Τη δέσμευσή της ότι ως την Παρασκευή θα δώσει μια απάντηση αν θα είναι υποψήφια δήμαρχος της Αθήνας έδωσε η κυρία Αλεξία Εβερτ στον κ. Χρ. Ζώη του κόμματος Ενωση, το οποίο δημιούργησε μαζί με τον κ. Β. Πολύδωρα. Την επικοινωνία με την κυρία Εβερτ ανέλαβε ο κ. Ζώης, ο οποίος της τηλεφώνησε και της είπε: «Θεωρώ ότι θα ήσουν μια καλή υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων. Συγκεντρώνεις πολλά πλεονεκτήματα: είσαι αυτοδιοικητική, είσαι γυναίκα, έχεις βαρύ πολιτικό όνομα και υπηρέτησες άξια αυτόν τον δήμο». Οπως μου είπε ο κ. Ζώης, η κυρία Εβερτ καθόλου δεν αιφνιδιάστηκε από το τηλεφώνημα. Απλώς είπε ότι «είναι πολλά πράγματα που με ενοχλούν στον πρώτο δήμο της χώρας και ήθελα να βοηθήσω ώστε να τα αλλάξω». Απάντηση όμως αν δέχεται ή όχι να είναι υποψήφια δεν έδωσε. Το μόνο που είπε ήταν: «Με τιμά η πρόταση και θα τη σκεφθώ πολύ σοβαρά».
nnn
Η τηλεφωνική συζήτηση με την κυρία Αλεξία Εβερτ έκλεισε εκεί, με τον κ. Ζώη να περιμένει τώρα στο ακουστικό του για την απάντησή της. Ισως να ενόχλησε τη θυγατέρα του αείμνηστου Μιλτιάδη Εβερτ το γεγονός ότι κάποιοι άφησαν να διαρρεύσει πως βολιδοσκοπήθηκε από συγκεκριμένο κόμμα. Εκείνο που μαθαίνω είναι ότι αυτή η διαρροή που υπήρξε για το όνομά της ενόχλησε την ηγεσία της ΝΔ, που και αυτή τώρα περιμένει την απάντησή της για να δει τι θα πράξει. Γιατί, όπως έλεγαν ορισμένοι γαλάζιοι, πολλά μπορεί να αλλάξουν με την κυρία Εβερτ να στηρίζεται από άλλο, πλην ΝΔ, κόμμα –θα έπρεπε πρώτα να την είχε σκεφθεί (και να την είχε προσεγγίσει) η Συγγρού.
nnn
Και αν η κυρία Εβερτ αρνηθεί την πρόταση της Ενωσης, ήταν το ερώτημα που απηύθυνα στον κ. Ζώη. Ποιο είναι το σχέδιο Β για την Αθήνα; Χωρίς κανέναν δισταγμό ο κ. Ζώης απάντησε λέγοντας ότι πιστεύει ότι η κυρία Εβερτ θα πει το «ναι». Αν όχι, τότε το κόμμα του θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Ν. Κακλαμάνη. Ο κ. Ζώης όμως είπε και άλλα. Ανέφερε για παράδειγμα ότι σκοπεύει να βολιδοσκοπήσει και τον στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη για μία θέση είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση είτε στην Ευρωβουλή.


Αρης vs Νικήτα
Η επόμενη ημέρα των δύο γαλάζιων μονομάχων για τη δημαρχία της Αθήνας βρήκε τον μεν κ. Νικήτα Κακλαμάνη στη Βουλή (και στα τηλεπαράθυρα, αφήνοντας τις πρώτες αιχμές κατά του αντιπάλου του), τον δε κ. Α. Σπηλιωτόπουλο στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στην καφετέρια «Βιβλιοθήκη» πίνοντας καφέ με τους συνεργάτες του. Εκείνο που πρόσεξα είναι ότι ο κ. Κακλαμάνης έπιανε κουβέντα με όποιον γαλάζιο βουλευτή συναντούσε, ενώ ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωνε: «Δεν βιάζομαι, δεν έχω άγχος». Μόνο αυτό; θα ρωτήσετε. Οχι, βεβαίως, αλλά τον άκουσα να λέει: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένει στην υποψηφιότητα ο Νικήτας. Θα μπορούσε να έχει τα πάντα. Γιατί επιμένει να τραβά το θέμα; Ηταν δήμαρχος, έχασε και θα μπορούσε τώρα να ήταν υπουργός στον επερχόμενο ανασχηματισμό».

Υποψηφιότητα μέσω του Τwitter

Και ξαφνικά ο γνωστός ακτιβιστής κ. Γρ. Βαλλιανάτος ανακοίνωσε μέσω του Τwitter της Φιλελεύθερης Συμμαχίας την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Αθήνας. Ενδιαφέρον έχει το βιογραφικό του, στο οποίο αναφέρει ότι ασχολήθηκε με πείσμα με την ενόργανη γυμναστική και τον αθλητισμό. Ενδιαφέρον επίσης έχουν και οι πρωτεύουσες όπου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες: Αθήνα, Παρίσι, Βοστώνη και Λονδίνο. Λέει ακόμη ότι «αγάπησε την κοινωνία των πολιτών» και ότι ασχολείται με πρωτοβουλίες που έχουν θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία και βεβαίως είναι ενεργό μέλος του κινήματος των ομοφυλοφίλων. Παλαιότερα είχε συνεργαστεί στο υπουργείο Παιδείας με τον κ. Γ. Παπανδρέου.
Το φιλί του Ανδρέα

«Μπήκε ξαφνικά στο γραφείο μου, με χαιρέτησε λέγοντάς μου «τι κάνεις, πρόεδρε;» και με φίλησε στο μάγουλο». Αυτά έλεγε με έκδηλη την έκπληξη στο πρόσωπό του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης για τον κ. Αν. Παπαδόπουλο, ο οποίος τελευταίως όλο και συχνότερα περνά από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ. Πηγαίνει κατευθείαν στο γραφείο του κ. Σπ. Λυκούδη, δεν μιλάει σχεδόν με κανέναν και προχθές πήγε και στον πρόεδρο του κόμματος για να τον φιλήσει.


Τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει

Απότομα αρχίζουν να προσγειώνονται στην πραγματικότητα ένα-ένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην πιθανότητα να αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Πληροφορούμαι ότι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Νίκος Βούτσης μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ σε συνάντηση φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στην Πανόρμου, στους Αμπελοκήπους, είπε επί λέξει και σας το μεταφέρω: «Για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε αυτά που υποσχόμαστε πρέπει να έχουμε μαζί μας το 70% του ελληνικού λαού και το 45% των βουλευτών της Βουλής, καθώς οι ανατροπές που πρέπει να γίνουν είναι πολύ μεγάλες». Πολύ ψηλά δεν νομίζετε ότι ανεβάζει τον πήχη ο παλαιός γραμματέας του Ρήγα Φεραίου; Δηλαδή, τι μας λέει; Οτι, αν δεν πιάσουν αυτά τα νούμερα, μην περιμένετε και πολλά από την κυβέρνηση Τσίπρα;

Βουλή: από φιλοξενία άλλο τίποτα…

Δεν κακοπέρασαν οι πρόεδροι των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των κοινοβουλίων που φιλοξένησε η χώρα μας προ δυο εβδομάδων με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε. Το γεύμα που παρέθεσε η Βουλή στην αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος στο κεντρικό κτήριο της πλατείας Συντάγματος κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ …7.000 ευρώ! Για την ακρίβεια ξοδεύτηκαν 6.960,80 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (6.160,00 € + 800,80 € ΦΠΑ 13%) για την παράθεση γεύματος από την εταιρεία που εκμεταλλεύεται το εστιατόριο και τα κυλικεία τόσο του κεντρικού κτηρίου της Βουλής όσο και των υπολοίπων που διαθέτει ή μισθώνει στο κέντρο της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχετικά στοιχεία αναρτήθηκαν στην «Διαφάνεια» της ιστοσελίδας της Βουλής.

***

Εν ολίγοις το γεύμα κόστισε 44 ευρώ ανά άτομο για τους 140 προσκεκλημένους. Πάντως τραπέζια δεν στρώθηκαν για τους ευρωπαίους καθώς προτιμήθηκε ο μπουφές, ο οποίος μεταξύ των άλλων περιελάμβανε μπακαλιάρο (κατεψυγμένο) τηγανητό, αρνάκι αμπελουργού, μπιφτέκια μοσχαρίσια, σαλάτα πολίτικη και σαλάτα με φακές και μαστέλο Χίου, ποικιλίες τυριών, τυρόπιττα, σπανακόπιτα και από γλυκό μους σοκολάτας και βεβαίως κρασάκι λευκό και κόκκινο. Υπάρχει όμως και συνέχεια, αφού οι 140 ευρωπαίοι θα μας (ξανα)έρθουν για (ξανα)φάνε την προσεχή Δευτέρα το μεσημέρι στον ίδιο χώρο το ίδιο μενού, διότι τους άρεσε πολύ. Τουτέστιν άλλες 7.000 ευρώ -και είμαστε μόλις στην αρχή της Ελληνικής Προεδρίας. Από φιλοξενία καλά πάμε. Τουλάχιστον το αναγνωρίζουν οι εταίροι οι οποίοι καλοτρώνε με το υστέρημα του Έλληνα φορολογουμένου που έχει γονατίσει;


Ο Θύμιος των ταξί

«Η σταυροδοσία στις ευρωεκλογές ξυπνά τα πιο πρωτόγονα ένστικτα της παράταξής μας» μου έλεγε χθες στέλεχος της ΝΔ, με μακρά θητεία στο εξωτερικό. Τελευταίο κρούσμα η – μεταξύ σοβαρού και αστείου – φήμη περί της υποψηφιότητας του πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου, ενός δημοφιλέστατου στους ταξιτζήδες και sui generis συνδικαλιστή, την προσωπικότητα του οποίου εμπέδωσε σύσσωμο το Πανελλήνιο το 2011, όταν ο τότε υπουργός Υποδομών, κ. Γιάννης Ραγκούσης επιχείρησε να απελευθερώσει από τα δεσμά της συντεχνίας το επάγγελμα του ταξί.

***

Ωστόσο, μου είπε, υπάρχει ένα πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι έχει διαγραφεί από τη ΝΔ. Παρεμπιπτόντως, στο παλιό υπουργείο Μεταφορών, όπου ο πρόεδρος των ταξιτζήδων παραμένει προσφιλές θέμα συζήτησης, απουσιάζει αρκετές ώρες την ημέρα το τελευταίο διάστημα ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και πρώην γενικός διευθυντής της ΝΔ, κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, ο οποίος φαίνεται να δίνει βάρος στα κομματικά του καθήκοντα.

HeliosPlus