νόμους που έχουν ψηφιστεί και υπουργικών αποφάσεων που έχουν υπογραφεί σχετικά με τη φορολογία πολιτών και επιχειρήσεων.

Όσο και αν ματώσει ο ελληνικός λαός, πολύ δύσκολα θα γίνουν επενδύσεις στη χώρα αν παραμείνει το πολύπλοκο αυτό φορολογικό σύστημα το οποίο ευνοεί κυρίως τη φοροδιαφυγή και τα μαύρα χρήματα.

Η Ελλάδα είναι ευκαιρία τώρα να αποκτήσει ένα καθαρό, απλό, κατανοητό και εύχρηστο φορολογικό σύστημα αντίστοιχο του αμερικανικού που αποτελείται από ελάχιστους νόμους και θεωρείται ένα από τα πιο αυστηρά συστήματα παγκοσμίως.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η τραγελαφική κατάσταση με έκδοση διευκρινίσεων και ανακοινώσεων θα συνεχιστεί επιτείνοντας το απέραντο αλαλούμ στο ελληνικό φορολογικό σύστημα.

TO BHMA